2011. július 02. szombat, 10:10

 

Inspiráló autók, inspiráló sofőrök, egy inspiráló rendezvényen – a nagy teljesítményű luxusautóiról ismert japán Infiniti márka nagy dobásra készült a goodwoodi Sebesség Fesztiválon (Festival of Speed) július 1. és 3. között. A színpadon: egy luxusautó, amelynek formája talán minden eddiginél jobban szakít a konvenciókkal. A versenypályán: a világ legjobban gyorsuló hibrid modellje.

infiniti-etherea

Az évente megrendezett, és immár kultikussá vált, extravagáns autós seregszemlén mutatkozik be a brit közönség előtt az Etherea, amely nagyszerűen megtestesíti az Infiniti elképzelését a jövő kompakt modelljéről. A luxuskategóriában teljesen egyedülálló körvonalakkal rendelkező és nagy teljesítményű hibrid hajtáslánccal felszerelt Etherea június 30-tól tekinthető meg a FoS-TECH technológiai pavilon központi színpadán. 

Ám nem csak a különleges formavilág és a kompromisszumok nélküli teljesítmény vár a látogatókra; kihagyhatlan programnak ígérkezik az új generációs hibrid technológia bemutatása, amelynek során egy M35h lódul neki Goodwood lejtőinek – kíméletlen erővel. Várhatóan a hétvége igazi szenzációja lesz a 364 lóerős teljesítményű és álló helyzetből 5,5 másodperc alatt 100 km/h-ás sebességre gyorsuló hibrid szedán. Aki pedig a volánja mögé ülhet, felejthetlen élményekkel gazdagodik...

Az Infiniti – amely a Red Bull Racing csapattal folytatott együttműködéssel jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a 2010-es Forma 1 világbajnok csapat ebben a szezonban is megőrizze vezető helyét – arra számít, hogy a három napos fesztivál során mintegy 175 000 rajongóval oszthatja meg az inspiráló teljesítmény világát.

Míg az Infiniti legújabb sorozatgyártású modellje, az M35h már kapható Európában, szeptembertől pedig az Infiniti Központokba is megérkezik, az Etherea egyelőre tanulmány marad, amely bepillantást nyújt abba, hogy a márka konvenciókkal szembeszálló egyedisége miként alakítja át a kompakt luxuskategóriát a fiatal és igényes vásárlók új generációja számára. Az Etherea idén márciusban mutatkozott be a Genfi Autószalonon.

A hamisítatlan luxust sugárzó, elegáns és otthonos belső terű Etherea egy négyajtós kupé megjelenését ötvözi egy ötajtós autó praktikus tulajdonságaival, és – az Infiniti többi modelljéhez hasonlóan – egy sportkocsi vezetési élményével.
A tanulmányautó hajtásáról egy kompresszoros feltöltésű, 2,5 literes, négyhengeres, 245 lóerős benzinmotor gondoskodik, amelynek teljesítménye egy CVT automata sebességváltón keresztül jut el az első kerekekre. A villanymotor pedig szükség esetén további hajtóerőt biztosít, illetve kis sebességnél csendes haladást tesz lehetővé, zéró károsanyag-kibocsátás mellett. Ez az erőteljes, mégis kiemelkedően hatékony hibrid hajtáslánc a márka első hibrid modelljében, az Infiniti M35h-ban is alkalmazott innovatív, egy villanymotort és két tengelykapcsolót tartalmazó rendszerre épül, amely nagyobb teljesítményt és hatótávolságot biztosít az elektromos hajtás számára.

Mivel Nagy-Britannia az egyik legfontosabb európai piac a luxusautó-gyártók számára, és a Festival of Speed az autók rajongóinak valóságos gyűjtőhelye, az Infiniti úgy gondolta, hogy ezen – az Etherea karrierje szempontjából nagyon fontos – rendezvényen mutatja be a tanulmányautót a brit közönségnek. Bár a sorozatgyártásról szóló döntést még nem erősítették meg, a vállalat tájékoztatása szerint az elkövetkező mintegy három évben két teljesen új kompakt autó jelenik meg a márka kínálatában.

A West Sussex-beli Chichester külterületén lévő Goodwood House birtokon megrendezett Festival of Speed az autós kultúra legnagyobb nemzetközi seregszemléjévé nőtte ki magát, ahol a leggyorsabb autók és a legmerészebb vezetők sorakoznak fel Lord March útján. A látogatók a klasszikus versenyautókon és szupersportkocsikon kívül a FoS-TECH pavilonban bepillantást nyerhetnek az autótechnika jövőjébe, így a fesztivál duplán érdekes az olyan élenjáró technológiai megoldásokkal büszkélkedő, nagy teljesítményű autókat gyártó márkák számára, mint az Infiniti.

A FOS-TECH pavilon a Moving Motor Show turné keretében már június 30-tól látogatható, míg a Festival of Speed másnap, azaz július 1-én nyitja meg kapuit, és július 3-án, vasárnap ér véget.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER