Címkék: 2016 | Hungexpo | képek | Tuning Show

2016. március 18. péntek, 21:53

 

Minden tekintetben rekordot hozott az idei Budapest Motor Fesztivál és Tuning Show, az AMTS. Magyarország legjelentősebb autós-motoros kiállítását és vásárát, a motorozás hagyományos szezonnyitó eseményét több mint 55 ezren keresték fel március 18-20. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A fesztiválon összesen 71 kiállító több száz gépet mutatott be a kiállítás három napja alatt.

 

Autó, Motor és Tuning Show 2016
Képgaléria
Autó, Motor és Tuning Show 2016
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!




A kiállítás három pavilonjában, valamint a hozzájuk tartozó szabadterületeken a tavalyinál nagyobb számban mutatkoztak be a legnagyobb motorgyártók és forgalmazók, illetve a motorozáshoz kapcsolódó felszereléseket, ruházatot és kiegészítőket gyártó és forgalmazó cégek. Felvonultatta járműveit az Aprilia, a BMW, a Ducati, a Harley-Davidson, a Honda, a Husquarna, a Kawasaki, a Keeway, a Moto Guzzi, a Piaggio, a Suzuki, a Vespa és a Yamaha is. A kiállításon mutatkozott be a többi között a Honda új gépe, az Africa Twin és a szintén teljesen megújult Suzuki SV650. A G pavilonban a motorok között egyedüli vendégként megjelent a Nimrod Energy Drink Koenigsegg-je is.

A Budapest Motor Fesztivállal párhuzamosan zajlott az AMTS autós lábát adó Tuning Show számos gyönyörű autóval, mely minden évben nagy érdeklődésre tart számot, és sokan keresték fel a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítást is. Az Autóépítő Arénában ezúttal egy BMW Z4 Roadstert építettek át a három nap alatt. Az elkészült autót, valamint egy FEIL gyémántgyűrűt a kiállítás végén kisorsolták a látogatók között.


A Hungexpo D pavilonjában az Autós Nagykoalíció a Magyarok a Világ Járműgyártásában elnevezésű izgalmas tematikus kiállításán negyedik alkalommal kalauzolta végig az érdeklődőket az autóipar évszázados történelmén.

1518-ban egy bizonyos Sigmund von Herberstein részletesen írt a kocsiszekérről, és megemlítette, hogy Mátyás király is szívesen utazott ezen a gyorsnak és kényelmesnek mondható járművön. A szavak összecsengése nem véletlen, a kocsi magyar találmány a Budát Béccsel összekötő nemzetközi forgalmat is lebonyolító országút mentén található Kocs községből ered. A Magyarok A Világ Járműgyártásában kiállításon is megtekinthető korabeli járműszerkezet újszerűségét és szakmai egyediségét mutatja, hogy a kocsi szó több európai nyelvben is előfordul és a jelentése is azonos.



Néhány száz évet haladva az időben, az autógyártás újkori történetének hajnalán is számos magyar szakember szorgoskodott azon, hogy a négykerekű kocsiból egyre fejlettebb, motorizált, kényelmes és biztonságos közlekedési eszköz váljon. A korabeli nagy nevek közül a teljesség igénye nélkül említhetjük Jedlik Ányost, a dinamó feltalálóját, Biró Józsefet, az automata sebességváltó fejlesztőjét, vagy éppen Galamb Józsefet, aki úttörő szerepet vállalt az autógyártás ikonjának számító Ford T modell sorozatgyártásában. Az autóipar dinamikus fejlődésében, fejlesztésében a magyarok és magyar származású szakemberek a mai napig is jócskán kiveszik a részüket, legyen szó formatervezésről, fejlesztésről, gyártásról vagy az ágazat menedzseléséről.

A 20. születésnapját ünneplő Épített Motorok és Autók Találkozóján (EMAT) különböző motorépítők mutatták be fantasztikus hozzáértéssel készített járműveit. A kiállítás egyre nagyobb népszerűségét és növekvő presztízsét jelzi, hogy a korábbi évekhez képest jóval több, közel száz darab motorkerékpárt állítottak ki.



Igen népszerű volt a tavaly debütált Használtmotor Vásár, és az év újdonsága, a Veterán Motor Kiállítás. Utóbbin több mint 150 veterán különlegesség mellett egy hét fős törzs is megjelent, hiszen hazánkban korábban sehol nem volt egy helyen ennyi Indian motor. Egyedülálló volt továbbá a Magyarországon sose látott méretű, hazai vonatkozású Méray motorok kiállítása is.



A szabadtéri események közül kiemelkedett a Hungarian Stunt Riding Bajnokság első fordulója és a napi három Freestyle Motocross bemutató, valamint a Carstyling.hu Tuning Show részeként megrendezett Gymkhana Országos Bajnokság.
 
Az AMTS-en jelentette be a fejlesztési tárca a kifejezetten a motorosokra és segédmotor kerékpárosokra fókuszáló, figyelemfelhívó és szemléletformáló közlekedésbiztonsági kampányát. Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a programsorozat megnyitóján elmondta: az NFM az új kezdeményezéssel a közlekedésbiztonság-tudatos közúti közlekedés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. Elhangzott, hogy a tárca a 2014-2016. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és 2015-2016. évi Intézkedési Terve keretében „Két kerék – egy élet” címmel három állomásból álló programsorozatot indít. Ennek fő küldetése a közlekedésbiztonság fokozása, a szabálykövetés ösztönzése, az úthasználók felelősségtudatának növelése.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER