2012. június 28. csütörtök, 10:59

 

Az Autós Nagykoalíció egyetért azzal, hogy a jövőben büntetés jár az autók kilométerórájának visszaállításáért, következő lépésként pedig a járműtörténeti nyilvántartás bevezetését szorgalmazza a szervezet - mondta Knezsik István elnök szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.

Az autógyártókat, kereskedőket, javítókat, egyetemeket, főiskolákat, szakmai civil szervezeteket tömörítő Autós Nagykoalíciót elsősorban azért hozták létre, hogy szakmai véleményüket hatékonyan közvetíthessék az állam, az önkormányzatok, a jogalkotók felé.
Az elnök hangsúlyozta: tevékenységükkel szeretnék elérni - támogatva a jogalkotói szándékot -, hogy csökkenjen a feketegazdaság ebben a szférában, a tisztességes független és márkaszervizek pedig kapják meg a szolgáltatási színvonaluknak megfelelő elismerést.

Példaként említette: ma sokan a vélt magas költségek miatt nem javíttatják autóikat legális szervizben, pedig - és erre konkrét adataik vannak - a feketén elvégzett, sok esetben nem szakszerű javítás lényegesen többe kerül az autósoknak. Kifogásolta, hogy ma még jogszabály nem teszi kötelezővé a balesetet szenvedett autók megjavítását.

A szervizek ezt a szabályt az illegális autójavítás melegágyának tartják. A biztosító kifizeti a javítási díjat, de a tulajdonos egy nem adózó, fekete szervizben javíttatja meg a kocsit - tette hozzá.

Knezsik István tájékoztatása szerint szeretnék elérni, hogy Magyarországon is legyen járműtörténeti nyilvántartás, amely valamennyi, a kocsit érintő beavatkozást - szerviz, javítás, karambol utáni helyreállítás - tartalmazza.
Amerikában például ilyen nyilvántartási igazolás nélkül nem lehet használt autót eladni, az a roncstelepre kerül - jegyezte meg az Autós Nagykoalíció elnöke.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Tibus
0
 
 
Amerikában nem vágják át a tulajdonosokat , nem hinném hogy 20EFt. kéne fizetnem egy légszűrő és gyertya cseréjért
Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER