2010. június 23. szerda, 10:15

 

Több mint hetven autós mezőny gyűlt össze a Kempinski Hotel Corvinus előtt, hogy megkezdje a rangos oldtimer versenyt. A Múzeumok Éjszakájának nyitó rendezvényét rengetegen kísérték figyelemmel.

 

Budapest Classic Grand Prix

Budapest belvárosában, az ötvenes és a hatvanas évek slágereinek kíséretében érkeztek meg a párosok a rajtkapuhoz, ahonnan percenkénti indításokkal vágtak neki az előírt távnak és a tíz darab 1/100-as szakasznak.
Az autókat végignézve a rangidős az 1938-ban készült Mercedes-Benz 170V B Cabrio volt. Az oldtimerek többsége a hatvanas és a hetvenes években készült. Az autóritkaságoknak csodájára jártak a nézelődő fővárosiak, akik több különlegességgel is találkoztak. A mezőny a nap első részében öt 1/100-ason bizonyíthatta rátermettségét, majd a Max Cityben egy kellemes ebédet is elköltött a mezőny. Ekkor már a többség nagyjából érezte, hogy mennyire szerepelt eredményesen, de javításra még volt lehetőség. A nap második felében is izgalmasan alakult a viadal. Az oldtimereket a Hősök Terén is nagyon sokan megcsodálták, ahová egy kevesebb, mint húsz méteres versenypontot iktattak be a szervezők.
veteran futam
A célban többnyire boldog párosokkal találkozhattunk, akiknek az elsődleges szempont az volt, hogy jól érezzék magukat a versenytársak között. Voltak, akik korabeli öltözékben jelentek meg. A cabriosok annak örültek, hogy nem esett az eső, így jó hangulatban hódolhattak a szenvedélyüknek. De mivel versenyről volt szó, mindenki szeretett volna szakaszt nyerni, és az összetett értékelésben is minél előkelőbb helyen végezni. Az esélyesek ismét hozták magukat. Ilkovitsék, Erdélyiék és Gábeliék is több elismerést bezsebeltek a rendkívül elegáns díjkiosztó ünnepségen, a csapatversenyben pedig a Bogaras Team lett a legjobb. A yougtimerek küzdelmében Marosi Judit terelgette legügyesebben a Mercijét, csapatban pedig a Porsche Cup Pannonia gyűjtötte a legkevesebb büntetőpontot. A Budapest Classic Grand Prix az elmúlt öt évben magasra helyezte a mércét az oldtimer versenyek között. Idén megkapták a veterán autósportban etalonnak számító FIVA "B" rendezvény minősítést.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER