Címkék: Nissan

2022. március 24. csütörtök, 14:58

 

A nissan ma határozottan elindult a fenntartható jövő felé. Bebiztosította a pozícióját az európai piacon az idén nyáron érkező új, hat modellből álló villamosított termékcsaládjának bemutatásával.

 

 

Páratlan elektromos szakértelmét és vezető szerepét kihasználva a nissan a márka eddigi legizgalmasabb és legátfogóbb kínálatával kezdi meg az elektromos mobilitásra való átállását.

Miután úgy döntöttek, hogy nem ruháznak be az euro7-es személygépkocsikba, a nissan 2023-tól nem vezet be új, tisztán belső égésű motorral hajtott személygépkocsit európában. Merész lépéseket tesz annak érdekében, hogy a mobilitás új korszakát hozza el. Az értékesített mennyiség 75%-át szeretné villamosítani a régióban a 2026-os pénzügyi évre, azzal a céllal, hogy az évtized végére elérje a 100%-ot.

 

 

 

Ez a bejelentés fontos szerepet játszik a 2030-as ambíciók (ambition 2030) elnevezésű terv megvalósítása során – amely a vállalat hosszú távú vízióját foglalja egy dokumentumba.

"A nissan a villamosított jövő felé vette az irányt – európával az élen. Az ambition 2030 révén egyértelmű irányt határoztunk meg, és új, villamosított termékcsaládunkkal valóban utat nyitunk a fenntartható jövő felé" - mondta guillaume cartier, a nissan afrika, közel-kelet, india, európa és óceánia régió elnöke.

"Globális jelenlétünk és szövetségi partnerségünk kiaknázásával ez mérföldkőnek számít a nissan számára európában, az eddigi legátfogóbb termékkínálatunk érkezésének köszönhetően. Egyesítettük merész természetünket és elektromos szakértelmünket, hogy olyan villamosított hajtáslánc-technológiákat fejlesszünk ki, amelyek kielégítik az ügyfeleink igényeit – kompromisszumok nélkül.”

A járművön túl a nissan egy átfogó ev energia ökoszisztémán dolgozik, amely az akkumulátor energiagazdálkodási képességeinek optimalizálására és bővítésére irányuló kezdeményezéseket kutatja. A nissan vezető gyártás ökoszisztémája, az ev36zero (sunderland, egyesült királyság) egyesíti a megújuló energiaforrásokkal működő jármű- és akkumulátorgyártást.

Az ev36zero és a régió új villamosított termékcsaládja ötvözésével a nissan egy új fejezetet indít el európában, világos utat mutatva az elektromosítás és a szén-dioxid-semlegesség felé.

 

 

 

Változatos termékcsalád a elektromosított jövőért

Az elektromos kínálat mércéjeként a nissan minden eddiginél nagyobb választékot, több izgalmat és hozzáférhetőséget kínál. 2022-ben a nissan különböző elektromosított lehetőséget kínál az ügyfelek igényeinek kielégítésére: a hibrid technológia bevezetésével a juke-on, az e-power használatával a qashqai-on és az x-trail-en, a tisztán elektromos ariya bevezetésével idén nyáron, valamint a városi szállítás szempontjából szintén fontos villanyautóként is elérhető vadonatúj nissan townstar-ral.

Utazás a tisztán elektromos jövő felé – kompromisszumok nélkül

Az elektromos forradalom további növekedésével a nissan az elektromos crossoverek izgalmas választékával támogatja azokat a vásárlókat, akik a zéró károsanyag-kibocsátású mobilitásra törekednek. A nissan járműveihez elérhető hajtáslánc-portfólió tükrözi az ügyfelek vezetési szokásainak sokszínűségét.

Juke hibrid

A nissan kompakt crossoverének legújabb változata, a juke hibrid megőrizte a juke jellegzetességét. Ugyanakkor utat mutat az elektromos járművek iránt érdeklődő vásárlók számára. A juke hibrid élvezetes és dinamikus vezethetőséget és a kiváló üzemanyag-hatékonyságot ötvözi. A juke hibrid valóban integrált, elektromos vezetési élményt nyújt vásárlóinak, multimodális hajtáslánccal és intelligens sebességváltóval, amely tisztán elektromos teljesítményt vagy a belsőégésű motor és a villanymotor kombinációját kínálja. A nissan innovatív e-pedal step rendszere lehetővé teszi a vezető számára, hogy az esetek többségében egypedállal legyen az autó vezethető: „kúszósebességre”, kb. 5 km/óra sebességig lehet lassítani az autót, pusztán a gázpedál felengedésével – ezzel növelve a vezetés kényelmét.

Vadonatúj qashqai e-power

A világ első crossover modelljeként szerzett örökségére építve a vadonatúj qashqai a nissan egyedülálló e-power hajtáslánc-technológiájával növeli a crossover vezetési élményt.

A teljes egészében a nissan által kifejlesztett rendszer a tisztán elektromos vezetés összetéveszthetetlen izgalmát nyújtja a töltögetés nehézsége nélkül. Egy 100%-ban elektromos meghajtású motor hajtja a kerekeket elektromos autós, azonnali gyorsulás illetve lineáris (sebességváltási lépcsők nélküli) vezetési élmény érdekében, míg egy kis belsőégésű motor menet közben tölti fel az akkumulátort. Az belsőégésű motor városi körülmények között pont az optimum fokán pörög, ezáltal optimalizálva a fogyasztás. A e-power motorja a nissannak japánban, nemcsak a legeladottabb nissanná vált, hanem a japán piac legeladottabb autójává is egyben.

Vadonatúj x-trail e-power

A vadonatúj x-trail merész, új megközelítéssel közeledik a nissan crossover családi verzióhoz, amely a nissan innovatív e-power hajtásláncával és e-4orce összkerékhajtás technológiájával van felszerelve, hogy felpörgesse a családi kalandokat.

Az e-power rendszer egyszerre nyújt a vezetőnek erőfeszítés nélküli elektromos teljesítményt és kifinomultságot. A modell rendkívüli csendességét és kényelmét az e-4orce ikermotoros összkerékmeghajtású hajtáslánc pontossága erősíti meg – amely lenyűgöző, ugyanakkor biztos vezetési élményt kínál.

Az átfogó villamosított kínálat az izgalom és a magabiztosság lenyűgöző keverékét kínálja, ezáltal a vezetők az elektromos mobilitás számos előnyeit élvezhetik, amelyek egy lépéssel közelebb hozzák a vásárlókat a tisztán elektromos jövő felé.

 

 

 

100% elektromos tapasztalat

Nissan leaf

A világ első tömeggyártású elektromos járműve, a leaf forradalmat indított el és lefektette a modern elektromos járművek alapjait – 2010-es bevezetése óta több mint 577 000 leaf-et adtak el világszerte, és több mint 9 milliárd emissziómentes kilométert tettek meg a vásárlók. Magyarországon még mindig ebből a modellből fut a legtöbb az utakon, 7 éven keresztül vezette az eladási listákat, és 2021-ben is a 2. legeladottabb volt illetve 1. a céges piacon (a datahouse adatai alapján) – vagyis mai napig az egyik legnépszerűbb modell.

A nissan a leaf-fel együtt fejlesztette ki sokoldalú e-autós szakértelmét, valamint egy évtizedes fejlesztés alatt finomította a sikeres változatot, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az elektromos járműveket – a leaf 2022-es változata még lenyűgözőbb dizájnt, zökkenőmentes csatlakoztathatóságot és hatékony hajtáslánc-lehetőségeket kínál. A leaf-fel felgyűlt tapasztalat szolgált alapú az e-power és az e-4orce technológiák megszületéséhez.

Nissan ariya

A nissan villamosítási útjának új fejezeteként az ariya a nissan első teljesen elektromos coupé-crossovere. Ebben mutatkozik meg igazán, hogy miben is a legjobb a nissan. Ez az első olyan jármű, amely a nissan által a renault-nissan-mitsubishi alliance számára kifejlesztett zseniális cmf-ev platformot alkalmazza. Az ariya maga a tökéletes elektromos élmény, amely a nissan japán dns-ét testesíti meg. Dinamikus vezetési teljesítményt kínál, és a szegmens egyik legtágasabb belső terével büszkélkedhet. Az autóban az ügyfelek belső harmóniával, modernitással, letisztultsággal és széles technológia kínálattal találkozhatnak. Az autó fő paraméterei: 5,1 másodperces gyorsulás, 200 km/ó végsebesség, és az ariya közvetlen versenytársaihoz képest az egyik legnagyobb akkumulátorcsomag: nettó 87 kwó.

A teljesen elektromos vezetést újradefiniáló ariya az e-4orce-t is tartalmazza, amelynek alapja a nissan gt-r 4x4 rendszere: a nyomatékok kerekenként eltérően vannak vezérelve. Az ikermotoros rendszer zökkenőmentes teljesítményelosztása azonnal reagál a legkisebb gyorsításra különböző vezetési helyzetekben.

Nissan townstar

A nissan teljesen elektromos, kompakt haszongépjármű-kínálatának következő generációja, a vadonatúj townstar. Megbízható, hatékony és fenntartható társnak tervezték, azért hogy optimalizálja az ügyfelek folyamatosan változó igényeit.

Az alliance platformmal való szinergiákat kihasználva a modellt a hatékonyság és a praktikum intelligens keverékével tervezték. Teljesen elektromos hajtáslánccal, a wltp kombinált ciklusban 300 km-es hatótávval, 22 kw-os ac, 75 kw-os dc töltéssel, valamint a szegmensben nem megszokott, több mint 20 technológiai funkcióval rendelkezik. A vadonatúj townstar ideális az utolsó kilométeres szállításokra is. Ez a következő generációs kisteherautó elősegíti a jövőbiztos, fenntartható üzleti tevékenységet, és felgyorsítja a villamosítás felé való átállást.

 

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER