Címkék: autószépség erseny | Citroen | drift | gyorsulás | Peugeot | RC verseny. Carstyling | találkozó

2014. április 08. kedd, 05:40

 

Az idei év első nagyszabású autós fesztiválján a legjobban várt esemény közkedvelt drift szakágában várható, ahol az idei nyitófutamon több mint 60 versenyző mutatja meg képességeit.

 

 

A Drift autósport vitathatatlanul az egyik leglátványosabb autósport, ahol a pilóták óriási sebességgel dobják keresztbe versenyautóikat és tartják kontrolált csúszásban egymástól akár pár centire. A tököli drift arénában a kijelölt tempós aszfaltos nyomvonalon minden mozzanatot végig tudunk követni, ráadásul a fejlesztéseknek köszönhetően nem csak a lelátókról, hanem egy újonnan kialakított emelvényről is szurkolhatunk majd kedvenceinknek.

A kétnapos rendezvény rengeteg programmal bővelkedik. Szombaton 201 méteres gyorsulási versenyt tartanak a száguldás szerelmeseinek, míg a drift pilóták az OB és nemzetközi futamokra melegítenek egész nap. A versenysportok mellett szombaton Citroen és Peugeot találkozó várja a nagyérdeműt és a német autómárka rajongói is összegyűlnek a FritzenFest megmozduláson. A veterán és a tuning gépek között fokozott nyálcsorgatás jelentkezhet, így a nézelődés után remek felüdülést jelenthet a mókás RC Triál távirányítós verseny. Korlátozott számban drift taxizhatunk is kedvencünkkel, így azt is megtapasztalhatjuk milyen autópálya tempóban egy profi pilóta mellett keresztben élvezni.


Vasárnap teljes gázzal indul az Országos Drift Bajnokság, mely mellett a King of Europe Street Legal és a női drift EB-n szurkolhatunk hazánk fiainak és lányainak. A drift szakág idei újdonsága, hogy a profik mellett már a SemiPro versenyzők is páros csatában döntik el a dobogós helyezések sorsát, így a nézők még több kiélezett és izgalmas futamot láthatnak. Természetesen az utánpótlásról sem szabad elfeledkeznünk, hiszen a street kategóriában szintén komoly a felhozatal. Aki még soha nem látott drift versenyt, annak mindenképpen javasoljuk, hogy a Sebesség Fesztiválon veszítse el drift szüzességét, hiszen nem minden nap lát az ember 4-5 vagy akár 8 száz lóerős versenygépeket kizárólag kilinccsel előre közlekedni. Ráadásul a drift eredetéhez hűen a japán autórajongók is egész biztosan ott lesznek, hiszen a RedSun Fest-en külön programokkal várják a rizsrakétákkal érkezőket. Az Autó-Motor Tuning Show szervezői sem lesznek tétlenek ezen a hétvégén, hiszen Carstyling autószépség versenyre is lehet jelentkezni. A Sebesség Fesztivál Drifted facebook oldalán kétszemélyes belépőket is nyerhetnek!

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER