Címkék: Ford Solymár | kereskedő | M3 bevezető | márkakereskedő | parkoló

Írta: Administrator   
2021. június 01. kedd, 20:11

 

Az M3 budapesti kivezető szakaszán lévő Ford Solymár márkakereskedő parkolójába a portásfülke mellett elhaladva jutunk. Az ügyfélparkoló mellett, a kerítés mellett is mindig sorban is állnak autók, leparkolunk az utolsó után és úgy, hogy mellettünk van még egy teherautónyi hely, azaz egy teherautó kényelmesen elfér, lassítás nélkül elhaladhat. Meghívott vendéjént a márkakereskedő védelmére bízzunk a magánautónkat. Visszatérve hatalmas felragacsozott felhívás a vezetőoldali ablakon. A többi autón nincs. De nézzük mi is ez.

 

Autóbemutatóra jöttünk. Igaz házfelújítás lévén jött volna a festő, de sebaj lemondtuk, első a munka. Hurrá van hely a sorban álló autóknál még úgy van hely, hogy egy teherautó is elfér, ez visszaérkezésünkkor utánunk haladó ponyvás teherautó pompásan be is mutatta bőségesen elvérve haladt tovább. Pótot húzó nyergest, egyébként pedig be sem engednének oda már a helyviszonyok miatt.

Ebédkor jelzi a PR vezető, rossz helyen álltok, nem férnek el. Ezen csodálkozunk, mert úgy álltunk meg, hogy elférjenek, de nem vitatkozunk, mindegy Egerből nem tudunk odarepülni, nemsokára úgy is indulunk vissza, aztán eljövünk onnan, ha nem tetszik nekik...



Érkezünk vissza, majdnem minden úgy van, mint reggel, úgy állnak az autók, bent a parkoló természetesen már ritkább. Átpakolnánk az autóba a sajátunk mellett, de pont akkor jön egy ponyvás teherautó, így egy kicsit előbbre kell menni, hogy elhúzódjunk. Pakolunk. Illetve pakolnánk. Földbe gyökeredzik a lábunk a vezetőoldali ablakon egy A4 nagy lap, gondosan minden oldalán alaposan, jól le/ráragasztva a vezetőoldali ablakra.. Piros kör áthúzva, üzenet, ne álljunk ide, mert nem parkoló. A többi még a fal mellett álló/parkoló autón nincs ilyen közterületfelügyeletre hajazó büntető, de annál 2x nagyobb figyelmeztetés. Ja kérjük....
1. Miért nincs kint tábla?
2, Miért nincs felfestés?
3. Miért nincs a többi autón ilyen „büntetőcédula”? Mi más, ha már a rendezvény közepén a PR vezetőt is utol kellett érniük?
4. Tudják kié, tudják a telefont. Nem, nem telefonálnak, mószerolnak, majd büntetnek.
Azt a vendéget aki félretéve a saját dolgát, a munkának adott helyet és épp összeállítja a modell bemutatását.

Szóval a nagy papír Minden oldala alaposan ráragasztószalagozva, ugyan szél nincs, még szellő sem, viszont a nap mivel alaposan ráégette leszedéskor a szalag vagy rajta marad, vagy ragacskeret marad végig. Tehát kell majd valamilyen oldóvegyszeres szappan, kimélőszivacs és x idő.

Sajnos a papírt ott nem fotózgattuk, mert a döbbenettől nem jutottunk szóhoz, és ráadásul az volt a legnagyobb gondunk, hogy a másnap meg hétvégén is jövő kőművesnek, festőknek milyen anyagokat kell venni még ma, meddig van nyitva az áruház ésatöbbi, rohanás haza.

Útközben hazafele azonban belevág az emberbe még pár kérdés:

- Mégis hogyan merészelnek egy ember magántulajdonára egyáltalán ragasztgatni?
- A másik még ijesztőbb, betéved hozzájuk egy gyanútlan vásárolni kívánó és, ha nem tetszik nekik ahova állt, önbíráskodva, büntetve összeragacsozzák a kocsiját?

Az, hogy nem fog tőlük vásárolni és örül, hogy kimenekült onnan az a kereskedő baja, de, hogy ilyen megtörténhet egy gyanútlan jóhiszemű vásárolni akaróval is, az aggasztó!

Ja, tulajdonképpen nem csak a két utóbbi kérdés, amit jelezni akartunk, de szeretnénk megüzenni, hogy ne aggódjon a kedves Ford Solymár márkakereskedés, nem fújta el a nemlévő szél a „kérésüket”, megkaptuk!

Még egy kérdés merül fel, vajon, ha ugyanígy összaragacsozva az autónktól 8m-re álló Mustangot visszaüzentünk volna, a kereskesés hogy vette volna?

Bemegy egy vendég. Jóhiszemúen leparkol, ott, ahol mások is. Nagy szabad út van mellette. Rábízza a magánautóját a kereskedés védelmére. Az, hogy összeragacsozzák, büntetően (ismerték az "elkövetőt". Nem, hogy merészeltek egy magánautóhoz egyáltalán hozzányúlni???

Hát ezeknek a tudatában hajtsanak oda be. Ha nem tetszik ahol megálltak, nem csak hozzá mernek nyúlni egy vendég magántulajdonához, de meg merik tenni annak büntető összeragacsozását!

Nem kell aggódniuk, mert mi nem fogunk többet leparkolni a parkaló autók sorában, mivel a lábunkat nem tesszük be többet a kereskedésükbe, s mivel ilyen büntetőtáblázást és ragacsozást meg mertek tenni evvel a hozzáállással feltehető, hogy az ügyfeleknek is nem kevés panasza lehet. Aki gondolja küldje el a szerkesztőségünk e-mail címére, megjelentetjük.




 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER