2013. május 08. szerda, 05:29

 

Közel egy hónapos Az adomány „kilinccsel előre” érkezik jótékonysági kampány nem mindennapi összefogásra hívja az autósokat és az autóversenyek rajongóit. A május 11. és június 11. közötti kezdeményezés keretében a Drifting.hu nevében Béres Szabolcs arra kéri az autózás szerelmeseit, hogy játékautókkal és pónilovakkal segítsenek mosolyt csalni beteg kisgyermekek arcára.

drift-jatekgyujtes

A kampány mellé olyan hírességek álltak, mint Ganxsta Zolee, Lorán Barnabás (Trabarna), Majoros Péter (Majka), Danny Blue, Farkasházi Réka és Pesuth Rita.
A gyermekek személyiségfejlődése szempontjából elengedhetetlen tevékenység a játék. Különösen betegség, kórházi tartózkodás idején egy apró ajándék még nagyobb szereppel bír, mert eltereli a kis beteg figyelmét a problémájáról, illetve a gyermek a játék során ki tudja fejezni, el tudja játszani rossz, nehezen feldolgozható élményeit, s így könnyebben szabadul meg tőlük.
A Drifting.hu a kórházban fekvő gyermekek számára az ország több pontján és különböző eseményeken gyűjti egy hónapon keresztül játékokat.

„A versenyeken az elmúlt években már több véradást is szerveztünk, de úgy érezzük, hogy a beteg kisgyermekek támogatása az a terület, ahol még inkább hozzá tudunk járulni a társadalmi felelősségvállaláshoz. Mint édesapa jól tudom, hogy a játék és az abból fakadó öröm fontos mérföldkövei lehetnek egy betegségből történő felépülésnek. Ezért egy egy hónapos játékgyűjtésbe kezdünk; a Magyar Profi Drift Bajnoksághoz kapcsolódóan örökbe adható játékautókat és pónilovakat gyűjtünk budapesti és vidéki városok kórházainak gyermekosztályai számára. Célunk, hogy egy kis mosolyt csaljunk a beteg kisgyermekek arcára, ezzel támogatva felgyógyulásukat.” – mondta Béres Szabolcs, a drifting.hu alapítója az adományozási kampány kapcsán.

drifting-jatekgyujtes

Az adomány „kilinccsel előre érkezik” jótékonysági kampány gyűjtési időszaka 2013. május 11-től június 11-ig tart. Ebben az egy hónapban várják a szervezők a tiszta, ép kisautókat és játék lovakat a segíteni szándékozóktól. Az országszerte kihelyezett gyűjtőpontok lehetővé teszik, hogy az összefogás eredményeképpen több gyermekkórház és gyermekosztály kis lakói számára szerezzenek a felnőttek örömet. Az állandó gyűjtőpontok mellett két autós rendezvényen is gyűjtődoboz várja az adományozókat. A gyűjtőhelyek listáját folyamatosan frissítjük, az aktuális helyszínek a http://drifting.hu/kilinccselelore oldalon olvashatóak.

Gyűjtőhelyek:
Időszakos gyűjtőpont:
Miskolc: Miskolc Rally Prológ, Hell sátor – május 11. (Az első száz adományozónak Hell energiaitallal kedveskedünk)
Máriapócs: RallyCross és Drift Fesztivál, 2013 évi Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság 2. fordulója, RabócsiRing – május 19–20.

Állandó gyűjtőpontok:
Budapest:
Corvin Pláza (1083 Budapest, Futó utca 37-45.)
Duna Pláza (1138 Budapest, Váci út 178.)
Pastrami Étterem (1036 Budapest, Lajos utca 93–99.)
Karting Promotion Gokart Pálya (WestEnd Parkolóház teteje)

Máriapócs:
RabócsiRing (4326 Máriapócs „külterület”, Bogáti út)

Eger:
Agria Park (3300 Eger. Törvényház utca 4.)

Celldömölk
Prakticell Barkácsáruház (9500 Celldömölk, Széchenyi u.19.)

„A játékadományokat igyekszünk országszerte szétosztani, így a budapesti Bethesda Gyermekkorház, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház, az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet és a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport számára várjuk a kisautókat és a pónilovakat.” – tette hozzá Tollas Attila, stratégiai tanácsadó.

Az adománygyűjtés támogatására a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséget és a Magyar Gyorsulási Szövetséget is felkérték a szervezők.

A pünkösdi hétvégén, május 19–20-án megrendezésre kerülő RallyCross & Drift Fesztiválon, a 2013 évi Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság 2. fordulóján, a máriapócsi RabócsiRingen két szakág (RallyCross és Drift) közel 100 versenyzője hívja fel a nézők figyelmét a kampányra. Az összefogás révén remélhetőleg dupla annyi ajándékot sikerül majd összegyűjteni a beteg gyermekeknek.

Grózinger Zsolt a Hell Racing Team versenyzője is szívesen csatlakozott a kampány mellé: „Én is arra bíztatom a drift szerelmeseit, hogy a minél több játékot gyűjtsenek össze, és ezzel segítsék a kampányt. Remélem sok rajongóval személyesen is tudok találkozni majd a Pünkösdi versenyen, ígérem, feledhetetlen élményben lesz részük.”

A kampány nagykövetei
Ganxsta Zolee, Lorán Barnabás (Trabarna), Majoros Péter (Majka), Danny Blue, Farkasházi Réka és Pesuth Rita egy-egy mondattal fogalmazták meg azt, hogy számukra miért fontos Az adomány „kilinccsel előre” érkezik jótékonysági kampány, miért állnak ki az ügy mellett.

Ganxsta Zolee:
„A gyerekek és a kutyák fontos szerepet játszanak az életemben, mindig kiemelt figyelmet kapnak tőlem, így szívesen álltam a kezdeményezés mellé.”

Lorán Barnabás (Trabarna):
„A gyermekeket mindig szeretni kell!"

Danny Blue:
„Tudom, hogy a betegségből való felépülést segíti az, ha az ember pozitívan áll a dolgokhoz, de sajnos ez nem könnyű, így némi ajándékkal és azzal, hogy átélhetik ezek a gyerekek a csodát, biztos tudok segíteni nekik, hogy könnyebben felépüljenek!”

Farkasházi Réka: „Édesanya lévén komoly felelősségnek érzem a beteg gyermekek támogatását, hiszen tapasztaltból tudom, hogy egy-egy kisebb megfázás is mennyire megviseli a kicsiket. Ezért minden olyan kezdeményezés mellé, amely a gyermekek megsegítéséhez, támogatásához kötődik, büszkén állok.”

Pesuth Rita: „Edzőként és tanárként fiatalokat is tanítok, speciális tagozaton problémás gyerekekkel is foglalkozom, így szívügyemnek tekintem a kisgyermekekről történő gondoskodást, így büszkén állok ki a kampány mellett."


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER