2013. október 07. hétfő, 16:16

 

A Kamion Európa-bajnokság mezőnye október első hétvégéjén a spanyolországi Jaramába látogatott. Major Benedek Belgiumban totálkárosra tört kamionját a csapat egy hét alatt újjáépített, tesztelni viszont már nem volt lehetőségük.




Szombat:

Az időmérőn Kiss Norbi második lett Oestreich mögött, Major Benedek nem jutott be a Super Pole-ba, ugyanis az első gyorsköre után elmért egy féktávot, becsúszott a kavicságyba, s mire kiszedték, nem tudott már körbeérni, így első mért köre alapján 11. lett.

Az első futamon Norbi külső ívről rajtolt, Oestreich mellől, s mint az várható volt, a német kivezette őt az első kanyarban, s míg Norbi próbált kikecmeregni a homokból, elment mellette a fél mezőny, visszaesett a 8. helyre, ahonnan a futam végére egészen a negyedikig előre tudta verekedni magát.

Beni jól kapta el a rajtot, rögtön előzött, a kilencedik helyen autózott szinte végig, próbálta megelőzni Janiecet, de kisebb technikai probléma miatt át kellett mennie egy kavicságyon, majd Frankie ment neki hátulról, ami miatt defektet kapott így, végül a 10. helyen ért célba.

A második futamban hatalmas rajtbaleset történt, amiből a magyarok szerencsésen kimaradtak, bár ehhez Beninek át kellett vágnia a kavicságyon. Az új rajt után Norbi másodiknak fordult, támadta Janiecet, de a francia leszorította őt a pályáról, ketten is elmentek mellette. Norbi Hahnt visszaelőzte, majd később sikerült Janiecet is maga mögé utasítani, viszont a nagy előnnyel vezető Oestreichet már nem tudta utolérni, így második lett.




Beni is csatában volt szinte végig, hátulról Reinert támadta, lökdöste, míg egy igen csak optimista féktáv után elszáguldott Beni mellett a mezőny legelvetemültebb pilótája - egyenesen a kavicságyba.  Onnantól nyugodtan, zavartalanul autózhatott Benedek, és behozta kamionját a 9. helyen.

Pilóták nyilatkozata a szombati nap után:




Vasárnap:
Az időmérőn Pole Pozíciót futott Kiss Norbi, Major Beni pedig a 9. helyet szerezte meg a Super pole-ban. A nap híre volt, hogy mivel Albacete kamionját nem tudták a baleset után megjavítani, így csapattársa, Marcus Oestreich kamionjával indul. Ez jól jöhetett Norbinak, hiszen csökkenthette hátrányát Oestreic-kal szemben, aki a pálya széléről figyelhette csak a nap történéseit.

Az első futamban Norbi jól rajtolt, eljött elsőnek, és Hahnnal a nyomában elhúztak a mezőnytől. A német pilóta a verseny második felében utolérte Norbit, s mivel ő még harcban van az Európa-bajnoki címért, nem akarták, hogy egy rosszul sikerült előzés miatt akár ő, akár a csapat kiessen, így Norbi, inkább hagyta elmenni. Norbi a második helyen már spórolt az autójával, nem erőltette a tempót, hiszen mögötte messze voltak az üldözők, így behozta kamionját, és felállhatott a dobogó második fokára.




Major Beni is jól rajtolt, Reinert mögött autózott végig, próbálta megelőzni, hiszen a 8. hely volt a tét, de a futam vége felé jött az üzenet, hogy Lackó kiesett, így már Beni volt a 8., ami Pole-t jelent a következő futamon. Beni be is hozta kamionját nyolcadiknak, és készülhetett a következő rajtra.  

A második futamban Norbi a hetedik helyről rajtolt, simán elfordultak az első kanyarban, majd kialakult egy vonatozás, előtte Albacete, mögötte Hahn, de a futam vége felé, amikor már fogytak a gumik, és lehetett volna támadni, eltört Norbi kormányzásában egy alkatrész, így bár a kavicságyban búcsúzott Jaramától, mindkét nap dobogón állt, és átvette a 4. helyet a bajnokságban!

Beni számára viszont tökéletesen alakult minden, a rajtot követően, elsőnek fordult, onnantól pedig csak távolról figyelhették üldözői. Egyedül Reinert tudott a nyomában maradni, de támadásra neki sem volt esélye. Beni bár küzdelmesnek élte meg a futamot, kívülről sima rajt-cél győzelemnek tűnt, persze ehhez hibátlanul kellett a komplett mezőny előtt autóznia. Major Benedek megszerezte tehát idei harmadik futamgyőzelmét, ezzel pedig megerősítette helyét a top 10-ben.




Pilóták nyilatkozata a vasárnapi versenynap után:





  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER