Címkék: biztonság | Ford

Írta: Administrator   
2021. november 02. kedd, 08:20

 

Az európai 1 tonnás szegmens legkelendőbb haszonjárműve1, a Ford Transit Custom a felszereltségében szereplő fejlett vezetéssegítő rendszerekért aranyérmet kapott az autók biztonságát vizsgáló független szervezettől, az Euro NCAP-tól.

 

 

 A kitüntetésnek köszönhetően a Ford az egyetlen haszongépjármű-gyártó, amelynek az 1 és 2 tonnás szegmensben egyaránt van aranyérmes modellje, hiszen tavaly a nagyobb Transit nyerte el ugyanezt a díjat. Emellett a Ford az egyetlen olyan gyártó, amelynek kínálatában egynél több aranyérmes áruszállító található, mivel az összes tesztelt modell közül a Transit érte el a legmagasabb pontszámot.

 

 

 

“A sofőrök biztonsága kiemelt szempont számunkra és vásárlóink számára is, ezért áruszállítóinkat úgy tervezzük meg, hogy a cégek biztonságban tudhassák munkatársaikat,” nyilatkozta Hans Schep, a Ford Európa haszongépjármű üzletágának vezérigazgatója. “Örömmel látom, hogy az Euro NCAP elismeri a Ford vezető szerepét az áruszállítók biztonsága terén, hiszen mi minden lehetőséget megragadunk, hogy még több értéket kínálhassunk vásárlóinknak.”


A Transit Custom azért kapott aranyérmet, mert a vállalat még magasabb szintre emelte az autó biztonságát; ennek részeként például tavaly az alapfelszereltség része lett a be nem kapcsolt biztonsági övre figyelmeztető jelzés is2.

A 2022 elejétől átadott Transit Custom modellek egyéb fejlesztéseket is kínálnak, például az új Digitális Visszapillantót2, ami a hagyományos tükröknél kétszer nagyobb látómezőben jeleníti meg az autó mögötti terület képét a dobozos áruszállító, a duplakabinos és a személyszállító kivitelek sofőrjei számára, ami nagyon fontos az ilyen járműveknél. A dobozos áruszállítók vevői LED-világítású tetőcsomagtartót is rendelhetnek, illetve praktikus dupla rakodótérpadlót (a padló alatti fiókokkal), ami mind a rövid, mind a hosszú tengelytávolságú kivitelhez kapható. A fényezések kínálatában a stílusos, új Grey Matter árnyalat is megjelenik.

A Ford a jól bevált 2,0 literes EcoBlue dízelmotor új, 150 lóerős változatát3 is bevezeti a Transit Custom kombi, Tourneo Custom és Transit Nugget modellekben. Az új erőforráshoz ugyanúgy csatlakozhat hatfokozatú manuális sebességváltó, mint hatfokozatú automata váltómű, és az autó a Ford 48 voltos mild hibrid rendszerével 5,9 százalékkal kevesebbet fogyaszt a városi forgalomban3.

117.014 darabos együttes értékesítési eredményével (2021 első kilenc hónapjában) a Transit Custom áru- és személyszállító változata idén a legkelendőbb Ford modellnek számít az európai piacon.


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER