2012. július 16. hétfő, 14:14

 

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy míg Magyarországon egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülnek az emberek például az új adók bevezetése miatt is, addig az állami hivataloknak új gépkocsikat vásárolnak több százmillió forintért.

Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a kormányfő 2010 júniusában hirdetett teljes telefon-, bútor- és gépkocsi-vásárlási moratóriumot a közszférában, amit hivatalosan még nem oldottak fel, tehát a mai napig érvényben van.

A kabinet ezt figyelmen kívül hagyva tavalyi mintegy 600 millió forintos autóvásárlást hajtott végre, most pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) írt ki gépkocsibeszerzést, amelynek során 235 személyautót kívánnak vásárolni, továbbá az állami közútfenntartó is közölte, 11 milliárd forintot költ járműbeszerzésre - hangsúlyozta a politikus, aki megjegyezte: "Orbán Viktor magánhadserege", a Terrorelhárítási Központ (TEK) is vásárolt luxusautókat tavaly.

Az ellenzéki képviselő felidézte azt is, hogy a Jobbik korábban törvényjavaslatban kezdeményezte a kormányzati luxusautó-vásárlások tilalmát, ám ezt a parlamenti többség nem támogatta.
Szilágyi György ennek alapján úgy látja, a Fidesz-kormányt ugyanaz jellemzi, mint a szocialistákat: a luxusbeszerzések saját kényelmükre, a külsős megbízási szerződések és a megszorítások.

"Pedig nyugodtan el lehet járni tízéves autókkal is" - fogalmazott, kiemelve, hogy Magyarországon nem a kormány gépkocsiparkja jelenti a legnagyobb problémát, hanem például a munkanélküliség, vagy az, hogy "idős embereket vernek halálra cigány bűnözők". A jobbikos politikus szerint az általuk kifogásolt beszerzések összértékéből, vagyis hét milliárd forintból például "ki lehetne húzni a csődből Pest megyét, vagy kórházakat lehetne tisztességesen felszerelni", de szociális lakásépítésre, vagy a kistelepülések közbiztonságának megerősítésére is lehetne költeni ezt a pénzt.

MTI hír



  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER