Címkék: Ford | Ford Mondeo | Fordstore | Vignale

Írta: Administrator   
2015. november 21. szombat, 14:08

 

A Ford Vignale-élmény első, fontos benyomását a Vignale Szalon kelti a vásárlóban; ezek a termek a Ford által Európa-szerte nemrégiben nyitott, több mint 200 FordStore márkakereskedés részeként működnek. A Vignale Szalon nyugodt és komfortos környezetet teremt, ahol a vásárló érzi, hogy itt sokra tartják és tisztelettel tekintenek rá.

 

A Ford egyedülálló Vignale termék- és tulajdonosi élményprogramja keretében bevezetett első modell, a Mondeo Vignale minőségi kézműves kidolgozást, lenyűgöző kifinomultságot és exkluzív felszereltséget kínál.

A Vignale-ügyfelek az autó teljes élettartamára szóló személyre szabott szolgáltatásokat élvezhetnek; e szolgáltatásokat a Vignale értékesítési tanácsadó és a napi 24 órában ingyenesen hívható Vignale One Call munkatársai szervezik meg számukra. Az ügyfelek a Ford új, kifejezetten e célra létrehozott Ford Vignale honlapját is használhatják, ahol online konfigurátor nyújt tájékoztatást az opciókról és az árakról.

A Ford új Vignale Service okostelefonos alkalmazásának GPS-alapú Vignale Park Me szolgáltatása segítségével az autós rögzítheti a parkolás pontos helyét, és ellenőrizheti a parkolás kezdete óta eltelt időt. Az online térképadatok alapján az alkalmazás a közeli benzinkutak pozícióját is jelzi, emellett pedig egyetlen érintésre kapcsolatot teremt a vészhelyzeti segélyhívó szolgálattal vagy a Vignale One Call munkatársaival.


A négyajtós és kombi kivitelben megrendelhető Ford Mondeo Vignale különleges extrái közt olyan tételek szerepelnek, mint egyedülálló, szmoking-öltésekkel díszített bőrfelületek, az exkluzív Nocciola metálfényezés és a különleges formavilágú könnyűfém keréktárcsák.

“A Ford Vignale a legmagasabb szinten fejezi ki mindazt, amit a Ford az európai vásárlók számára kínálhat a díjnyertes dizájn és az egyedi szolgáltatások révén,” vélekedett Jim Farley, a Ford Európa elnök-vezérigazgatója. “Arra törekszünk, hogy a Vignale programmal modern, kiemelkedően magas szintű élményt teremtsünk, ami vásárlóink mindennapjainak értékes részévé válhat. Mindez a Ford Mondeo Vignale modellel kezdődik, és jövőre a Ford S-MAX Vignale-val folytatódik.”


Kézműves kidolgozás, személyre szabott élmény
A Mondeo Vignale a Ford modern valenciai óriásüzemében készül, majd a gyártás és a kézimunkával készült utolsó simítások után a Vignale Központ erre kijelölt mesteremberei további 100 ellenőrzést végeznek el az autón.

A mesterek több mint két órán át tartó kézi polírozással tökéletesítik egy-egy autó fényezését, és ugyanilyen alapossággal vizsgálják át a bőr üléskárpitokat is, amelyek 40 önálló, lézerrel szabott darabból készülnek.

A Ford két és fél évi munkával tökéletesítette a Vignale ülések dizájnját, amit a luxusszínvonalú bőrműves termékek ihlettek. A prémium Windsor bőrkárpitozás legapróbb darabjai is szigorú szelekción esnek át, hogy felületükön minimális legyen a természetes elváltozások esélye.

Ez a garancia arra, hogy a hatszögletű Vignale-mintázatú és szmoking-stílusú öltésekkel díszített bőrfelületek (amelyek a műszerfal, a kartámasz és az ajtó felső részének borításán is láthatók) makulátlan minőségükkel emeljék az utastér színvonalát.

Még magasabb szintű kifinomultság
Kifinomult technológiáinak és fejlett futóművének köszönhetően a Ford Vignale Mondeo zajtalan, sima és kényelmes utazást biztosít. A Ford innovatív Aktív Zajkioltás rendszere a kabinban elhelyezett három mikrofonnal méri fel a belső térbe beszűrődő motorzajt, és az autó fejlett audiorendszerén keresztül ellentétes frekvenciájú hangokat sugároz, kioltva ezzel a zavaró hanghatásokat az utastérben. Az akusztikus üvegezés olyan szintre mérsékli a szélzajt, ami kizárólag a prémium szegmens autóira jellemző.

A Ford integral link rendszerű hátsó futóműve simább és csendesebb futást biztosít, aminek előnyeit főleg a hátul ülők értékelik majd. Az útegyenetlenségekbe ütköző hátsó kerekek nagyobb úton mozdulnak el hátrafelé, így a szerkezet hatékonyabban nyeli el a rázkódást. Az első üléseken utazók kényelmét az Aktív Mozgatásos masszázsfunkciójú Ford Multikontúr Ülések fokozzák. Ezek az ülések arra készültek, hogy a hosszú utazások alatt mérsékeljék az izmok kifáradását: 11 felfúvódó párnából álló rendszerük gyengéden masszírozza az utasok combját, fenekét és derekát.



Exkluzív stílus
Az új Ford Mondeo Vignale karosszériájának karcsú, érzelmeket ébresztő dizájnja a Ford legfrissebb globális formanyelvének jellegzetességeit tükrözi. Az autó külső megjelenését egyedi részletmegoldások teszik még hatásosabbá:

•    A felső hűtőrácson is megjelenik a különleges Vignale hatszög-dizájn; a sötét, matt metálfényezésű légbeömlőt polírozott alumínium elem keretezi
•    A ragyogó fényezésű alsó légbeömlőt krómozott rács díszíti
•    Kettős, krómozott kipufogó-végződés polírozott alumínium kerettel és matt színű díszítéssel
•    Krómozott díszítő betétek az ajtókon
•    Ragyogó fényezés az A-oszlopokon és a külső tükrök talapzatán, valamint a B- és C-oszlopokon
•    Kifejezetten az autóhoz tervezett 18 colos (és opcionális 19 colos) Vignale nikkelezett könnyűfém keréktárcsák, valamint exkluzív Vignale Nocciola külső fényezés
•    A metálfényezés alapáron jár, az opciók közt pedig a Vignale Black, a Vignale Silver és a prémium, négyrétegű Vignale White árnyalatok szerepelnek

Prémium technológia, fejlett hajtásláncok
A Ford Mondeo Vignale kifinomult vezetősegítő rendszereket kínál, amelyek egyszerűbbé és pihentetőbbé varázsolják az autóvezetést. Ilyen például a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer, ami mérsékli a más járművekkel vagy gyalogosokkal történő, bizonyos típusú frontális ütközések hatásait, vagy segít egyes ütközések elkerülésében. Az új modell további technológiái:

•    Az alapáron kínált SYNC 2 csatlakozási rendszer hangvezérlésével könnyen kezelhető az audiorendszer, a navigáció, a klímaberendezés és a mobiltelefon. A rendszer még azt is megérti, ha a vezető kimondja, hogy “éhes vagyok”, és máris felkínálja a környékbeli éttermek címeit
•    A Merőleges Parkolás funkcióval kiegészített Aktív Parkolóasszisztens megtalálja a megfelelő méretű parkolóhelyet, és hátramenetben a vezető kormányzása nélkül is bemanőverezi oda az autót
•    A Közlekedési Tábla Felismerés szintén alapfelszerelés; a rendszer figyelmezteti a vezetőt az éppen aktuális sebességkorlátozásokra, az azokat feloldó táblákra és az előzési tilalmakra, amelyeket a műszeregység kijelzőjén jelenít meg
•    Az Active City Stop 40 km/órás sebességig automatikus fékezéssel segít elkerülni a ráfutásos ütközéseket, vagy mérsékelni azok súlyosságát
•    A Ford Dinamikus LED fényszórói a nappali fényhez hasonló spektrumú fényt bocsátanak ki, az Adaptív Fényszórórendszer pedig a mindenkori forgalmi helyzethez és a külső viszonyokhoz igazítja a fénycsóva állásszögét és erősségét

A kínálatban egy modern Sony DAB audiorendszer is szerepel (12 hifi-hangszóróval), s az autós komfortérzetét olyan megoldások növelik, mint a motoros mozgatású, memória funkcióval kiegészített kormányoszlop, a motoros mozgatású csomagtérajtó, vagy éppen a fűthető kormánykerék. A hátsó utasok biztonságát az iparág első Légzsákkal Ellátott Hátsó-szélső Biztonsági Öve fokozza, ami egy baleset során azonnal kinyílik, és ötször nagyobb felületen osztja el a test felületén az ütközés keltette erőhatásokat, mint a hagyományos biztonsági övek.



A Vignale története
Torino évszázadok óta híres fémműves mesterei kiválóságáról. A város első hintóépítői (carrozziere) arról váltak híressé, hogy apró műhelyeikben erős, ugyanakkor könnyű anyagokból készítették a szebbnél szebb homokfutókat, csézákat és hintókat.

A huszadik század elején a hintóépítők új termékhez alkalmazkodtak. Beköszöntött az automobilizmus kora. E mesteremberek egyike volt a régi torinói kézműves családból származó Alfredo Vignale. Az eredetileg lemezlakatos Vignale volt az egyik legelső ’carozziera’, aki felismerte a lehetőséget, hogy egy gépkocsi alvázát tetszés szerint, egyedi formatervbe lehet öltöztetni.

A fiatal segédként dolgozó Vignale munkájára a torinói mester, Pinin Farina figyelt fel, aki meghívta az olasz autókhoz kultikus formaterveket párosító kis csapatába. Alfredo Vignale testvéreivel közösen 1946-ban hozta létre apró felépítmény-gyártó műhelyét, ahol alig 33 évesen ambiciózus kézművesek kis csapatát vezetve készítette elegáns, egyedi karosszériáit az Alfa Romeo, a Ferrari, a Fiat, a Lancia és a Maserati számára.

Egy olasz újság, a Tuttosport így jellemezte Alfredo Vignalét: „az általunk ismert legkarizmatikusabb és legfüggetlenebb művész, akinek stílusa senki máséhoz nem hasonlítható; aki mind a fantáziával, mind a technikával merészen kísérletezik, és akinek autói először meglepnek, majd meggyőznek minket.”

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER