2011. május 09. hétfő, 18:43


A nehéz gazdasági helyzet ellenére nőt az érdeklődés a használt luxusautók iránt – derült ki a Weltauto legfrissebb kimutatásából. Az országos márkakereskedői hálózattal rendelkező cégnél az Audi és a Volkswagen számít a legkeresettebb márkának a tízmillió forint fölötti gépkocsik körében.

luxusautok



Stabil vevőbázis, és szűk kínálat jellemzi a használt luxusautók piacát, aminek következtében a gazdasági válság hatása sem érzékelhető ezen a területen. Nem lassult tehát a tízmillió forint fölötti használtautók értékesítése, sőt, a tavalyi év során 2009-hez képest 12 százalékkal, 101-ről 113-ra nőtt a Weltauto hálózatában átírt autók száma. 2010-ben tehát 1 milliárd forintnál nagyobb bevételt könyvelhetett el a márka a szegmensben. A növekvő tendencia ellenére ez a terület még nem érte el a 2008-as esztendő szintjét, amikor 213 db tízmillió forint feletti autót tudott értékesítettek. A márkakereskedői hálózatban egyébként az Audi és a Volkswagen modelljeit keresik leginkább ebben a kategóriában.

„Az elmúlt időszakban több tíz-, vagy akár húszmillió forint fölötti gépjárművet is értékesítettünk, ami tisztán mutatja, hogy van piaca ezeknek a gépjárműveknek.” – vélekedett Horváth Zoltán, a Weltauto márkaigazgatója. „Ebben a kategóriában is nagy elővigyázatosság szükséges a vásárlás során, hiszen sok a kétes eredetű gépjármű, amelyeket külföldről hoznak be. Több esetben fordult már elő olyan, hogy nagy értékű autót kobzott el az adóhatóság, mert az tiszavirág életű autókereskedő „elfelejtette” befizetni az adót, vagy nem EU-s autók estében a vámot a kocsi után. – tette hozzá Horváth.”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Csongrádi Gergely
0
 
 
Ennek egyetlen oka van, hogy ennyi úgymond "luxus" autót értékesítettek. A gazdasági válság csak szélesítette a szakadékot (különbséget) a gazdagok és szegények között. Ez azt jelenti hogy míg a normál embernek, vagy a szegényebbeknek kevesebb lett a pénzük, úgy nőt a gazdagabbaké. Így nem csoda hogy még a válság alatt is telik jó pár embernek ilyen drága kocsira. Persze vannak gazdagok is akik sokat veszítettek a válság alatt, de általánosságban elmondható hogy akinek sok pénze volt az most gyarapította a vagyonát nem is kevéssel. Tökéletes példa erre az OTP bank vezetője, Csányi.
Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER