Címkék: fényezés | Ford | Ford Fiesta

Írta: Administrator   
2015. május 19. kedd, 15:16

 

A Ford új fényezésekkel, tovább csökkentett üzemanyag-fogyasztással és magasabb szintű felszereltséggel kínálja a Fiestát, Európa legnagyobb darabszámban értékesített kisautóját.

A Fiesta ezentúl új karosszériaszínekkel, jelentősen továbbfejlesztett stíluselemekkel és felszereltséggel, valamint szélesebb motorkínálattal kapható.A Fiesta már három egymást követő évben (2012-ben, 2013-ban és 2014-ben) is Európa legkelendőbb kisautójának bizonyult, és a sikersorozat 2015 első három hónapjában is töretlenül folytatódott, hiszen a modellből 88.155 darab* talált gazdára. A Ford most mutatta be az eddigi legtakarékosabb Fiestát is: az 1,5 literes TDCi dízelmotorral kapható változat üzemanyag-fogyasztása 3,2 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig 82 g/km.

Az autóhoz rendelhető új karosszériaszínek sorában megjelenik a sötét, mégis csillogó Magnetic metálfényezés, az élénk vörös lakkozású Candy Red és a luxushangulatú, selyemfényű Silver Silk ezüstmetál árnyalat. A Ford a stílusos Fiesta Red és Black Edition modellek kínálatát is bővíti; ezek az autók ezentúl a 125 lóerős, 1,0 literes EcoBoost benzinmotorral és a 95 lóerős 1,5 literes TDCi dízel erőforrással is megrendelhetők. Az eddig kizárólag a Fiesta Red és Black Edition változatok motorpalettáján szereplő 140 lóerős, 1,0 literes EcoBoost blokk ezentúl a Titanium és Sport modellváltozatokhoz is elérhető.

1976-os bemutatása óta az Európában (a németországi Kölnben) gyártott Fiesta több mint 17 milliós darabszámban kelt el világszerte; az európai régióban az autó három- és ötajtós változatban, valamint dobozos kisáruszállítóként kapható, s a globális piacokra egy négyajtós kivitel is készül.

“Vásárlóink most minden idők legszélesebb Fiesta-termékcsaládjából választhatnak, amely sokféle felszereltségi szintet, kiváló üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást, valamint szemet gyönyörködtető színeket és stíluselemeket kínál,” fogalmaz Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Elég, ha csak az erőforrásokat említjük, amelyek közt az 1,0 literes EcoBoost egység is megtalálható; ez a világ első olyan erőforrása, amely három egymást követő évben is elnyerte az Év Motorja címet.”

A Fiesta Trim modellváltozatban vetítőlencsés halogén fényszóró és LED nappali menetfény javítja a látási viszonyokat, az utastér minőségét és komfortját pedig bőrborítású kormánykerék és kézifékkar emeli magasabb szintre. A Fiesta Titanium változat krómozott alsó hűtőráccsal készül; az autóhoz új formatervű 16 colos könnyűfém keréktárcsa jár; az üléskárpitokat divatos ekrü betétek díszítik, valamint ugyanolyan öltések, mint amelyek a kormánykeréken, a váltókar szoknyáján, a kézifékkaron és a padlószőnyegeken is láthatók. Bizonyos karosszériaszínek kiválasztásával a Fiesta Sport vásárlói eltérő színű (Frozen White, Panther Black, Race Red vagy Candy Blue árnyalatú) tetővel is megrendelhetik autójukat.A Ford 2008-ban mutatta be a Fiesta ECOnetic változatot, s azóta 16 g/km értékkel csökkentette az autó CO₂-kibocsátását. Az új 1,5 literes TDCi motor környezetvédelmi teljesítményét az optimalizált égéstér-kialakítás, a legmodernebb turbótöltő és az üzemanyag-befecskendezés mellett további technológiák is javítják:

•    Az Auto-Start-Stop rendszer alapjáraton automatikusan leállítja a motort, és azonnal újraindítja azt, amikor a vezető elindulni készül az autóval
•    Az Intelligens Visszatápláló Töltés a generátor szakaszos működtetésével tehermentesíti a motort, és akkor tölti az akkumulátort, amikor a jármű lassít vagy fékez
•    Optimalizált váltóáttételezésű, ötfokozatú sebességváltó
•    Alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok
•    A légáramlást kisimító karosszériaelemek és alsó burkolatok

A Fiesta felszereltségében mindemellett a Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített Ford SYNC hangvezérlésű csatlakozási rendszer és az Active City Stop technológia is megtalálható.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER