Címkék: Range Rover | SV

2021. december 23. csütörtök, 17:18

 

Az SVO (Special Vehicle Operations) részleg újdonsága, az exkluzív stíluselemeket és különleges anyaghasználatot kínáló új Range Rover SV minden eddiginél pontosabban a felhasználó igényeihez alakítható.

 

 

 Az új Range Rover SV a becslések szerint mintegy 1,6 millió* különböző módon konfigurálható. A jövő év elejétől rendelhető modell ügyfelei már most igénybe vehetik a Land Rover online konfigurátorát, ahol saját ízlésükhöz igazíthatják a Range Rover luxusát.
Az új Range Rover SV gondosan kialakított kiegészítői tökéletesen tükrözik és teszik még hangsúlyosabbá az új Range Rover modern stílusát. Az új zászlóshajó könnyen felismerhető exkluzív első lökhárítójáról és ötös osztású hűtőmaszkjáról; az alsó légbeömlőt teljes szélességében öt precízen megmunkált és elhelyezett fémlemez tölti ki. Az autó olyan különleges tapintási élményt kínáló, rendkívül igényes anyagokat vonultat fel, mint a kerámia, a fenntartható forrásból származó fa vagy a fényűzően galvanizált fém, amelyek kihangsúlyozzák az SVO részleg minőség iránti szenvedélyes rajongását, és kompromisszumokat nem ismerő, részletekbe menő figyelmét.

 

 

 

Hűvös tapintású kerámia
Az új Range Rover SV az SVO (Special Vehicle Operations) részleg első olyan típusa, amely az új, kör alakú SV emblémát viseli. Ez az embléma az SVO tervezőinek és mérnökeinek a modern luxus, teljesítmény, valamint menet- és terepképességek iránti szenvedélyét testesíti meg. A jövőben az SVO részleg által épített összes új Land Rover járművet ez az egyszerűsített 'SV' márkajelzés azonosítja majd.
A sima tapintású kerámiával az utastérben is találkozhatunk: ez a hűvösen elegáns anyag díszíti a sebességváltó kart, a Terrain Response rendszer kezelőszervét, valamint a hangerő-szabályozót. Az exkluzív kerámia alkatrészek ugyanazzal az eljárással készülnek, amivel a luxusórák számlapjai. A nyersanyagot öntőformába fecskendezik, majd 1500°C-on szinterelik. Ezt követően nagy pontosságú őrlő szerszámmal alakítják ki a tökéletesen egyenletes felületet, majd végül a kívánt kidolgozástól függően gyémántfinomságúra polírozzák vagy homokfúvással érnek el selyemfényű felületet. A teljes folyamat mintegy 10 hetet vesz igénybe, beleértve a végső minőségellenőrzést, amelyet személyesen hajtanak végre az SVO mesteremberei.
Opcióként finom kidolgozású, domború mozaik mintázatú kerámia bevonatú dekorelemek is rendelhetők a fa- vagy fémbetétek helyett.

Aprólékosan kidolgozott intarzia
Az SVO kézműves mestereinek szakértelme a beltéri fabetétekre is kiterjed, beleértve a középkonzolon alkalmazott, külön rendelhető mozaikos intarziát. Az FSC-tanúsítvánnyal rendelkező wengefából készült, gondosan elrendezett fabetét több száz lézerrel kivágott, kézzel felragasztott elemből áll; ezek közül a legkisebb mindössze 6x8 mm-es. A négyüléses SV Signature Suite kivitelben megrendelt, nyújtott tengelytávú járművek esetén ez a mozaikos intarzia az utastér elülső részétől egészen a hátsó hűtőrekesz ajtajáig húzódik. A középkonzoltól kiindulva lépcsőzetesen minden vízszintes felületen megjelenik, beleértve az elektromosan nyitható asztalkákat.

Különösen puha bőr
A Range Rover SV alapkivitelében egyszínű, félanilines bőr belsőt kínál, különleges formájú ülésekkel és speciális SV öltésekkel. Opcióként rendelhetők a bútoriparban alkalmazott bőrökhöz hasonló tapintású, természetes kidolgozású, részlegesen anilines bőrkárpitok: ezek puhább tapintásúak, természetesebb hatásukról kevesebb kezelés és színezés gondoskodik, ugyanakkor teljes mértékben megfelelnek a Land Rover szigorú tartóssági elvárásainak. A fejlett gyártási technológiák 10%-kal javították a nyers bőrök felhasználhatóságát.

Fenntartható UltrafabricsTM
A Special Vehicle Operations (SVO) részleg ügyfelei most először fenntartható alternatív kárpitozással is megrendelhetik Range Roverüket: a Light Cloud és Cinder Grey árnyalatú UltrafabricsTM opció az SV Intrepid belső tematikához társítható. A puha tapintású, megjelenésében műszaki jellegű poliuretán anyag esztétikailag pontosan adja vissza a bőr hatását, ugyanakkor 30 százalékkal könnyebb annál, előállítása pedig 75 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátással jár. Az UltrafabricsTM kárpithoz az ülések hátoldalát és fejtámaszokat borító Kvadrat Remix szövet társul.

Fémbevonat
Az új Range Rover SV külső megjelenését a hűtőmaszkon, a csomagtérajtó alsó felén, a hátsó kerékdobon, valamint a karosszéria oldalán elhelyezett, lézergravírozott SV emblémával díszített, ragyogó Atlas Silver vagy Anthracite színű, galvanizált dekorelemek teszik még különlegesebbé.

 

 

 

Exkluzív keréktárcsák
Az opciós tripla kivitelű, Diamond Turned kidolgozású, Dark Grey Gloss színű 23 colos, kovácsolt könnyűfém keréktárcsákat kifejezetten az új Range Rover SV számára tervezték: ez egyike annak a tizenhárom dizájnnak, amely hajtáslánctól és tematikától függően rendelhető a modellhez. A kötött forgásirányú keréktárcsa tíz küllőjét a választott tematikához igazodva Bright Atlas Satin Silver, Narvik Black Gloss vagy Corinthian Bronze Satin betétek díszítik.

Egyedi fényezés
Az új Range Rover SV ügyfelei választhatnak a Range Rover szokásos kínálatából, vagy az SV Bespoke prémium palettáról, amely tizennégy ragyogó Gloss és kifinomult Satin kivitelű árnyalatot vonultat fel. Emellett kérhető kontraszt tető a karosszéria színétől függően Narvik Black vagy Corinthian Bronze színben (utóbbi csak SV Serenity tematika esetén.)
Az SV Bespoke 'mintához igazított' szolgáltatása az ügyfél által kívánt tetszőleges színt képes megvalósítani, így az autó gyakorlatilag korlátok nélkül testre szabható.

Szakértők által komponált dizájn tematikák
A gondosan összeválogatott SV Serenity és SV Intrepid dizájn tematikák jelentik az első lépést az új Range Rover SV egyedi kialakítása felé vezető úton. Ezek a tematikák a külső és az utastér tekintetében egymástól függetlenül válaszhatók ki, akár a normál Range Rover SV külsővel vagy belsővel kombinálva, de alkalmazhatók kívül-belül egységesen is. Az ügyfelek összesen hétféle dizájn tematika közül választhatnak.
A színtiszta luxust megtestesítő SV Serenity tematika az új Range Rover SV Atlas Silver külső stíluselemeire épül, kifinomult Corinthian Bronze dekorrészletekkel (többek között az opciós Corinthian Bronze kontrasztos tetővel, illetve keréktárcsa-betétekkel) gazdagítva, míg az SV Intrepid tematika Anthracite és Graphite Atlas stíluselemei titokzatosabb, dinamikusabb személyiséggel vértezik fel az új Range Rover SV-t.

Az utastérben ezek a tematikák hosszirányban megosztott, kontrasztos kéttónusú színvilágban nyilvánulnak meg, amelyek a belső tér legfontosabb elemeire irányítják a figyelmet: a hátsó ülésekre az SV Serenity, az elsőkre az SV Intrepid esetében. Ezen túlmenően az SV Intrepid belső térben négyszögletű perforációk díszítik az egyedi SV üléseket, amelyek progresszív bőrmentes Ultrafabrics™ kárpitozással is kérhetők, a kerámia kezelőszervek pedig Gloss White helyett Satin Black kivitelűek.

Nézze meg, milyen lesz új Range Rover SV járműve
Az új Range Rover SV 2022 elejétől rendelhető; a modell végleges vételára és felszereltsége ekkortól lesz ismert. A normál és nyújtott tengelytávval egyaránt rendelhető modell újdonsága az ötszemélyes, nyújtott tengelytávú kivitel. A nyújtott tengelytávú modellt választó ügyfelek négyüléses SV Signature Suite kivitelben is megrendelhetik autójukat, amely elektromosan kinyitható asztalkákat és beépített hűtőszekrényt is kínál.
A nagy teljesítményű, takarékos motorok sorában megtalálható a kifinomult, új V8 benzines turbómotor 530 lóerővel, az 510 lóerős, megnövelt hatótávolságú plug-in hybrid (csak rövid tengelytávval), és a takarékos D350 soros hathengeres Ingenium dízelmotor. Az új Range Rover SV a következő címen konfigurálható.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER