Címkék: autópiac | forgalomba helyezés | új autó

2014. június 06. péntek, 07:37

 

Májusban is nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Magyarországon, az ötödik hónapban 5739 személygépkocsi került forgalomba, 14,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a DataHouse adataira hivatkozva.

A közlemény szerint ennek alapján valószínűleg eléri a piac a várt idei növekedést. Az MGE azt is várja, hogy az új gépjárműeladások minden hónapban nőnek.

Májusban 1371 új kis haszonjárművet helyeztek forgalomba, 72,5 százalékkal többet, mint 2013 májusában. A forgalomba helyezett kis haszonjárművek száma a múlt év nyara óta folyamatosan nő, ami nagymértékben a haszonjárművekre igénybe vehető kedvezményes MNB növekedési hitelprogramnak köszönhető a közlemény szerint. Az MGE véleménye szerint azonban az eladott járművek száma még mindig elmarad attól, mint amennyit elvileg a fejlődő vállalkozásoknak meg kellene venniük.

A májusban forgalomba helyezett 365 új nagy haszonjármű 6,7 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az év első két hónapját az Euro 5-ös motorral szerelt járművek forgalomba helyezési dömpingje jellemezte. Ezt követően a vártnál sokkal kisebb mértékben következett be a visszaesés.

Az adatok szerint az év ötödik hónapjában 240 új motorkerékpárt helyeztek forgalomba, 14,3 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Az egyesület szerint a motorkerékpár-piac már ötödik éve értékesítési válságban van. MTI

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER