Címkék: bajnok | Michelisz Norbert

2023. november 24. péntek, 05:27

 

Második nagy nemzetközi címét szerezte Michelisz Norbert autóversenyző, miután a Hyundai Motorsport Customer Racing pilótája több pontot szerzett közvetlen riválisainál a TCR World Tour szezonzáró,  makaói versenyhétvégéjén.

 

 

 A futam előtt Michelisz még harmadik helyen állt Yann Ehrlacher és Rob Huff mögött 1 ponttal lemaradva, így az utolsó fordulóig rendkívül kiélezett volt a verseny.

 

 

 

Michelisz a szezon során összesen 20 futamon indult, ebből négyet megnyert és további három alkalommal volt dobogós, míg csak egyszer nem végzett pontszerző helyen. A bajnoki címet az összesített tábla alapján
végül 440 ponttal nyerte meg a magyar pilóta.

„Elmondhatatlanul büszke vagyok, hogy megszereztem a TCR World Tour bajnoki címét. Ez a szezon nagyon kemény volt, hihetetlenül kiélezett volt a verseny, és pályafutásom talán legjobb, leginkább összeszedett teljesítményére volt szükségem a győzelemhez” – mondta Michelisz Norbert.

“A szezonzárón szerencsére nagyobb pontelőnyhöz jutottam az időmérőn és az első futamon, ezért akkor sem estem kétségbe, amikor az utolsó versenyen a riválisom előre tört, mert éreztem, hogy van bennem annyi
tartalék, hogy szükség esetén képes vagyok erre reagálni”- tette hozzá a pilóta.

A TCR World Tour a túraautózás nemzetközi csúcsbajnoksága, így a 39 éves magyar versenyző 2019 után második alkalommal nyerte meg a legrangosabb címet a magyar autósportnak.

 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER