Címkék: Concours d`Elegance

2019. május 03. péntek, 19:06

 

Hatodik alkalommal kerül sor a balatonfüredi Tagore sétányon a klasszikus és youngtimer autóknak szóló Concours d`Elegance autószépségversenyre, ahol hazai és külföldi gyűjtők több mint 50 autócsodája vonul fel a Balaton partján.

 

 

Sok ezer lóerő, több mint ötven különleges autó vonul fel Balatonfüreden május első hétvégéjén. A Balatonfüred Concours d’Elegance rendezvényen a szocialista autóipar remekei mellett amerikai „gengszterautókat”, art deco csodákat, a nyolcvanas és kilencvenes évek sportkocsijait, illetve több mint százéves járműveket is megcsodálhatnak az érdeklődők. A verseny legidősebb résztvevője már több mint egy évszázdada készült, a legerősebb kiállított autó teljesítménye pedig meghaladja a 350 lóerőt.

 

 

 A „gördülő múzeumban” számos ország gyártmányai mutatkoznak be és versengenek a fődíjért, illetve a különdíjakért 14 kategóriában, köztük Európában is ritkaságnak számító személy- és versenyautók.

 A nemzetközi FIVA-naptárban is jegyzett versenyen részt vesz többek közt egy 1907-es, francia gyártmányú Lorrainne-Dietrich, amely 3000 köbcentiméter feletti lökettérfogatból 15 lóerős teljesítményt képes leadni. Hat évtizeddel fiatalabb az 1967-es Ghia 450 SS, az olasz márka e példánya közel 4500 köbcentis motorjával 238 lóerőt teljesít. Elsősorban nem erejével, hanem kinézetével hódít majd a különlegesen hosszított kivitelű, 1983-as Volvo 245 Transfer replika, amely 5,6 méteres hosszával nagyjából akkora, mint egy Rolls-Royce Phantom, ráadásul ilyen járművel a Malév Air Tours színeiben szállított utasokat a budapesti repülőtér és a szálloda között, de városnézésre is használták. Versenybe száll továbbá egy 1930-as Isotta Fraschini 8A SS, amelynek hatalmas, 7370 köbcentis motorja közel 160 lóerős teljesítményt tett lehetővé, a Ford 1970-es Capri modellje is, amely Európa számára jelentette azt, amit az Amerikában a Mustang.

 A Balatonfüred Concours d’Elegance idén is, a hagyományos „kergetőzéssel” kezdődik május 3-án pénteken délután. Az autócsodák látványos konvoja a Veszprém és Balatonfüred közötti távot teszi meg, érintve a festői Balaton-felvidéket. Az autócsodákat a Tagore sétányon szombaton és vasárnap is megtekinthetik a látogatók, a szépségverseny díjátadójára vasárnap kora délután kerül sor, zárásként pedig az autók egy tiszteletkört tesznek a városban. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Programok

Május 3. péntek

15:00 A „Kergetőzés” konvoj gyülekezik Veszprémben.
Interjúk, megérkezés 16:00-ig.
16:30 „Kergetőzés” konvoj indulása Balatonfüredre
17:30 A „Kergetőzés” befutója a balatonfüredi mólón.

Május 4. szombat

10:00-ig A résztvevő autók elfoglalják a helyüket Tagore sétányon és a Vitorlás téren
11:00 Ünnepélyes megnyitó a Tagore sétányon a Concours d’Elegance színpadán
Köszöntőt mond dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere
Napközben folyamatos programok a színpadon: az autók és tulajdonosaik bemutatása, szakmai beszélgetések.
13:00-tól A délután folyamán Katti Zoób divatfotózás az autók bűvöletében


Május 5. vasárnap:

10:00-ig A résztvevő autók elfoglalják a helyüket Tagore sétányon és a Vitorlás téren
11:00 Nyilvános program kezdete
13:00 Díjkiosztó, az autók bemutatása a vörös szőnyegen
15:00 Díszkör Balatonfüreden

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER