Címkék: Nissan Z

2021. szeptember 17. péntek, 09:16

 

A Nissan egy globális közvetítés keretein belül mutatta be a vadonatúj 2023-as Z sportkocsit a Brooklyn-beli Duggal Greenhouse-ból, 5 mérföldre attól helytől, ahol az eredeti 1970-es Datsun 240Z mutatkozott be a világnak 1969 októberében.

 

 

 „A Z forradalom volt 1969-ben, amikor bemutattuk. Azóta, több, mint 50 évig a Nissan stílust, sebességet, megbízhatóságot és még sok minden mást hozott több millió rajongó számára a világon” mondta Ashwani Gupta a Nissan Motor Co. CEO-ja.
Míg a Nissan ikonikus sportautójának korábbi hat generációja esetében numerikus megkülönböztetést alkalmaztak a régóta várt új modell csupán egy betűs elnevezést kapott az amerikai piacon: Z.

 


A 2023-as Z attraktív külsőt kínál, miközben a korábbi modellek előtt tiszteleg – hosszú motorház és alacsony hátsó felfüggesztés jellemzi. A pilótafülkében található egy 12.3 colos személyre szabható, sport sebességmérő, bőr sportülések és egy 8 hangszórós BOSE® hangrendszer.
Minden 2023-as Nissan Z modell egy 400 lóerős, 3 literes, V6 twin-turbo motorral lesz szerelve és választhatunk majd egy 6 sebességes manuális váltó amihez egy EXEDY® nagy teljesítményű kuplung párosul vagy egy 9 sebességes, alumínium fülváltókkal ellátott automata váltórendszer között.
„A Z mindig is egy elérhető sportautó volt, a megszerezhetőség és a törekvés találkozása, az álom és a realitás. A legújabb változat bizonyára lázba fogja hozni a Z rajongókat és remélhetőleg nagyon sok új rajongót is szerez majd magának – amint a jövő év elején elérhetővé válik az amerikai piacra.” mondta Gupta. Az európai bevezetés dátumával kapcsolatban egyelőre nincs hír.
A 2023-as Z Sport és Performance felszereltségi szintekkel lesz elérhető, valamint egy speciális „Proto Spec” limitált kiadásban, melyből összesen 240 darabot gyártanak majd.
A 2023-as Nissan Z-vel kapcsolatos további információ a usa.nissannews.com oldalon találhatóak.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER