Címkék: emlék | Toyota

2023. december 06. szerda, 16:45

 

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban megvédte WRC bajnoki címét.

 


 A Toyota Gazoo Racing bravúros teljesítménnyel, a szezon vége előtt két futammal bebiztosította elsőségét, és ezzel sorban harmadszor nyerte el a konstruktőri bajnoki címet a rali-világbajnokságban. A következő futamon aztán a csapat finn pilótája, Kalle Rovanperä is megvédte egyéni világbajnoki címét, majd, hogy mégse legyen unalmas a legutolsó verseny, hármas futamgyőzelemmel búcsúztatták a 2023-as szezont. Ez a teljesítmény mindenképpen ünneplésért kiált, a Toyota egyik európai importőre pedig úgy döntött, ebbe ügyfeleit is bevonja.

 

 

 

A Toyota Deutschland ezért egy 300 darabos limitált szériát kínált fel eladásra weboldalán: ezek a részlegesen önzáró differenciálművet, 18 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsákat, valamint piros első és hátsó féknyergeket tartalmazó High Performance csomag mellett speciális fényezést, valamint „az ügyfél által meghatározott beállítást” kínálnak. A korlátozott darabszámban készülő kivitel vételára 42 490 euró, azaz átszámítva mintegy 15,7 millió Ft. Az autókat december 4-ig lehet előjegyezni, gyártásukra valamikor 2024 első negyedévében kerül sor, az ügyfelek jövő nyáron vehetik át ünnepi autójukat.

Tekintve, hogy a GR Yarishoz eddig is bő másfél éves várólistával lehetett csak hozzájutni, és a német importőr oldalán jelenleg sem elérhető a modell, a WRC emlékszéria várhatóan különösen kapós lesz az érdeklődők körében. A Toyota német stábja ezért úgy döntött, hogy japán kollégáiktól átveszik a szigetországban jól bevált autólottó intézményét: mindenki, aki a határidőig regisztrálja magát, bekerül egy kalapba, és innen sorsolják ki azt a 300 szerencsést, aki megvásárolhatja az eleve különleges utcai sportautó még exkluzívabb kiadását.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER