Címkék: Ford | utasvédelem

2019. december 19. csütörtök, 17:48

 

Az új Ford Puma a legújabb Ford modell, amely 5 csillagos értékelést kapott az autók törésbiztonságát vizsgáló Euro NCAP független szervezettől.

 

 

 A SUV-inspirációval megalkotott Puma crossover a 2018-ban bevezetett, szigorúbb tesztelési módszerek alapján is a lehető legmagasabb besorolást érte el. Az EcoBoost Hybrid hajtással is megrendelhető Puma egyike annak a nyolc Ford-modellnek, amelyek 5 csillagos biztonságot nyújtanak vásárlóiknak.

Az Euro NCAP magas pontszámmal díjazta a felnőtt és a gyermek utasok védelmét, és az autó teljes pontszámmal teljesítette a teljes fedésű oldalütközéses vizsgálatot, illetve azt a meg keményebb tesztet, amikor a jármű egy oszloppal ütközik oldalról. A szervezet a Puma biztonsági rendszereit is kiemelte az értékelésben, megemlítve az Aktív Fékezés funkcióval kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszert, az Intelligens Sebességhatárolót és a Sávtartó rendszert.

 

 

 A Puma az ötödik Ford-modell, amely 2019-ben 5 csillagos besorolást kapott: idén ugyanilyen kiválóan teljesített a Ford Focus, a Mondeo (amit az új protokoll szerint is újra leteszteltek), a Kuga és az Explorer Plug-In Hybrid is. Ugyancsak 5 csillaggal büszkélkedhet a Fiesta (2017-ben tesztelve), a Galaxy (2015) és az S-MAX (2015).

A legfontosabb eredmények

 Az Euro NCAP vizsgálatán a Puma 94 százalékos eredményt ért el a felnőtt utasok védelmében, 84 százalékot a gyermek utasok védelmében, 77 százalékot a sérülékeny egyéb közlekedők védelmében, és 74 százalékot a biztonsági segédrendszerek terén

A Puma maximális, 16 pontos eredménnyel teljesítette az oldalirányú ütközési teszteket, és ugyancsak maximális 12 pontot kapott a gyermekvédelmi rendszer megbízhatóságára

A Puma környezetét 12 ultrahangos érzékelő, három radar és két kamera figyeli, adatokkal látva el az autó számos Ford Co-Pilot360 technológiáját, amelyek fokozzák a biztonságot, megkönnyítik a vezetést és a parkolást, és még kellemesebbé varázsolják a vezetés élményét

Az új Ford Puma

 A kompakt crossoverek piacán nemrégiben bemutatkozó Ford Puma hatásosan egyesíti a lenyűgöző külső formaterv, a kategóriaelső praktikum és a kifinomult mild hibrid hajtáslánc előnyeit.

A Ford 48 voltos EcoBoost Hybrid technológiája élvezetes teljesítményt, gyors gázreakciókat és kedvező üzemanyag-fogyasztást biztosít. A mild hibrid hajtás észrevétlenül kombinálja az elektromos nyomaték-rásegítést és a csekély súrlódású, háromhengeres, akár 155 lóerős 1,0 literes EcoBoost benzinmotor működését.

Karizmatikus stíluselemeivel – például a sárvédők tetejére épített fényszórókkal – az új Ford Puma új fejezetet nyit a Ford formatervezési filozófiájában. A kompakt crossover magabiztos kiállását hatásosan hangsúlyozza a magas üléshelyzet, ráadásul az autó kategóriaelső, 456 literes csomagteret kínál.


5 csillagos biztonság

Ford Puma – 2019

Ford Kuga – 2019

Ford Explorer Plug-In Hybrid – 2019

Ford Mondeo – 2019

Ford Focus – 2019

Ford Fiesta – 2017

Ford Galaxy – 2015

Ford S-MAX – 2015


Euro NCAP

 Az Euro NCAP azért alkotta meg ötcsillagos értékelési rendszerét, hogy az autóvásárlók a lehető legegyszerűbben hasonlíthassák össze az egyes modellek biztonságát, és könnyen kiválaszthassák a nekik megfelelő járművet.

A biztonsági besorolás egy tesztsorozat eredményeként áll össze; a teszteket az Euro NCAP tervezte meg és hajtja végre. Ezek a tesztek – némileg leegyszerűsítve – azokat a leggyakoribb valós ütközésfajtákat szimulálják, amelyek az utasok vagy más közlekedők sérülését, illetve halálát okozhatják.

A csillagok száma jelzi, hogyan teljesített az autó az Euro NCAP tesztjein, de az eredményt az is befolyásolja, milyen biztonsági rendszerekkel szereli fel a gyártó az autót mindegyik piacon. Ezért a több csillag nemcsak a jó teszteredményt mutatja, hanem azt is, hogy a tesztelt modell biztonsági felszereltsége minden európai vásárló számára elérhető.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER