Címkék: KIA EV6

2022. május 30. hétfő, 15:57

 

A Kia EV6 crossover a legmagasabb minősítést érte el Európa vezető független biztonsági minősítő szervezete, az Euro NCAP legutóbbi töréstesztjén.

 

 

A maximális, ötcsillagos eredmény tökéletesen tükrözi az EV6 biztonsági jellemzőit és képességeit.
Az EV6 90%-os eredménnyel végzett a felnőtt utasvédelem, 64%-kal a gyalogosvédelem és 87-tel az autók elérhető balesetelkerülő technológiáit minősítő “biztonsági asszisztens rendszerek” kategóriájában.
Az Euro NCAP jelentésében kiemelte, hogy az EV6 utascellája a frontális ütközés során stabil maradt, és hatásosan megvédte valamennyi bent ülő térdét és combját.

 

 

 

Az első ülések és a fejtámlák tesztjén bebizonyosodott, hogy a fejtámlák és maguk az ülések is hatásosan védenek az ostorcsapásos nyaksérülések ellen, a hátulról érkező (ráfutásos) ütközések során. Az akadállyal való oldalütközési, és a még keményebb, oszlopos ütközési teszten az EV6 maximális pontszámmal szerepelt, kiválóan védve az utasok és a vezető valamennyi testrészét. Az EV6 gyerekvédelemben szintén kiválóan teljesített, az autó szerkezete a hat- és tízéves gyermekeket mintázó tesztbábuk összes testrészét hatásosan megvédte. A “biztonsági asszisztens rendszerek” próbájának összegzése során az Euro NCAP szakemberei kiemelték az EV6 autonóm vészfékrendszerének (AEB) gyorsaságát és pontos működését, valamint azt, hogy az AEB a legtöbb vizsgálaton sikeresen el is kerülte az ütközést.
Az Euro NCAP jelentése szintén kiemeli az EV6 másodlagosütközés-elkerülő asszisztensének (MCB) jó működését, - ez a rendszer a már megtörtént baleset utáni további ütközéseket hivatott megakadályozni, a fékek automatikus működtetésével -, valamint a hatóságokat baleset esetén automatikusan értesítő eCall meglétét.

Az EV6 kiváló minősítésében alapvető szerepet játszik a Kia nagyszilárdságú globális moduláris elektromos padlólemeze (E-GMP), és az erre felépülő erős karosszéria. Az utascella szerkezetének megerősítésére ultranagy szakítószilárdságú acélelemeket is nagy arányban (63.6%) alkalmaznak, de a 48.5-es torziós karosszériamerevségi mutató elérésében a melegen alakított elemek szintén komoly szerepet játszanak. Valamennyi EV6 modellváltozat alapfelszereltségének része a hét légzsák, köztük a két első utas között kinyíló központi légzsák is, amely baleset esetén az elöl ülők fejének összeütközését hivatott megakadályozni. Szintén alapfelszerelés valamennyi EV6-ban a Kia járműstabilitás-szabályozó rendszere (VSM) és az elektronikus menetstabilizáló (ESC) is, így a vezető fékezés és kanyarodás közben is tökéletesen uralhatja járművét.


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER