Címkék: Audi | büntetés | Chrysler | Volkswagen

2014. szeptember 14. vasárnap, 20:13

 

Csaknem 300 millió jüanos (12 milliárd forint) büntetést kapott a FAW-Volkswagen és a Fiat Chrysler Kínában, ahol versenyellenes tevékenység miatt már 1,6 milliárd jüan (64 milliárd forint) bírságot rótt ki a szabályzó hatóság.

 

A német Volkswagen csoport és kínai partnere, a FAW autógyártó alkotta vegyesvállalat 248,5 millió jüant (10 milliárd forint) kénytelen fizetni versenyellenes árrögzítő tevékenységéért - határozott az észak-kínai Hopej tartománybeli felügyeleti bizottság.

A vállalat tíz helyi boltja 2012 óta mesterségesen magasan tartotta az Audi prémium márkák eladási és javítási árait - indokolta döntését a bíróság. A cég hét Audi-értékesítőjét is megbüntették, őket összesen 29,9 millió jüanra (1,2 milliárd forint) bírságolták.

A Fiat Chryslert a sanghaji bíróság hasonló okokból találta bűnösnek, s kötelezte 31,6 millió jüan (1,3 milliárd forint) kifizetésére. Három Chrysler-kereskedő céget szintén megbírságoltak, nekik 2,14 millió jüant (86 millió forint) kell fizetniük.

A kínai nemzeti fejlesztési és reformbizottság (NDRC) piaci versenyért felelős ága a versenyellenes magatartás kiszűrését célzó fokozódó kampánya során idén 1,6 milliárd jüan (64 milliárd forint) értékben szabott ki büntetést kínai és külföldi cégekre.

Az ellenőrzések miatt a nyugati országok az elmúlt hónapokban többször is felemelték hangjukat, azt hangoztatván, azok kifejezetten a külföldi cégek ellen irányulnak, de a kínai hatóságok közölték, az egyenlő elbánás elve alapján egyformán vizsgálják és büntetik a cégeket a szabálytalanságokért, függetlenül attól, hogy külföldi vagy belföldi vállalatról van szó. Közölték azt is, hogy az ellenőrzéseknek csupán a tíz százalékában vizsgáltak külföldi cégeket. MTI

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER