Címkék: Toyota Corolla

2019. február 28. csütörtök, 16:16

 

Hamarosan megérkezik a magyarországi márkakereskedésekbe a világ legnépszerűbb autója, a Toyota Corolla legújabb generációja, amely mindjárt háromféle karosszéria változatban (ötajtós, kombi és szedán), illetve a világon elsőként két eltérő teljesítményű környezetbarát hibrid elektromos hajtással is rendelhető lesz.

 

 

 A világelső autómárka azonban nem ül a babérjain: a jövőhéten kezdődő 2019-es Genfi Autószalonon mutatkoznak be a Toyota Corolla új modellváltozatai, a Corolla GR SPORT és a Corolla TREK kivitelek is.

 Várhatóan alapjaiban rajzolja át az európai alsó-középkategóriás méretosztály eladásait a három karosszériaváltozatban és két környezetbarát hibrid elektromos hajtással is elérhető Toyota Corolla érkezése, ami a magánvásárlók körében és a flottapiacon egyaránt sláger lehet. Magyarországon a két elődmodell, az Auris és a korábbi generációs Corolla értékesítései együttesen a szegmens második helyére voltak elegendőek, az új Corollának azonban minden esélye van a képzeletbeli dobogó legfelső fokának elhódítására. A 2019-es Genfi Autószalonra ugyanakkor a Toyota két új egyedi változattal is készül a világverő modellből.

 

 

 ÚJ COROLLA GR SPORT: a Toyota európai GR SPORT kínálatának második modellje
A dinamikus látványvilágáért és élvezetes vezethetőségéért számos elismerést kapott új Corolla sikeres bevezetését követően a Toyota bemutatja az autó sportosabb változatát, amelyből csak úgy sugárzik a TOYOTA GAZOO Racing szenvedélyes vonzalma az örömautózás iránt. A tavalyi Párizsi Autószalonon színre lépett Yaris GR SPORT után a Corolla GR SPORT a Toyota európai GR SPORT kínálatának következő modellje. A Hatchback (ötajtós) és Touring Sports (kombi) kivitelben, 1,8 vagy 2,0 literes öntöltő hibrid hajtással egyaránt megrendelhető autó immár a Corolla-családban is meghonosítja a GR SPORT modellek szellemiségét, egyedülálló, sportos dizájn-megoldásokkal célozva meg a fiatalokat és az autózás szerelmeseit. A közepes és gazdagabb felszereltségű kivitelekből kialakított GR SPORT változatok egyedi stílusjegyekkel büszkélkedhetnek; ilyen például a sötét krómozású hűtőrács, a mélyebbre nyúló légterelő szoknyák, a különleges kialakítású küszöbidomok és a hátsó diffúzor. Az autók felszereltségi listáján külön erre tervezett 18 colos könnyűfém keréktárcsa, sötétített hátsó üvegezés, ködfényszóró, LED fényszóró és kéttónusú Dinamikus Szürke fényezés szerepel. A GR SPORT változatok modellspecifikus, fekete szövet/bőrhatású kárpittal bevont sportüléseket kapnak, amelyek opcióként teljes bőrkárpitozással is megrendelhetők. A műszerfalat, a kormánykereket és a váltókart fekete-vörös varrás díszíti. A jövőhéten leleplezésre kerülő Corolla GR SPORT modell várhatóan 2020 januárjától lesz kapható.

 ÚJ COROLLA TREK: az aktív életstílushoz és outdoor használathoz tervezve
A Touring Sports karosszériával, 1,8 vagy 2,0 literes öntöltő hibrid hajtással rendelhető Corolla TREK azért született, mert az európai C-szegmensben egyre népszerűbbek a crossover-stílusú, erőteljesebb kiállású modellek. A Toyota és a Trek Bicycle együttműködésével megalkotott Corolla TREK az aktív életstílusú vásárlókat célozza meg, akik autójukat gyakran használják outdoor programokhoz. Az autó megtervezése két olyan vállalatot hozott közel egymáshoz, amelyek ugyanolyan szigorú környezetvédelmi elvekre támaszkodva kínálnak kiegészítő mobilitási megoldásokat. Az 1976-ban alapított Trek Bicycle a világ egyik legnépszerűbb kerékpár-márkájaként évente mintegy 1,5 millió kerékpárt értékesít világszerte. A teljesítményfokozó kerékpár-kiegészítők gyártása mellett a Trek olyan bicikliket kínál, amelyek ledöntik az emberek boldogságát, egészségét és aktivitását behatároló korlátokat.

 Az együttműködés hosszú távú megalapozásaképpen a Toyota megállapodást kötött a Trek márkával, aminek alapján a Corolla TREK lesz a Trek által szervezett Trek-Segafredo World Tour versenysorozat férfi és női csapatainak kiszolgáló járműve az európai futamokon. Az aktív életstílusú családok számára tervezett Corolla TREK 20 mm-rel nagyobb szabad hasmagassággal készül. A közepes felszereltségi szintű Corolla Touring Sports változatra épülő modell különleges, crossoveres stílusjegyekkel gazdagodik, többek közt első és hátsó alsó védőlemezekkel, egyedi 17 colos, csiszolt felületű könnyűfém keréktárcsákkal, sötétített hátsó üvegezéssel, ködfényszórókkal és LED fényszórókkal. A Corolla TREK utasterét 7 colos infotainment-képernyő, modellspecifikus, kéttónusú üléskárpitozás és fa dekorációs betétek egészítik ki. A Genfbe leleplezésre kerülő Corolla TREK modell a tervek szerint 2019 augusztusától lesz kapható.

 

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER