2012. június 18. hétfő, 10:05

 

Igazi csemegére számíthatnak a veteránautók rajongói: immár hetedik alkalommal látogat Budapestre a Donau Masters nemzetközi veteránautós túra, melynek 90 autóból álló mezőnye 2012. július 7-én, szombaton érkezik Budapestre.

donau-masters-veteran-tura

Az 1976. december 31. előtt gyártott autócsodák Németországból indulva, a Duna mentén Ausztria és Szlovákia érintése után jutnak el a Budapest belvárosába. A túra résztvevői - előre láthatóan - 16:30 órakor érnek célba a Széchenyi téren, ahol az érdeklődők másnap reggelig tekinthetik meg a szebbnél szebb, régi autócsodákat. A túra szervezői és résztvevői az előző évekhez hasonlóan idén is összesen 10 000 euróval támogatják a négy ország SOS-Gyermekfalvait.


A mezőny legidősebb indulója egy 1929-ben gyártott Ford Racer. A versenyautó az „A” modell alapjaira épült, 3,3 literes motorja ugyanúgy 40 lóerőt teljesít, mint a normál kiviteleké. Az „A” modellt Detroiton kívül Kölnben, Manchesterben, Buenos Airesben, az írországi Corkban és az ausztráliai Geelongban is gyártották, több mint harmincféle karosszériával. A típus nagyobb teljesítményének és háromfokozatú váltójának köszönhetően sokkal alkalmasabb volt sportcélokra, mint neves elődje, a T modell.

ford-racer-1929


A mezőny egyik leggyönyörűbb autómatuzsáleme egy 1964-ben gyártott Porsche 356, mely a cég első gyártott autómodellje. A Porsche 356-ot 1948-ban kezdték el gyártani, de a modell sorozatgyártása csak 1950 elején indult. A kétajtós, hátsó motorral rendelkező sportautó karosszériáját kézzel készítették. Az 1964-ben gyártott modell valódi kincs, hiszen egy évvel később befejezték a gyártását. Éppen ezért ez az igazi, klasszikusnak számító sportautó a Porsche legnépszerűbb modelljei közé tartozik, versenypályán és országúton egyaránt kitűnően megállja a helyét.

porsche-356

Donau Masters 2012. július 7., szombat

Helyszín: Budapest, Széchenyi tér (korábbi Roosevelt tér) – célba érkezés kb. 16:30 órától

Donau Masters

A Mercedes-Benz ulmi képviselete hagyományteremtő szándékkal 2006-ban indította útjára a Donau Masters márkafüggetlen nemzetközi veteránautós túrát. Az 1976. december 31. előtt gyártott veterán járművek között klasszikus német (Mercedes-Benz, BMW, Porsche), angol (Austin Healey, Triumph, Rolls Royce, Jaguar) és olasz autók (Alfa Romeo, Ferrari, Fiat) is teljesítik az Ulm-Budapest közötti, közel 960 km-es távot.

A Donau Masters résztvevői 2012. július 5-én indulnak Ulm városából, és a négy Duna menti országon keresztül – Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország – áthaladva érkeznek meg a Hungaroringre 2012. július 7-én, 13 órakor. Innen 16 órakor indulnak a belvárosba, és a Széchenyi téren (korábbi Roosevelt téren) érnek célba előreláthatóan 16:30 órakor.

Útvonal:
1. nap: Ulm-Regensburg (kb. 250 km)
2. nap: Regensburg-Pozsony (kb. 450 km)
3. nap: Pozsony-Budapest (kb. 260 km)


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER