Címkék: dizájn | Ford | színválasztás

2015. december 28. hétfő, 20:51

 

Autónk szokatlan színe sokat elárul rólunk: az érzékeny férfiak a kék autókat kedvelik, a határozott nők pedig fekete autót választanak

Az autó színe és stílusa sokak számára pszichológiai üzenet arról, hogy milyennek szeretnénk tűnni a világ szemében.

Egy, a Ford által nemrégiben megrendelt tanulmány szerint az autó színe sokat elárul vásárlója egyéniségéről és önmagáról alkotott képéről. Ugyanakkor sok esetben tapasztalható éles különbség az egyazon színeket választó férfiak és nők között.

A fekete autókhoz vonzódó nők például gyakran jellemzik magukat határozott fellépésű, feladatorientált emberként, aki gyorsan ingerlékennyé válik, ha a dolgok nem mennek rendben. Ugyanakkor a fekete autót választó férfiak szétszórtnak tartják magukat, és gyakran másokra bízzák az általuk elkezdett projektek befejezését.

A kék fényezést kedvelő férfiak viszont egészen másfélék. Fontosak számukra az érzések és az érzelmek, és döntéseik során inkább hallgatnak a megérzéseikre, mint a tényekre. A kék autót vásárló nők a harmóniát keresik a kapcsolatokban és kerülik a konfliktusokat, ám erős akaraterővel bírnak. A sötétkék autóhoz vonzódó férfiak – a sötétkék öltönyt viselő társaikhoz hasonlóan – többnyire konzervatívak.

A Ford azért rendelte meg ezt a jelentést, hogy jobban megértse a színválasztás és a személyiségjegyek közti összefüggéseket.

A következő linken megtalálja szórakoztató kérdőívünket, amiből megtudhatja, milyen színű autó illik az Ön egyéniségéhez: https://www.playbuzz.com/fordeurope/car-colour-personality-quiz

ford-szinek

A Ford most bemutatja új, kéttónusú fényezéssel készülő Focus Red Edition és Focus Black Edition modelljeit; az autók színei arról a négyes toplistáról származnak, ami a felmérés során megkérdezett férfiak és nők közös kedvenc árnyalatait sorolja fel.

“Igencsak tanulságos, hogy az emberek milyen színű autót választanak – de többnyire csak akkor, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a volánnál férfi vagy nő ül,” mondta el a jelentést készítő Wendy Lord pszichometriai tanácsadó és okleveles pszichológus. “Ez csak akkor változott meg, amikor a piros-fekete színkombinációkról kérdeztük az embereket. Ezt a párosítást nemre való tekintet nélkül mindig azok választották, akik imádják a pörgős, rizikós, adrenalinfröccsel járó dolgokat.”

Lord és csapata több mint 200, 25 és 65 év közti emberrel készített interjút az Egyesült Királyságban, és egyebek mellett arra jutottak, hogy az ezüstszínű autókat választó férfiak általában még stresszhelyzetben is megőrzik a hidegvérüket. Kevésbé meglepő az a megállapításuk, hogy a sötétkék autókat kedvelő férfiak többnyire konzervatív életszemléletűek. A vörös autókhoz vonzódó férfiak az átlagosnál jóval összeszedettebbek, módszeresebbek és céltudatosabbak.

Ugyanakkor azok a nők, akik ezüstszínű, sötétkék vagy piros autót szeretnének, továbbra is megfejthetetlen rejtélyt jelentenek, mivel ezek a színek semmilyen erőteljes személyiségvonáshoz nem köthetők a női vezetők esetében.

“Nagy a különbség egy adott színt választó férfi és nő egyénisége között – ám ez talán magyarázatot ad arra, hogy az igencsak eltérő személyiségű párok miért tudnak mégis megállapodásra jutni arról, hogy milyen színű autót vásároljanak,” vélekedett Lord.

A Ford dizájnerei a divat, a lakberendezés és az okostelefonok világának legfrissebb trendjeiből merítettek ötletet. Az első Red Edition és Black Edition változatok tavaly jelentek meg a Fiesta kínálatában.

“A merész és látványos színkontrasztokat sokan feltűnősködésnek tartják, ám manapság már egy igen gyakori trendet képviselnek, ami nemcsak az autókra terjed ki, hanem a ruhákra, sőt az elektronikai termékekre is,” magyarázta el John Mcleod, a Ford Európa járműperszonalizációs részlegének vezető formatervezője. „A vörös és a fekete mindig is sportos színnek számított, a kettő együtt pedig különösen sportos kombinációt alkot, ami mindenkinek megragadja a figyelmét. Ez az autó nem átlagemberek számára készült.”

A Focus Red Edition változat Race Red karosszériafényezéssel és kontrasztos Panther Black színű tetővel, fekete tükörházakkal és fekete hűtőrács-kerettel készül, a Focus Black Edition pedig ezzel ellentétes árnyalatokban pompázik. Mindkét modell exkluzív, fekete 18 colos könnyűfém keréktárcsákat és sportfutóművet kínál, s az első sportüléseket, a bőrborítású kormánykereket, a szőnyegeket, a váltókar és a kézifékkar borítását Race Red színű öltések díszítik. Az autókhoz 1,0 és 1,5 literes EcoBoost benzinmotorok, valamint 1,5 és 2,0 literes TDCi dízelek rendelhetők; minden erőforráshoz hatfokozatú kézi sebességváltó kapcsolódik.


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER