2012. július 09. hétfő, 18:53

 

Különös járművek bukkantak fel Budapest utcáin július 7-én, szombaton délután. A Donau Masters nemzetközi veteránautós túra mezőnye július 5-én indult útnak Ulmból, majd 960 km megtételét követően szombaton érkezett a mogyoródi Hungaroringre.
duna-oldtimer

A rekkenő hőség nem kímélte a versenyzőket és az utazás három napja során próbára tette az idős veteránautókat is. A mezőny legidősebb tagja, az 1929-es Ford Racer azonban hősiesen megtette az utat. Az immár hetedik alkalommal megrendezett, márkafüggetlen túra résztvevői sikeresen megérkeztek célállomásukra, a budapesti Széchényi térre, ahol az autómatuzsálemeket az arra járó érdeklődők is lencsevégre kaphatták.
Az oldtimer rendezvény karitatív célt is szolgál: négy Duna menti ország – Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország – SOS Gyermekfalvait összesen 10 000 euróval támogatták. A túra versenyzői vendégül látták az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának néhány lakóját is.

A Donau Masters mezőnye július 5-én indult útnak Ulmból, majd 960 km megtételét követően érkezett a mogyoródi Hungaroringre, ahol átlagtartó versenyfeladatot teljesítettek a résztvevők. A kecskeméti gyermekfaluból érkező hét gyermekre nem mindennapi élmény várt: egy 1962-ben gyártott Cadillac-ben és egy 1968-as gyártású Mercedes-Benz kabrióban ülve, a Hungaroring kanyargós pályáján belekóstolhattak a veteránautók nyújtotta életérzésbe. 

Az oldtimer autók ezt követően értek célba a Széchényi téren, ahol az érdeklődők számos különlegességet fedezhettek fel. Elsők között bukkant fel a téren az 1929-ben gyártott Ford Racer is, mely a Ford A modelljeire épült. Feltűnt egy 1956-os Rolls Royce Silver Cloude is, melyből kevesebb, mint 7500 darab készült.

duna-veteran

Az elmúlt évek hagyományának megfelelően a Donau Masters túra gálavacsoráján került átadásra a 2500 euró összeget szimbolizáló csekk az SOS Gyermekfalunak. A csekket Manfred Hommel, a Donau Masters Club elnöke adta át Gosztonyi Gábornak, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa ügyvezető igazgatójának. „Az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek nevében is köszönöm, hogy már hetedik éve részesülünk a támogatásban, melyet a családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekekre fordítunk.” – nyilatkozta Gosztonyi Gábor a szimbolikus csekkátadást követően.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER