2011. június 03. péntek, 22:19

 

2011. július 2-án újra felbőgnek a motorok és bekapcsolnak a GPS-ek a 3Tusa TSE szervezésében létrejött Budapest Nordkapp 2011 Északi futamon. 4500km 9 ország és többszáz feladat vár minden résztvevőt idén. A cél ismét a világvége ahol az utazók megnézhetik az éjféli napsütést Európa legészakibb pontján Nordkappon.

nordkapp-autostura

A Budapest-Nodkapp egy aszisztencia nélküli, tájékozódási verseny. Melynek keretében a versenyzők Magyarország fővárosából a baltikum államain keresztül eljutnak Európa legészakibb pontjára az Északi-fokhoz.
Nordkapp a norvégiai Mageroya szigeten található, magassága 307 m. Európa legészakibb pontja, túl a sarkkörön, ahol nyáron egyáltalán nem nyugszik le a nap. É 71˚

A túra ideje: 2011.VII.2-13.

Útvonal:
1. nap(250 km) Budapest - Salgótarján (3Tusa Északi futam 1napig cél)
2. nap (490 km): Salgótarján - Krakkó (PL, Lengyelország)
3. nap (630 km): Krakkó - Seirijai (LT, Litvánia)
4. nap (475 km): Seirijai - Lilaste (LV, Lettország)
5-6. nap (400 km): Lilaste - Tallinn (EST, Észtország) REST DAY
7. nap (310 km): Tallinn - Tikkakoski (FIN, Finnország)
8. nap (530 km): Tikkakoski - Sangis (S, Svédország)
9. nap (500 km): Sangis - Narvik (N, Norvégia)
10. nap (450 km): Narvik - Alta (N)
11. nap (240 km): Alta - Nordkapp/Northcape (N)

A csapatok idén is két kategória közül választhatnak. A családi kirándulásokat, kikapcsolódást a MAP kategória biztosítja. Ebben a kategóriában bárki bármivel részt vehet ami a közúti közlekedésre alkalmas. A futam alatt nekik is feladatokat kell megtalálni, megoldani.
Ezen feladatok megoldásához térképet, utcai GPS, vagy jó helyismeretet tudnak felhasználni a jelentkezők. Természetesen a jó logika és kapcsolatteremtési képesség is sokat segít az eligazodásban. A MAP kategória azaz az Extrém Családi Kirándulás jó minőségű utakon halad, mindenki maga választhatja meg mit vállal be és milyen irányokból közelíti meg a feladatokat. A túra alatt bemutatják nekik az adott országok nevezetességeit és
rejtett kincseit egyaránt.

A kitartó és keményebb terepet bevállaló csapatoknak a GPS kategória nyújtja az igazi kihívást. Itt nem árt a 4x4 autó de nem létfontosságú. Tavaly a győztes csapat egy 2WD autóval teljesítette a távot. Mindenkinek a saját autójának és vezetési képességének tudatában kell eldöntenie bizonyos szakaszokon az áthaladást. Ebben a kategóriában koordináták alapján kell feladatokat megtalálni illetve teljesíteni. A GPS kategória megkapja a MAP kategória feladatait is így ha gond adódik útközben sima terepen folytathatják a futamot.

Jelentkezés 06.25 éjfélig lehetséges

Bővebb tájékoztató felvilágosítás a www.budapestnordkapp.hu szervezői oldalon.


  •  

Újabb cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER