Címkék: busz | Drivingcamp | expo | Zsámbék

2014. április 28. hétfő, 17:48


A Busexpo legnagyobb hazai eseményén messze többen vettek részt idén, mint az első, tavalyi rendezvényen. Az ingyenes kiállításon a gyártósorról frissen legördült magyar busz mellett a külföldi gyártók újdonságai is bemutatkoztak Zsámbékon.

 

Az ágazat legégetőbb szakmai kérdéseit feszegető konferencián pedig többek között bejelentették a 12 szervezetet magába tömörítő első magyar Turisztikai Kerekasztal létrejöttét is.


Az időjárás is kegyeibe fogadta az idei Busexpo -t, és a remek időben több mint félezer látogató érkezett a zsámbéki Drivingcamp Hungary területére, felülmúlva ezzel hazánk legnagyobb buszos rendezvényének tavalyi sikerét. A NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete egytől egyig izgalmas és vitatott témákat körbejáró előadásokat szervezett a konferenciára, ahol olyan szakemberek adtak elő, mint dr. Völner Pál, a NFM infrastruktúráért felelős államtitkára, aki egyben a rendezvény fővédnöke is volt, vagy Vitézy Dávid, a BKK Zrt. vezérigazgatója, Zsákay László, a BKC Zrt. turisztikai divízióvezetője, illetve Dr. Sárközi György, a VOLÁN Egyesülés elnöke.

A konferencia különjárati szekciójának legnagyobb bejelentése a Turisztikai Kerekasztal létrejöttéhez fűződik. A preambulumot április 24-én írják alá, akkortól lép életbe.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy az első magyar Turisztikai Kerekasztal létrejöttét nálunk, a BUSEXPO-n jelentse be Máté Gábor, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. turisztikai divízióvezetője. A 12 alapító szervezet egyikeként ugyanis a NiT Hungary szívén viseli a budapesti turisztikai célú autóbusz-közlekedés problémáit. Ezzel a preambulummal egy konzultatív testületet hozunk létre, amely április 24-től egyfajta szakmai fórumként működik és olyan egyszerűnek tűnő, mégsem megoldott, égető kérdéseket tárgyal, mint például a főváros nevezetességeinek megközelítése busszal” – mondta Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára, aki nagyon büszke arra, hogy látogatói rekordot döntöttek. „Az összes parkolót meg kellett nyitnunk, s a tavalyi siker után további megerősítést ad nekünk ez a rekord” – tette hozzá a rendezvény főszervezője.



A 2700 négyzetméteren felvonuló 33 kiállító között a legnagyobb hazai és külföldi buszgyártók és a beszállítóipar is képviselte magát. A kiállított buszok között a közönség először láthatta a magyar fejlesztésű, kétszárnyú Credo Inovell 12-t, és meg lehetett tekinteni a Mercedes-Benz Citaro G BlueTec®-Hybrid autóbuszát is, amilyenből Kecskeméten adtak át a közelmúltban 25 darabot. De a helyszínen volt egy MAN Neoplan Cityliner is, amely pontosan ugyanolyan jármű, mint amilyennel az FC Bayern München futballcsapata is utazik.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER