2013. augusztus 22. csütörtök, 16:29

 

Eger; a minőségi borok kedvelői vágyakozva sóhajtanak egyet. Az autóversenyekért rajongóknak pedig egy dolog jut az Eger szó hallatán eszébe: rallye...

beres-szabolcs-eger

Eger városa immár tíz éve ad otthont az ezrek által kedvelt autósportnak, a rallynak. A Drifting.hu és Eger városának vezetése úgy döntött, hogy itt a ideje nyitni egy másik, óriási lendülettel fejlődő sport, a drift felé. Több, mint egy éve született meg az ötlet a Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság szervezőinek fejében, majd hosszas egyeztetések, és temérdek munka után az álomból valóság lett.

Béres Szabolcs, a Hunakamo SE és Eger városának vezetői boldogan írták alá a verseny lebonyolításáról szóló megállapodást több hónappal ezelőtt. Ezzel az utolsó akadály is elhárult Magyarország első, városi drift versenye elől.
Eger lakosai és a környéken élők mindig nyitottak a változatos programokra. Örömmel tölti el a driftért rajongókat és a profi drift pilótákat az, hogy most a sokféle program mellett az autósport egy újabb formáját is megismerhetik Magyarországnak ebben a szegletében, ebben a csodálatos városban is.

drift-eger-polgarmester


Az egri futamot megelőzően Máriapócs ad otthont a bajnokság 4. fordulójának, a Trackwood Drift Fesztiválnak augusztus 22-24-i hétvégén. Ezen a hétvégén a már jól ismert magyar pilóták mellett kis hazánkban mérik össze tudásukat az Eastern European Drift Championship (EEDC), valamint a Drift Allstars European Series legjobb pilótái is.
Míg az első két napon az edzéseké, addig augusztus 24-én már a versenyeké lesz a főszerep. A kellemes hűvös estében előbb a magyar pilóták csapnak majd össze, majd egy fantasztikus tűz showt követően éjszakai futamon előbb a Drift Allstars, majd az EEDC profi pilótái harcolnak majd a legjobbnak járó kupákért.
A Trackwood Drift Fesztivált követően egy pici pihenő utá, szeptember 14-én és 15-én burkolják majd füstbe a pilóták az egri bazilikát. Mind a szurkolók, mind a pilóták úgy vélik, hogy méltó befejezése lesz az egri futam az idei Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság versenysorozatának.

eger-drift


A szeptember 14-15-i hétvégén egy picit más értelmet kap Gárdonyi Géza regényének címe. Az izgalmas és igen látványos városi versenyt követően kiderül, hogy kik lesznek az egri csillagok...


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER