Címkék: drift | drifting | Nagy Futam | programok | versenyek

2014. április 28. hétfő, 11:53

 

Izgalmas helyszínek, rengeteg külföldi pilóta és sok-sok meglepetés vár mindazokra, akik idén is ellátogatnak a Drifting által szervezett drift versenyekre. A téli hónapok alatt sok fontos dolog történt: a három évre kötött MNASZ-megállapodástól kezdve az új bírói csapat összeállításán túl egy igen közeli meglepetéssel is köszöntik a szurkolókat a szervezők.




Béres Szabolcs, a rendezvények szervezője, a Drifting.hu tulajdonosa elmondta, hogy a 2014-es célok között szerepelt az, hogy tovább bővítsék a helyszínek listáját. "A tavalyi EgerDrift-hez idén hozzáadjuk a SzlovákiaRinget és a Hungaroringet, ahol MNASZ-es partnerünk Kohári Zoltán látja vendégül a bajnokságunkat."

A május 1-jei napra pedig igazi nagy dobással készül a Drifting.hu. Eljött az idő, hogy lerántsuk a leplet erről: "A Hungaroring az MNASZ-en keresztül a Drifting.hu-t és a Dragracing.hu-t kérte fel arra, hogy a május 1-jén megrendezésre kerülő budapesti Nagy Futamon képviselje a driftet. Nem kisebb nevek közt kell helyt állnia a pilótáinknak mint: David Coulthard (F1,) Daniel Ricciardo (F1), Ivan Müller (WTCC), Sébastien Loeb (WTCC), Michelisz Norbert (WTCC) és José Maria Lopez (WTCC)." - mondta el Béres Szabolcs.

Az idei évben nem érnek még véget a meglepetések. Még több nagy dobás van a tarsolyban, melyről Béres Szabolcs az alábbiakat árulta el: "Az EEDC–vel fűztük szorosabbra a kapcsolatainkat, mivel jelenleg ennek az európai sorozatnak vannak legközelebb Magyarországhoz a drift versenyei. Ebben a sorozatban olyan nevek indulnak, mint Pawel Trela, Max Tvardovskiy, Kristap Bluss, Alex Golovnya és Dmitriy Illyuk, akiket már biztosan viszont láthatunk a Trackwood Drift Fesztiválon. Ezen túl az idei évben elkezdtük a nemzetközi terjeszkedést, ami már régi célunk volt és szlovák partnerünkkel közösen létre hoztuk a City Drift Challenge-t. Ebbe a versenysorozatba mi a szakmai tapasztalatinkat tesszük bele, ezzel garantálva a résztvevőknek és a nézőknek azt a minőséget, amit tőlünk már megszokhattak. A sorozat helyszínei 2014-ben Slovakiaring (SK), Prresov (SK), Eger (HU) és Kosice (SK,) és 2015-től egy romániai város is bekerül a sorba - ha minden jól megy."

A jó hangulatot és a korrekt versenyzést nem csak a szervezők, hanem az új bírói csapat is garantálja idén. A bírói gárdában ismerős lesz két arc: a már eddig is bíráskodó Mészáros Zsolt és Florin Cosmuta. A csapat két új taggal bővül, két profi pilótával: Deimanik Balázzsal és az európai szériát is megnyerő Kerényi Ádámmal.

Mészáros Zsolt még izgalmasabb csatákat ígér idénre, hiszen pontozásuk során nagy hangsúlyt helyeznek az autók közötti távolságra. "Idén is próbáljuk az eddig jól kiépített és bevált pontozási rendszert tovább vinni. Igyekszünk minél inkább rámenni a tsuiso csatáknál a közelségre, és a legtaktikásabb érintési pontok kirakására törekszünk, amivel az ismert pályák is izgalmassá tehetőek." - ígérte Mészáros Zsolt, vezetőbíró.

Az egyik új bíró, a magyar és Európa bajnok Kerényi Ádám tapasztalataival kívánja segíteni majd a pilótákat: "2006 óta folyamatosan versenyzem, rengeteg országban jártam és sok tapasztalatot gyűjtöttem. A KoE Street Legal első futamán kipróbáltam magamat, mint bíró és azt gondolom sokat tudtam segíteni a versenyzőknek. Szakmai és részletes eligazítást tartottam, igyekeztem az edzéseken megfigyelt hibákra felhívni a figyelmüket és a kvalifikáció, illetve a verseny alatt is folyamatosan jegyzeteltem, hogy a pilóták tudják mire kell még figyelmet fordítaniuk."

A 2014-es versenynaptár:
2014.05.01. - Drift Majális (SzlovákiaRing)
2014.06.08-09. - RallyCross & Drift Fesztivál (Rabócsi Ring, Máriapócs)
2014.07.12-13. - Kilinccsel Előre ™ Drift Kupa  (Rabócsi Ring, Máriapócs)
2014.08.22-23. - Trackwood ™ (Rabócsi Ring, Máriapócs)
2014.09.13. - EgerDrift (Eger)
2014.10.05. - Döntő (Hungaroring)

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER