Címkék: BMW

2023. február 03. péntek, 09:58

 

2023 tavaszán minden korábbinál magasabb szintű személyre szabhatóság, valamint megannyi digitalizációs és elektrifikációs innováció teszi még vonzóbbá a BMW modellpalettáját.

 

 

A BMW Iconic Glow kristályfényszórók, amelyek az új BMW 7-es sorozatban ünnepelték világpremierjüket, 2023 áprilisában a BMW X7 modellhez is elérhetővé válnak. Az új 7-es BMW exkluzivitását eközben új karosszériafényezési árnyalatok és utastér-kárpitozási lehetőségek fokozzák. A két luxusmodell és a tisztán elektromos meghajtású BMW iX fedélzetén idén tavasztól új, kibővített Parking Assistant Professional dolgozik, az Apple iPhone okostelefonokon futtatott My BMW okostelefon-alkalmazáson keresztül elérhető távvezérelt parkolással (Remote Control Parking) és manőverasszisztenssel (Manoeuvre Assistant).

2023 márciusában a BMW 8.0 operációs rendszer és a BMW iDrive járművezérlő technológia legkorszerűbb, BMW Ívelt Kijelzővel dolgozó generációja is megérkezik a BMW 4-es sorozatba, illetve a BMW M4 sportmodellbe. A BMW számos tisztán elektromos meghajtású modelljének töltését mindeközben 22 kW járműtöltési sebességre képes, Professional (mode 3) töltőkábel gyorsítja fel.

 

 

 

BMW 7-es sorozat: új karosszériafényezési árnyalatok és utastér-kárpitozási lehetőségek

2023 márciusától a BMW 7-es sorozat összes tagjához új karosszériafényezési árnyalatok és utastér-kárpitozási lehetőségek válnak elérhetővé. Újdonságként mutatkozik be a palettán a BMW Individual Frozen Tanzanite Blue metál karosszériafényezési árnyalat, miközben a bajor prémiummárka ügyfeleinek mostantól arra is lehetőségük lesz, hogy a BMW Individual exkluzív, kéttónusú karosszériafényezési lehetőségét a BMW Individual speciális árnyalataival rendeljék meg. A Taupe Grey/Night Blue és Caramel/Atlas Grey színű exkluzív elemeket tartalmazó, új BMW M Merino bőrkárpitozással és a Black/Grey színű exkluzív elemeket tartalmazó, új BMW Individual Merino bőr/kasmírgyapjú-káritozással az új luxuslimuzin minden korábbinál elegánsabb ruhát ölt.

Új opció a BMW X7 modellhez: BMW Iconic Glow kristályfényszórók

A frontrész exkluzív kialakítása még előkelőbb megjelenést kölcsönöz a BMW luxusmodelljeinek. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Iconic Glow kristályfényszórók – amelyek első ízben az új BMW 7-es sorozatban ünnepelték világpremierjüket és 2023 áprilisában a BMW X7 modellhez is elérhetővé válnak – e tekintetben is kivételes vizuális hatást garantálnak. A BMW Iconic Glow kristályfényszórók korábban nem látott fényhatásokat idéznek elő, a nappali menetfények és a helyzetjelzők szerepét ugyanis itt LED-ekkel egyenként megvilágított Swarovski kristályok töltik be. A kristályok napsütésben és éjszaka egyaránt végtelenül összetett mintában tükrözik vissza a fényt. A BMW Iconic Glow kristályfényszórók játékát a hűtőrács elegáns kontúrvilágítása egészíti ki, magával ragadó stílust garantálva.

2023 áprilisától a bajor prémiummárka ügyfelei a legnagyobb Sports Activity Vehicle modell hátsó megjelenését is egyedibbre szabhatják: az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, kibővített BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomaggal, amelynek immár a hátsó lökhárítót díszítő, magasfényű Black árnyalatú dekorbetét is része.

BMW 7-es sorozat, BMW X7 és BMW iX: távvezérelt parkolási manőverek Apple iPhone okostelefonnal

A BMW 7-es sorozat, a BMW X7 és a BMW iX számára 2023 tavaszától elérhető, kibővített Parking Assistant Professional parkolás és manőverezés közben egyaránt nagyobb fokú kényelmet kínál a bajor prémiummárka ügyfeleinek. A BMW mérnökei innovatív digitális technológiával fejlesztették tovább a luxusmodellek automatizált járművezetési és parkolási képességeit. A kibővített Parking Assistant Professional lehetővé teszi, hogy a vezető az autó mellett állva, az okostelefonjára feltelepített My BMW okostelefon-alkalmazáson keresztül (a My BMW okostelefon-alkalmazás 2.12.x verziójával) vezérelje be az autót a kijelölt parkolóhelyre, majd álljon ki a parkolóhelyről és hajtson végre akár komplexebb manővereket is.

A digitális technológia eme innovációja az extrém szűk és nehezen megközelíthető parkolóhelyek használatát is lehetővé teszi. A vezető például félbe is szakíthatja a már megkezdett parkolási manővereket, hogy aztán az autón kívülről, az autó közvetlen környezetét gondosan felmérve, okostelefonján keresztül vezérelve fejezze be a parkolást. Később, az autó parkolóhelyről történő kiállását a vezető ugyanígy, az autó mellett állva, okostelefonján keresztül vezérelheti végig.

A Parking Assistant Professional részét képező manőverasszisztenssel (Manoeuvre Assistant) ráadásul a bajor prémiummárka ügyfelei még összetettebb manővereket is végrehajthatnak, akár az autójukban ülve, akár azon kívül. A vezető ezt a digitális funkciót is okostelefonja képernyőjén keresztül követheti végig, az autótól akár 6 méter távolságból is. A manőverasszisztens egymástól függetlenül 10 manővert képes rögzíteni és eltárolni, egyenként maximum 200 méter, összesen azonban maximum 600 méter manőverezési távolságot lefedve. Amint az autó egy korábban elmentett manőverezési helyszín kezdeti pontjához érkezik, a technológia automatikusan megkezdi a manőverezést a korábban elmentett formában. Az asszisztens a gázpedált, a fékpedált és a kormányművet egyaránt kezeli, ha pedig szükség van rá, akár egymás után többször is irányt és sebességi fokozatot vált. A rendszer akkor is működik, ha a vezető az autóban ül, és akkor is, ha az autón kívülről, Apple iPhone okostelefonján keresztül vezérli a technológiát.

BMW iX a nagyfeszültségű akkumulátor számára immár manuálisan aktiválható hőkezelő technológiával, valamint vontatmányasszisztenssel (Trailer Assistant)

2023 márciusától a bajor prémiumgyártó a tisztán elektromos meghajtású BMW iX mindegyik modellváltozatát a nagyfeszültségű akkumulátor előrelátó hőkezelő technológiájának továbbfejlesztett verziójával szereli fel. Akárcsak a BMW i7 tisztán elektromos meghajtású luxuslimuzinban, a technológia ez esetben is lehetővé teszi, hogy a vezető manuálisan, illetve a navigációs rendszer útvonaltervező funkciójának inaktív állapotában bekapcsolja az energiatároló egység előmelegítését. A DC gyorstöltések előtti akkumulátor-előmelegítés nagymértékben elősegíti az energiatároló egység energiafelvételének hatékonyságát. A technológia az elektromos motor által termelt maradékhőt használja fel a nagyfeszültségű akkumulátor hőmérsékletének optimalizálásához.

A BMW iX alapfelszereltségét színesítő Driving Assistant csomagnak 2023 márciusától a vontatmányasszisztens (Trailer Assistant) is része. A funkció az autóhoz csatlakoztatott vontatmány esetében automatikusan végrehajtja a tolatási manőverek közben szükséges kormánymozdulatokat.

 

 

 

BMW 4-es sorozat és BMW M4 immár BMW 8.0 operációs rendszerrel és BMW Ívelt Kijelzővel

2023 tavaszától a digitális innovációk a BMW 4-es sorozat és a BMW M4 vezetési élményét is tovább fokozzák. A prémium középkategória ultrasportos modelljeit már alapfelszereltségként BMW 8.0 operációs rendszerrel és a BMW iDrive járművezérlő technológia legkorszerűbb, BMW Ívelt Kijelzővel dolgozó generációjával szerelik fel. Az alapfelszereltségként kínált, teljes egészében digitális BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezés egy 12,3” képernyő-átmérőjű műszeregység és egy 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosából áll. A korszerű műszerfal-kialakítás, a hangvezérlés, az érintés-érzékeny felületek és a BMW Intelligent Personal Assistant továbbfejlesztett tulajdonságai jelentősen kevesebb gomb és vezérlőpanel jelenlétét igénylik. A tisztán elektromos meghajtású BMW i4 esetében ráadásul az első ajtók kinyitásával egyedülálló üdvözlőhang is köszönti a bajor prémiummárka ügyfeleit.

A BMW 4-es Coupé, a BMW 4-es Gran Coupé és a BMW 4-es Cabrio összes motorváltozatához idén tavasztól alapfelszereltségként nyolcfokozatú Steptronic automataváltó társul, kormány mögötti váltófülekkel és a középkonzolon új előválasztó karral. A BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag oldalsó ablaksáv-keretei ugyancsak az összes motorváltozat alapfelszereltségét tovább színesítik.

A BMW 4-es sorozat, a BMW M4 Coupé és a BMW M4 Cabrio vezetői 2023 márciusától az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, alumíniumból készült, rombuszmintás, antracit árnyalatú BMW M utastéri dekorbetéttel varázsolhatják még egyedibbé autójuk utasterét. A BMW M4 sportmodellek ezzel párhuzamosan Sensatec-bevonatú műszerfallal is megrendelhetők lesznek, a BMW M4 Coupé opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján pedig kizárólagos tételként jelenik meg a motorháztető és a csomagtérajtó BMW M karosszériagrafikája. A magasfényű Black és magasfényű Red árnyalatban elérhető kontrasztfényezés a sportautó hamisítatlan vonalvezetését nyomatékosítja.

Professional töltőkábel számos tisztán elektromos meghajtású BMW modellhez

2023 tavaszától azon egyes, tisztán elektromos meghajtású BMW modellek, amelyek támogatják a 22 kW járműtöltési sebességet, a BMW Charging portfólió olyan új felszereltségi tételével gazdagodnak, amely a nagyfeszültségű akkumulátor töltése során nem csupán a járműtöltés hatékonyságát, de gyorsaságát is javítja. A BMW iX mindegyik modellváltozata, a BMW i7 xDrive60 (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,4 – 19,6 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) és a BMW iX1 xDrive30 (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 16,8 – 18,1 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) töltését idén tavasztól egyaránt 22 kW járműtöltési sebességre képes, Professional (mode 3) töltőkábel gyorsítja fel.

Az új Professional (mode 3) töltőkábel a nyilvános, extrém erőteljes AC járműtöltő állomások használatát is lehetővé teszi. A maximálisan elérhető járműtöltési kapacitás mostantól kétszerese lesz a korábban alapfelszereltségként kínált (mode 3) töltőkábellel elérhető kapacitásnak.

BMW Digital Key Plus okoskulcs kibővített funkciókkal, kísérleti jelleggel debütál az új BMW 9.0 operációs rendszer

2023 tavaszán a megannyi BMW modellhez már elérhető BMW Digital Key Plus okoskulcs új és kibővített funkciókkal bővül. Ilyen többek között a csatlakoztatott BMW modell automatikus nyitási funkciója (a tulajdonos közeledését érzékelve), amelyet a Samsung okostelefonnal vagy más, Android operációs rendszert futtató és ultraszélessávú technológiával (UWB – Ultra-Wideband) felszerelt okostelefonnal rendelkező ügyfelek érhetnek el.

A bajor prémiumgyártó 2023 második negyedévében egyes BMW X1 modelleket kezdeti kísérleti jelleggel már az új, BMW 9.0 operációs rendszerrel szereli fel Nagy-Britanniában. Eme új operációs rendszer egy sor kibővített alkalmazásnak enged zöld utat, miközben optimalizálja az érintés-érzékeny járművezérlést és még gyakoribb frissítéseket tartalmaz. A technológia az esztendő során újabb országokba és további, kompakt kategóriájú BMW modellekbe is megérkezik.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER