Címkék: Nissan

2021. április 19. hétfő, 13:31

 

A Nissan lerántotta a leplet a Nissan GT-R NISMO 2022-es modellév változatáról. A cég zászlóshajó modelljének számító GT-R a tökéletes vezetési élmény irányába történő folyamatos fejlődést jelképezi.

 

 

 A Nissan GT-R NISMO piaci bevezetését októberre tervezik Japánban egy különleges kiadású verzió kíséretében.
Mindkét modell elérhető lesz az új NISMO-exkluzív NISMO Lopakodó Szürke színben, melyet azok a versenypályák inspiráltak, amin a GT-R versenyzett és rekordokat állított fel.
A különleges kiadás egy NISMO-exkluzív szénszál motorháztetőt kapott. A színezett motorháztető elhagyása nem csupán a szénszál kidolgozott szövetét hivatott kiemelni, de 100 gramm súlycsökkentést is jelent a GT-R súlyából. Az exkluzív 20 colos Rays alumínium kerekeken piros körvonal jelenik meg, mely illik a karosszérián található szintén piros csíkhoz.
Az Ariya bevezetésénél bemutatott új Nissan logó díszíti a csomagtartót és a kerekeket.

 

 


A jelenlegi GT-R NISMO-ból kiindulva a nagy Brembo féknyergek és a szén-kerámia tárcsák nagyobbak minden eddigi japán sportautóba szereltnél: 410 mm elől, 390 hátul. A GT-R NISMO továbbra is a Nissan legjelentősebb sportautója, ami verseny körülmények között is bizonyított technológiai megoldásokat és izgalmas vezetési élményt nyújt. A GT-R NISMO VR38DETT 3.8 literes, twin turbo, V6 motorja a GT3 turbófeltöltővel a GT-R hajtásláncának szíve marad, mely 600 lóerő teljesítményre képes.

A rendelésre gyártott GT-R NISMO különleges kiadása új és precíz súlykiegyenlített alkatrészekkel lett felszerelve, mint a dugattyúgyűrűk, összekötő rudak, a főtengely, a lendkerék, a forgattyútárcsa és a szeleprugók, melyek nagyobb teherbírásra, lendületesebb gyorsulásra és tempósabb turbófeltöltésre lettek beállítva.

Minden motort kézzel készíti saját takumi mérnöke. A motoron található takumi tanúsítvány tábla is egyedi színt kapott.
„A GT-R NISMO mindig is a tökéletes vezetési élmény hajszolásáról szólt.” mondta Hiroshi Tamura, a GT-R vezető termékszakértője. „Holisztikusan közelítjük meg a kérdést az áhított teljesítményt keresve. Addig válogatjuk, tökéletesítjük a motoralkatrészeket, illetve addig csökkentjük a súlyt, míg végül a GT-R megjelenése az izgalom, erő és teljesítmény tökéletes egyensúlyát alkotja.”

Japánban a McDonald’s étteremlánccal való együttműködés keretein belül egy miniatűr Nissan GT-R NISMO lesz elérhető a gyerekek által közkedvelt ’Tomica Happy Set’ menühöz. Az akció promotálása gyanánt a Nissan és a McDonald’s egy közös eseményt tartott a Nissan székházban, Yokohamában.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER