2012. május 01. kedd, 19:05

 

Mezőkövesden április 26-án átadták a Modine Hungária új gyárát.  Az ünnepségen jelen volt Johannes Kuron a Modine Europe GmbH európai igazgatója, a Modine Hungária Kft. ügyvezető igazgatója Németh Zoltán. A miniszterelnöki hivataltól Dr. Becsey Zsolt, Miniszterelnöki Főtanácsadó, Külgazdasági ügyekért felelős megbízott és Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere.

A Modine Hungária Kft. tavaly márciusában kezdte meg az 5 400 m2 területű gyártócsarnok építését (2011. 03. 23. – Alapkőletételi ceremónia), mely egy 10 millió Eurós beruházás keretein belül zajlott. Az elkövetkezendő öt évben a forgalom megduplázásával számolnak, s a mezőkövesdi dolgozói létszámot a jelenlegi 400 főről 540 főre kívánják bővíteni. Az emissziós normák szigorodásával a Tier IV és EURO 6 szabványok követelményeit teljesítő motorok gyártását fogják az új egységben végrehajtani. A beruházás megvalósulása lehetőséget nyújt egy modern üzemben a világszínvonalú termékek sorozatgyártására. Az új termékek a kipufogógáz visszahűtését végzik majd Daimler, Deutz és MAN haszonjármű motorokban.

Modine Hungária Kft.

A Modine Hungária Kft.-t 1991-ben több részvényes alapította, 125 millió forintos alaptőkével, majd 1993-ban került 100%-ban a Modine Holding GmbH tulajdonába. 1995-ben 350 millió forintra emelték az alaptőkét, s 1998-ban az ISO 9002-es tanúsítvány megszerzése mellett a Hungaro Längerer önálló gyárrá vált, amely immár minden feladat ellátására képes a beszerzés és a tervezés-fejlesztés-kutatás kivételével. Az elmúlt évek folyamán több nemzetközi tanúsítványt is megszereztek. 2001-ben megtörtént az SBK termékcsoport, 2003-ban az EGR összeszerelő sor és 2008-ban a töltőlevegő-hűtő (CAC) termelés áttelepítése. A 2008-as Modine Gyöngyös megnyitását követően 2011-ben kezdődtek meg Mezőkövesden az új gyártóegység építésének munkálatai. 2011-ben négy termékcsoport gyártását valósította meg a cég, a beszállítói kapcsolataik fejlesztésétől kezdve a saját alkatrészgyártáson keresztül a késztermékek vevőkig történő kiszállításáig.

Modine története
A vállalatot 1916. június 23-án alapította Arthur B. Modine, aki egy 10.000 négyzetméteres gyárat épített a laboratórium köré, ahol olyan híres autók alkatrészeit gyártották, mint a Ford T modell turbócsöve, vagy a Ford V8-as hűtője. A Modine 1993-ban lépett be az Európai piacokra. Kezdetekben a munka 6 fővel indult, s jelenleg több mint 8.000 munkavállaló dolgozik a Modine alkalmazásában. Ötleteiket mindig a józanész szerint fejlesztették tovább, a különböző piacok számára eladott hűtők és olajhűtők diverzifikációját hajtották végre, melynek eredményeként haszongépjárművek, építőipari és mezőgazdasági gépek, valamint személyautók alkatrészeit is gyártják. A Modine a hőtechnikai rendszerek fejlesztése és gyártása terén vezető szerepet tölt be a világon. Hosszú távú kapcsolatot építettek ki a Ford-dal, BMW-vel, a John Deere-el, a Caterpillar-ral és a Daimler-rel is, melyeket mai napig kamatoztatják. A Modine világszerte 5 kontinensen van jelen.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER