Címkék: BMW

2022. október 28. péntek, 18:05

 

A színtiszta vezetési élmény legőszintébb formájaként testet öltő BMW M2 második generációja már Magyarországon is rendelhető.

 

 

 A kétajtós sportautó magával ragadó formanyelvvel, soros hathengeres benzinmotorral, az opcionális extrafelszereltség részeként hatfokozatú manuális váltóval és hátsókerék-meghajtással érkezik meg az utakra; maximális teljesítménye 460 lóerő, a 100 km/h-ás tempót 4,1 másodperc alatt abszolválja.

 

 

 

Az új BMW M2 világpremierje újabb fénypontot jelentett a fennállása 50. évfordulóját ünneplő BMW M GmbH jubileumi évében, az eddigi legcsábítóbb belépőt kínálva a nagyteljesítményű sportautók világába. A BMW M modellek legendás adottságaival felvértezett, új BMW M2 a BMW 2002 turbo és a BMW 1-es M Coupé nyomdokain debütált. A modell középpontjában a BMW M3 és a BMW M4 örökségeként átemelt hajtáslánc-, illetve futómű-technológia áll, amelyhez kompakt méretek társulnak. A kétajtós élsportoló új kiadása így a káprázatos agilitás és a lélegzetelállító kezelhetőség azon kettősét adja a bajor prémiummárka ügyfeleinek kezébe, amely még határon autózva is végtelenül könnyed irányíthatóságot garantál. A nóvum összetéveszthetetlen kvalitásait a gyönyörű kupé modellek atletikus arányaival megrajzolt karosszéria kifejező stílusjegyei is nyomatékosítják.

A kompakt sportautó sajátosságaihoz hangolt, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotor kimagasló fordulatszám-tartománya a BMW M modellek legendás menetdinamikai adottságaival kecsegtet. A 3.0 liter hengerűrtartalmú motor mindössze néhány apró részletben tér el a BMW M3 és a BMW M4 motorházteteje alatt dolgozó erőforrástól, miközben azonnali és mindvégig egyenletes teljesítmény-leadásra, illetve látványosan magas fordulatokra képes (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,7 – 10,2 liter / 100 km (WLTP), kombinált károsanyag-kibocsátás: 218 – 231 gramm / km (WLTP)).

338 kW / 460 lóerő maximális teljesítményével az új BMW M2 66 kilowattal / 90 lóerővel szárnyalja túl közvetlen elődmodellje maximális teljesítményét. Az erőforrás akár percenkénti 7 200 főtengely-fordulatra is képes, maximális teljesítményét pedig 6 250-es fordulaton adja le. 550 Nm csúcs forgatónyomatéka 2 650 és 5 870 főtengely-fordulat között áll a vezető rendelkezésére. A teljesítmény vérpezsdítő felépülését az elektronikusan vezérelt szelepekkel dolgozó, M-specifikus kipufogórendszer orgánuma kíséri.

Az új BMW M2 modellt Magyarországon bruttó 27 750 000 Ft-os alapártól rendelhetik meg az ügyfelek, az első példányokat pedig várhatóan 2023 áprilisától vehetik át.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER