2013. április 08. hétfő, 14:33

 

A fővárosi taxirendelet-tervezet miatt demonstrált hétfőn Budapest belvárosában két taxis szakszervezet. Elfogadhatatlannak tartják ugyanis, hogy a fővárosi közgyűlés keddi ülésére beterjesztett javaslat új pontja nem fix tarifáról, hanem a maximált hatósági ár emeléséről rendelkezik.

taxi

Az Országos Taxis Szövetség és a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete az Alkotmány utcában tartott demonstrációt. A két szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Fővárosi Közgyűlés elé beterjesztett javaslat B változata elzárkózik a fix ár bevezetésétől, így viszont nem oldódnának meg az egyébként is rendezetlen piac problémái.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az MTI-nek azt mondta, a demonstráció békésen véget ért, azon mintegy 300-500 autóval vettek részt becsléseik szerint.
A taxisok azt kérik Tarlós István főpolgármestertől, hogy minél előbb vezessék be a fővárosban a fix tarifát.

A közgyűlés elé beterjesztett javaslat a korábbiakhoz képest egy B-verzióval egészült ki. Ez egyebek mellett az eddigi rögzített hatósági ár helyett maximált hatósági árat vezetne be az előrendelt taxik esetében 450 forintos alapdíjjal, 310 forintos kilométerdíjjal és 70 forintos percdíjjal. Ha a taxit nem előre rendelték meg, akkor rögzített árként 450 forintos alapdíj, 280 forintos kilométerdíj és 70 forintos percdíj lenne alkalmazható.

E mellett az A-változat továbbra is a korábban tervezett fix tarifával számol. A rendeletről várhatóan keddi, rendkívüli ülésén dönt a közgyűlés. MTI


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER