Címkék: okostelefon | Toyota

2020. december 22. kedd, 15:43

 

A városi forgalomban akár 98 km tisztán elektromos üzzemódban történő megtételére képes, 306 lóerős vadonatúj RAV4 Plug-in Hybrid igazi high tech csatlakoztatott jármű, amelynek révén minden korábbinál kényelmesebb lehet egy Toyota használata.

 

 

 A RAV4 Plug-in Hybrid az első olyan Toyota modell, amelynek tulajdonosa a MyT alkalmazás segítségével a távolból vezérelheti bizonyos funkcióit, így például a klímaberendezést. A Toyota kutatásai megerősítették, hogy a plug-in hibrid járművek vásárlói elvárják, hogy okoseszközről, alkalmazás segítségével férhessenek hozzá járművükhöz, ezért a RAV4 Plug-in Hybrid esetében alapfelszerelés az akkumulátor-szabályozás, a töltés és a fedélzeti kényelmi funkciók távoli vezérelhetősége.

 

 

Távvezérelt töltésszabályozás
A tulajdonos időzítheti járműve töltését, például úgy állítva be annak kezdetét, hogy igénybe vehesse a kedvezményes időszak díjszabását. A MyT alkalmazáson keresztül a tulajdonos ellenőrizheti az akkumulátor állapotát, a pillanatnyi elektromos hatótávolságot, illetve a teljes feltöltésig hátralevő időt. Ezek az információk különösen hasznosak, amennyiben nyilvános töltőpontra csatlakoztattuk járművünket. Az alkalmazáson keresztül figyelmeztetést kaphatunk az akkumulátor alacsony töltöttségére, vagy a töltési folyamattal kapcsolatos esetleges problémákra.

Kényelmi funkciók szabályozása
Az új rendszer azt is lehetővé teszi, hogy a tulajdonos beszállás előtt aktiválja a jármű szellőzését vagy fűtését. A párátlanító funkcióval előre jégteleníthetők az ablakok és felmelegíthető az utastér, így azonnal indulásra kész a jármű. Forró napokon pedig még azelőtt lehűthetjük az utasteret, hogy beszállnánk az autóba. A rendszer legfeljebb 20 percen át üzemel, működése összehangolható az indulás tervezett időpontjával.
Ezeken a funkciókon túl a már ismert MyT szolgáltatások is elérhetők, a navigációs úti célok autóba küldésétől kezdve az útvonal utolsó, gyalog megtehető szakaszára vonatkozó útbaigazításokon és a parkoló autó helyzetének megjelenítésén keresztül a vezetési analitikáig. A Toyota a jövőben további funkciók bevezetésével teszi még teljesebbé járműveinek csatlakoztatott szolgáltatásait, összhangban azon törekvésével, hogy mindenki számára biztosítsa a mobilitás lehetőségét.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER