Címkék: Nissan | Townstar

2022. szeptember 21. szerda, 15:42

 

Alig néhány nappal az EV Világnap megünneplése után a Nissan bejelentette, hogy megkezdi a teljesen új és 100%-ban elektromos Townstar EV modell gyártását, amelyet a kijelölt európai piacokon értékesítenek majd.

 

 

A Nissan az Ambition 2030 program megvalósítása felé tett jelentős előrelépéseként a vadonatúj Townstar EV piaci bevezetése a vállalat legújabb mérföldkövét jelenti. Ezzel nagyban segíti azon törekvését, hogy elektromossá tegye kínálatát, és hozzájáruljon a 2050-re kitűzött szén-dioxid-semlegességhez. Az ügyfelek számára pedig további e-mobilitási megoldást kínál, amelyek segítenek alkalmazkodni a változó károsanyag kibocsátási előírásokhoz, a növekvő urbanizációhoz, valamint az e-kereskedelem növekedéséhez.

 

 

 

A Townstar EV, az e-NV200 sikerére épít. A Nissan elektromos kishaszongépjárművek (e-LCV) terén szerzett szakértelme jelentős, éppen ezért az új Townstar EV-t a kihasználhatóság, a megbízhatóság és a fenntarthatóság jegyében tervezték szem előtt tartva a vállalkozók igényeit.

A közös CMF-C padlólemezre épített új járművet az Alliance kis furgonok gyártásának központjában, a franciaországi Maubeuge-ban gyártják majd.

Az új Townstar EV teljesen elektromos változata intelligens energiagazdálkodással és akkumulátor-hűtéssel optimalizált hajtásláncot kap Az aerodinamikus kialakításnak és az ezáltal kialakult hatékonysági előnyöknek köszönhetően a Townstar EV képes kiemelkedőnek számító, akár 300 km-es (WLTP-ciklus) hatótávolságot is elérni. A 122 LE teljesítményt és 245 Nm nyomatékot nyújtó Townstar EV 45 kWh-s akkumulátora egyaránt alkalmas váltóáramú (11 kW vagy 22 kW) vagy egyenáramú gyorstöltésre is (CCS formátum). Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy a felhasználók mindössze 37 perc alatt 15%-ról 80%-ra töltsék fel az akkumulátort.


"Az EV világnapjával egy időben a teljesen új Townstar EV gyártásának megkezdését úgy terveztük, hogy megfeleljen ügyfeleink igényeinek és a fenntartható hajtáslánc-megoldások iránti növekvő keresletnek. Teljesen elektromos Townstarunk kategóriavezető hatótávolságának köszönhetően még több kishaszonjármű tulajdonos fedezheti fel az elektromos hajtás előnyeit, miközben támogatja az európai városok fejlődő környezetvédelmi törekvéseit" - mondta Emmanuelle Nissan Serazin, a Europe LCV & Corporate Sales igazgatója.

A Townstar EV friss, előremutató stílusa a Nissan többi elektromos modelljeit idézi. Az aerodinamikus első pajzson bonyolult Kumiko-mintázat látható, amely a Nissan japán DNS-ét tükrözi, és prémium érzetet kölcsönöz a járműnek.

Belül a Townstar EV kialakításakor a vásárlói elégedettséget és az ergonómiát helyezték az előtérbe. A több mint 20 technológiai funkcióval, köztük a fedélzeti csatlakoztathatóság lehetőségével és a rendelkezésre álló 10”-os digitális műszerfallal büszkélkedő Townstar EV a Nissan jelenlegi kishaszonjérmű kínálatának legfejlettebb furgonja.

A 100%-ban elektromos Townstar-ban már megtalálhatóak a Nissan ProPILOT Assist nevű fejlett vezetéstámogató rendszerei. Ez a technológia a Nissan egyedülálló intelligens 360 fokos kamerájával (AVM) együtt extra segítséget nyújt a járművezetőknek. Az előbbiekben említetteken túl – a jobb utaskomfort érdekében – fűthető kormánykerék és szélvédő valamint fűthető első ülések is rendelhetők. A hőszívattyú a hidegebb időszakokban segíti a komfort érzetet valamint a hatékonyságot, azáltal hogy az akkumulátorból kiáramló hőt az utastérbe juttatja.

"Az e-LCV szegmensben szerzett szakértelmünk és vezető pozíciónk döntő szerepet játszott a Townstar teljesen elektromos változatának kifejlesztésében" - folytatta Emmanuelle Serazin. "Biztosak vagyunk abban, hogy a Townstar EV fejlett biztonsági funkciók egész sora, v’ltoyatos konfigurációi és praktikus képességei megfelelnek a fenntartható üzleti működésnek."

 

 

 

A specifikációktól függően a további kiemelkedő jellemzők közé tartozik a 600-800 kg közötti hasznos teherbírás és az akár 1500 kg-os vontatási képesség. A Townstar EV sokoldalú rakterében 3,3 és 4,9 köbméter közötti rakodótér áll rendelkezésre, ami elegendő két Euro-raklap szállítására.

A fejlett vezetőtámogató technológiák sora tartalmazza a holttérfigyelő rendszert, az automatikus parkolást, az aktív sebességtartó automatikát, az intelligens vészfékezést kerékpáros- és gyalogosfelismeréssel, az oldalszél-asszisztenst és a pótkocsi-stabilitás asszisztenst.

Minden Nissan kishaszonjármű az iparágban vezető 5 éves vagy 160 000 km-es garanciával rendelkezik, ami a Nissan folyamatos elkötelezettségét bizonyítja a minőség iránt. A Townstar EV ezen túlmutatva 8 év garanciát vállal az akkumulátorra amennyiben az állapota nem csökken 70% alá.

A Nissan célja, hogy valóban fenntartható vállalattá váljon, és egy átfogó EV energia-ökoszisztémán dolgozik.

 

 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER