Címkék: gázoló | Hummer | ítélet

2014. január 28. kedd, 16:47

 

A Szegedi Törvényszék áprilisban hozhat első fokon ítéletet annak az osztrák férfinak az ügyében, aki a vád szerint 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt - közölte Joó Attila tanácsvezető bíró a per keddi tárgyalási napján.

Az ügyészség a 36 éves férfit hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja.
Az ügy április 15-i tárgyalási napján szakértőket hallgat meg a bíróság, amennyiben a bizonyítás befejeződik április 22-én a perbeszédekre kerülhet sor, április 24-én pedig az ítélethirdetés következhet.
A bíróság elrendelte a közlekedési szakértői vélemény kiegészítését. Ehhez megjavítják a vádlott - a gázolás során megrongálódott - terepjáróját, hogy a szakértő a feltételezett 29-33 kilométeres óránkénti ütközési sebességnél is megvizsgálja, megfelelhetően kormányozható-e a Hummer.

A keddi tárgyaláson meghallgatott igazságügyi orvos szakértők Kereszti Éva és Szabó Árpád szerint Kenéz Imre erőszakos halálát a nyúltagy, illetve a szív és a tüdő a mellkas összenyomásából eredő sérülése okozta. Ezek a sérülések feltételezhetően akkor alakultak ki, miután a terepjáró szemből elütötte a rendőrt, a férfi rázuhant motorjára, a Hummer áthaladt rajta, és az áldozat teste az autó, valamint a kétkerekű közé szorult.
Az áldozat sérülései valószínűsítik a közlekedési szakértő álláspontját, amely szerint a rendőr megpróbált kitérni a felé közeledő Hummer elől - közölte Szabó Árpád.

A vádlott védelmét ellátó Buza János ügyvéd helyszíni tárgyalás megtartását indítványozta, annak érdekében, hogy tisztázható legyenek a szakértők közötti - általa vélt - ellentmondások. MTI


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER