Címkék: BMW

2022. január 29. szombat, 07:24

 

Az új BMW 8-as sorozat, az új BMW M8 modellcsalád, a BMW iX M60 (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 21,9 – 24,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) és a BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás világpremierjével párhuzamosan a bajor prémiumgyártó 2022 tavaszán számos modellsorozatát új hajtáslánc-változatokkal és magával ragadó felszereltségi tételekkel frissíti fel.

 

 

2022 márciusában az új BMW 2-es Coupé, az új BMW 2-es Active Tourer és az új BMW 4-es Gran Coupé palettáján új hajtáslánc-változatok mutatkoznak be. Az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW iX összes modellváltozatához elérhetővé válik a bajor prémiummárka történetében először elérhető Parking Assistant Professional továbbfejlesztett parkolóasszisztens, amely a parkoláshoz szükséges összes feladatot magára vállalja. A My BMW okostelefon-alkalmazás új funkciókkal bővül, amelyek minden korábbinál kényelmesebbé teszik a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW modellek nagyfeszültségű akkumulátorának töltését.

A még tovább fokozott menetkomfortról eközben új vezetést támogató rendszerek gondoskodnak, az új BMW 2-es Active Tourer, a BMW X3 és a BMW X4 opcionális extrafelszereltségének részeként. A BMW i4, az új BMW 4-es Gran Coupé, a BMW M5 (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 11,1 – 11,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 253 – 259 gramm / km) és a BMW iX portfólióján új karosszériafényezési árnyalatok, új utastér-kárpitozási lehetőségek és új könnyűfém keréktárcsák debütálnak. A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M divízió fennállásának 50. évfordulója alkalmából a BMW M modellek, a BMW M Performance modellek és az M Sport felszereltségi csomaggal kiegészített BMW modellek az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW Motorsport klasszikus emblémájával is megrendelhetők.

 

 

 

Új motorváltozatok az új BMW 2-es Coupé palettáján

Az új BMW 2-es Coupé által kínált színtiszta vezetési élmény 2022 márciusától egy újabb motorváltozattal is átélhetővé válik. A sportos kétajtós modell motorházteteje alá választható negyedik erőforrás egy 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor, 180 kW / 245 lóerő maximális teljesítménnyel és 400 Nm csúcs forgatónyomatékkal. Az új BMW 230i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,5 – 7,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 149 – 163 gramm / km) klasszikus hátsókerék-meghajtást kínál, a hajtáslánc rendszerreakcióit és emisszióját pedig hengerfejbe integrált kipufogócsonk és a BMW TwinPower Turbo technológia fejlett turbófeltöltő rendszere optimalizálja.

Az új erőforráshoz már alapfelszereltségként nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó társul. A felszereltségi tételek és funkciók sorát kormány mögötti váltófülek és Launch Control rajtprogram színesíti, amely az új BMW 230i Coupé modellt 5,9 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsuláshoz segíti. Az új motorváltozathoz megrendelhető opcionális extrafelszereltségek között a BMW M sport differenciálmű is megtalálható.

Új BMW 2-es Active Tourer BMW xDrive intelligens összkerékhajtással, új karosszériafényezési árnyalatokkal és optimalizált Driving Assistant Plus csomaggal

Sokoldalú funkcionalitás, márkára jellemző vezetési élmény és hamisítatlanul egyedi formanyelv jellemzi a BMW 2-es Active Tourer második generációját, amely 2022 márciusától BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is elérhetővé válik. Az új BMW 223i xDrive Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,5 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 148 – 160 gramm / km) a prémium kompakt szegmens modern mindenesének ötödik hajtáslánc-változataként mutatkozik be a palettán. Az újdonság BMW xDrive intelligens összkerékhajtási rendszere az aktuális vezetési szituáció szempontjai és az adott útviszonyok követelménye szerint osztja el a négy hajtott kerék között a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt, négyhengeres benzinmotor teljesítményét és forgatónyomatékát. Az új BMW 223i xDrive Active Tourer hajtáslánc-technológiájának maximális rendszerteljesítménye 160 kW / 218 lóerő, amely a belsőégésű erőforrás 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményéből és az elektromos motor 14 kW / 19 lóerő maximális teljesítményéből áll össze. A kiegészítő elektromos meghajtás hatékonyan segíti az új BMW 223i xDrive Active Tourer gyorsulását: a modell 6,9 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

Az új BMW 2-es Active Tourer portfólióján 2022 márciusában az új Piedmont Red metál karosszériafényezési árnyalat is bemutatkozik. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Driving Assistant Plus csomag a modell esetében kormányzó- és sávtartó asszisztenssel (Steering and Lane Control Assistant) gazdagodik, amely 180 km/órás sebességig automata kormánymozdulatokkal segít a vezetőnek a kiválasztott forgalmi sávban tartani az autót. A technológia arra is figyel, hogy keskeny helyeken történő manőverezés, például felújítási munkálatok miatt összevont forgalmi sávok esetén mindkét oldalvonaltól egyforma távolságot tartson. A Driving Assistant Plus csomag része továbbá az automata sebességkorlátozás-asszisztenssel (Speed Limit Assist) és Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function). Előbbi az automata sebességkorlátozás-kijelzés (Speed Limit Info) technológiai alapjaira épül és képes előre megjeleníteni a közelgő útszakaszon várható sebességkorlátozásokat és előzési tilalmakat.

 

 

 

A Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat a BMW X3 és a BMW X4 palettáján is bemutatkozik

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető vezetést támogató rendszerek listája 2022 tavaszán a BMW X3 és a BMW X4 esetében is tovább bővül: 2022 áprilisától a prémium középkategória Sports Activity Vehicle és Sports Activity Coupé párosához a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function) is elérhetővé válik.

A modellekhez alapfelszereltségként kínált, automata fékező funkcióval dolgozó tempomattal (Cruise Control with braking function) ellentétben a továbbfejlesztett technológia a 30 – 160 km/óra közötti sebességtartományban nem csupán a beállított utazósebességet, de a modell előtt haladó jármű mögötti távolságot is képes folyamatosan tartani. Utóbbit a vezető négy fokozatban állíthatja be. A távolságtartó technológia az első lökhárítóba épített radarszenzorok közreműködésével dolgozik, szükség esetén pedig képes teljesen álló helyzetbe lassítani az autót. Ha a modell előtt haladó jármű a megállást követő három másodpercen belül ismét elindul, a technológia képes magától felgyorsítani a BMW modellt, a kívánt utazósebességig, a beállított követési távolságban. A vezető ráadásul egy gombnyomással arra is engedélyt adhat, hogy a technológia az automata sebességkorlátozás-kijelzés (Speed Limit Info) által érzékelt forgalmi jelzésekhez igazítsa a modell maximális utazósebességét.

Új BMW 4-es Gran Coupé újabb összkerékhajtású hajtáslánc-változattal

2022 tavaszán az új BMW 4-es Gran Coupé portfóliója is tovább bővül. Az új BMW 430i xDrive Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,1 – 7,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 162 – 180 gramm / km) immár az új BMW 4-es Gran Coupé harmadik összkerékhajtású hajtáslánc-változata. A BMW xDrive intelligens összkerékhajtás az aktuális vezetési szituáció szempontjai és az adott útviszonyok követelménye szerint osztja el a 180 kW / 245 lóerő maximális teljesítményre képes és 400 Nm csúcs forgatónyomatékú, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor erejét a négy hajtott kerék között.

Az új BMW 430i xDrive Gran Coupé széleskörű alapfelszereltségének a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó is része. A motor, a váltó és az összkerékhajtás eme kifinomult egysége a nóvum esetében akár 6,1 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulást tesz lehetővé.

 

 

 

Új felszereltségi opciók az új BMW 4-es Gran Coupé és a BMW i4 portfólióján

Az új hajtáslánc-változat premierje mellett az új BMW 4-es Gran Coupé 2022 márciusától arra is lehetőséget biztosít a bajor prémiummárka ügyfeleinek, hogy a prémium középkategória iránymutató négyajtós kupéjának karosszériáját és utasterét minden korábbinál átfogóbb extrafelszereltségi opciókkal szabják igényükre. A többek között új karosszériafényezési árnyalatokat, új utastér-kárpitozási lehetőségeket és M Carbon külső felszereltségi csomagot is tartogató tételek a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 modellhez is elérhetővé válnak.

Az új BMW 4-es Gran Coupé és a BMW i4 portfóliójának újdonságaként mutatkozik be továbbá a BMW Individual részleg két új karosszériafényezési árnyalata, a Brilliant White metál és a Frozen Dark Grey metál is. Idén tavasztól az M Sport felszereltségi csomaggal ellátott BMW M modellek a BMW Individual Frozen Pure Grey metál és a BMW Individual Frozen Portimao Blue metál karosszériafényezési árnyalatokban is megrendelhetők lesznek. Az M Carbon külső felszereltségi csomag – amely eddig kizárólag a BMW i4 M50 modell (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,0 – 22,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) kiváltsága volt – 2022 márciusától a BMW i4 többi hajtáslánc-változatához és az új BMW 4-es Gran Coupé modellváltozataihoz is elérhetővé válik, az M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modellek esetében. Az M Carbon külső felszereltségi csomag az első lökhárítóba épített Air Curtains légbevezető nyílások betétjeit, a külső visszapillantó-házakat, a hátsó légterelő szárnyat és a hátsó lökhárítóba épített diffúzor betétjeit egyaránt ultrakönnyű, szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült elemekre cseréli.

A BMW i4 és az új BMW 4-es Gran Coupé utasterébe a bajor prémiumgyártó ügyfelei Black, Ivory White, Tartufo, Fjord Blue / Black és Fiona Red / Black árnyalatokban is megrendelhetik a kibővített BMW Individual Merino bőrkárpitozást. A még exkluzívabb utastéri hangulatról műszerfalra is felfutó, teljes BMW Individual Merino bőrkárpitozás gondoskodik, ugyanezekben az árnyalatokban. 2022 márciusától a BMW Individual részleg speciális kárpitokkal és utastér-bőrözési lehetőségekkel áll az egyedi belső kialakítást kereső ügyfelek rendelkezésére.

Bemutatkozik a Parking Assistant Professional továbbfejlesztett parkolóasszisztens

A BMW iX egy vadonatúj, egyedülálló, automata parkolórendszer premierjével nyomatékosítja technológiai zászlóshajóként betöltött, iránymutató szerepét. Automatizált járművezetési üzemmódban a Parking Assistant Professional – amely 2022 márciusától a BMW iX összes modellváltozatához elérhetővé válik – rendkívül kényelmes parkolási lehetőséget kínál.

A technológia a navigációs rendszer, a fedélzeti szenzorok és a kormánymozgás adatait egyesítve képes egyenként akár 200 méter hosszúságú, összefüggő manővereket eltárolni, így amikor az autó ismételten egy adott kiindulási ponthoz érkezik, a Parking Assistant Professional a parkoláshoz szükséges összes feladatot magára vállalja, beleértve a gyorsítást, a lassítást, a kormányzást és a sebességi fokozatok közötti váltást is. A bajor prémiumgyártó ügyfelének csupán annyi a feladata, hogy az automata parkolás ideje alatt az autó közvetlen környezetét figyelemmel tartsa.

A BMW iX modellváltozataihoz megrendelhető felszereltségi opciók sora eközben a BMW Individual részleg Oxid Grey metál karosszériafényezési árnyalatával és 22” méretű, Bicolour Titanium Bronze árnyalatú, háromdimenziós fényezést viselő BMW M aerodinamikai keréktárcsákkal bővül.

A My BMW okostelefon-alkalmazás új funkciói minden korábbinál kényelmesebb járműtöltést ígérnek

A My BMW okostelefon-alkalmazás zökkenőmentessé teszi a vezető, az autó, a BMW márka és a márkakereskedés közötti kommunikációt. 2022 tavaszán az alkalmazás funkcióinak palettája a BMW Charging kényelmes elektromos mobilitást éltető digitális szolgáltatásaival gazdagodik, minden korábbinál könnyebbé téve a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW modellek tulajdonosai számára a nyilvános járműtöltő állomások megtalálását és kiválasztását. A My BMW okostelefon-alkalmazás egy interaktív térképen mutatja az autó közelében található járműtöltő pontokat és azok elérhetőségét.

Az intelligens alkalmazás ugyanakkor a nyilvános járműtöltő állomások használatát is még tovább egyszerűsíti. A BMW iX és a BMW i4 vezetői például már egy QR kód beolvasásával vagy az alkalmazás egyetlen gombnyomásával képesek lesznek elindítani autójuk nagyfeszültségű akkumulátorának töltését.

Személyre szabott lendület: új karosszériafényezési árnyalatok a BMW M5 sportlimuzin palettáján, a BMW M GmbH fennállásának 50. évfordulóját klasszikus márkaembléma hirdeti

2022 tavaszától a BMW M5 nagyteljesítményű sportlimuzint új, lélegzetelállítóan expresszív karosszériafényezési árnyalatokban is megrendelhetik a bajor prémiummárka ügyfelei. A személyre szabott egyediségről Sophisto Grey Brilliant Effect metál, San Remo Green metál, Skyscraper Grey metál és BMW Individual Frozen Deep Grey metál árnyalatok gondoskodnak.

A BMW M GmbH jubileumi évében a BMW Motorsport ikonikus emblémája is visszatér: a bajor prémiumgyártó azon ügyfelei, akik 2022. márciusi gyártástól kezdődően készülő BMW M modellt, BMW M Performance modellt vagy M Sport felszereltségi csomaggal kiegészített BMW modellt rendelnek meg, autójuk motorháztetejét, csomagtérajtaját és kerékagy-sapkáit a BMW Motorsport klasszikus emblémája ihlette márkalogóval díszítve is kérhetik. A klasszikus logó alapja a BMW Motorsport kék, ibolya és piros színű félkörökkel díszített emblémája, amely 1973-ban, az egy évvel korábban alapított BMW Motorsport GmbH versenyautóján jelent meg először. Fennállása 50. évfordulóját ünnepelve a BMW M GmbH így minden ügyfelének felkínálja a lehetőséget arra, hogy eme ikonikus emblémákkal is kifejezze történelmi elköteleződését és versenyzés iránti szenvedélyét.


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER