2012. december 11. kedd, 13:54

 

A 16. Mikulás Rally borzasztóan szeles és hideg időjárással várta a csapatokat és a nézőket Veszprémben. Ez persze mit sem számított, így is csaknem száz autó állt rajthoz a szentkirályszabadjai és a litéri pályákon.

A szombati kötelező adminisztratív és technikai procedúrákat, na meg a pályabejárást követően vasárnap öt rövid és gyors szakasz várt a Sólyom Teamre. Sajnos a szakaszok között nagyon sokat kellett várni, így a srácok rendre kiestek a ritmusból, ráadásul az autó is folyton kihűlt. Az első szakasz közepénél a HAWKIA váltójából eltűnt a negyedik és az ötödik fokozat, ezáltal a végsebesség 90-100 km/h-ra csökkent. A Sólyom-Galbács páros azonban így is elégedett az abszolút 56. és kategória 5. helyezésével.

mikulas-rally-hawkia

Sólyom Olivér: „Mindent egybevetve nagyon élvezetes verseny volt. A rajtokban sajnos sokat kellett várni, hol baleset, hol meg torlódás miatt, eközben pedig kihűlt a motor, a gumi, a gátló, egyszóval az autó. Érdekes csetlés-botlás a hideg autóval való kanyargós gyorshajtás… A technikával is meggyűlt a bajunk, az egyik gond hamar megoldódott, a másik állandósult. A hűtő vízcsonkja kitört a radiátorból, cserélni kellett, és készen is volt. A váltóprobléma viszont már nagyobb fejtörést okozott. A négyes és ötös fokozat egyszer csak megszűnt létezni. A négyes néha visszajött párszor, de lényegében mégsem volt ott. Nem tudjuk, mi lehet a gond, de egy biztos: az új váltó sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A telünk tehát egy működőképes váltó kitalálása és megépítése jegyében fog eltelni. Nagyon örülök, hogy részt vettünk a Mikulás Rallyn, jó móka volt. Sokat jelentett számunkra a pályák szélére fagyott nézők és fanatikus rajongók szurkolása is. Kellemes ünnepeket és rengeteg rallyval teli új évet kívánunk nekik!”

solyom-mikulas-rally-hawkia


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER