Címkék: árak | Lada | márkakereskedések

2015. december 17. csütörtök, 08:08

 

Tegnap este ünnepélyes sajtótájékoztatón jelentették be a Lada autóinak árait, illetve az értékesítés elindulását. A rendezvényen megjelent a 9 márkakereskedő is, akik megkezdhetik az árusítást. Budapesten 2 szalon nyílt, vidéken Békéscsabán, Csornán, Debrecenben, Érden, Kecskeméten, Kiskunhalason és Pécsett vásárolhatók meg az új Lada modellek. A márkakereskedői hálózat későbbiekben tovább fog bővülni.

 

Kezdetben Granta, Kalina és 4x4 modellek lesznek elérhetőek, majd jövőben érkezik melléjük a Vesta és a Lada X-Ray is, melynek forgalmazását egy hete kezdték el Oroszországban.

A legjobb árú Lada a Granta Sedan 1,6-os motorral Standard felszereltségben 1.999.000,-Ft, a legdrágább a Lada Kalina Kombi Lux felszereltségű, 1,6-os motorral, automata váltóval 3.249.000,-Ft. A 4x4 Classic ára 2.799.00,-Ft.

A Granta és a Kalina 3 féle felszereltségben kapható: Standard, Norma, Lux. A Standardhoz 64 kW teljesítményű, 86 lóerős, a Normához és a Luxhoz 72 kW teljesítményű 96 lóerős benzinmotorok járnak. A 4x4 motorja 61 kW/82 LE teljesítményű. Az autókban 5 sebességű kéziváltók vannak, de a Kalina Hatchback és Kombi, illetve a Granta Sedan automata váltóval is rendelhető, Míg a Granta Liftback Lux automata váltóval vehető meg. A motorok teljesítik az EURO6 emissziós normákat.

Az egyes modelleket útmutató jelmondatokkal látták el, így a
Granta Sedan: Új autót mindenkinek
Granta Liftback: Egy elegáns úr
Kalina Hatchback: A legkisebb Lada
Kalina Kombi: A kedvenc családtag
Kalina Cross: Kis Cross, Nagy élevezet
4x4 Classic: A mozgás szabadsága
4x4 Urban: Terepen is stílusosan.

Lada 4x4 ár, műszaki adatok
Lada Granta árak, felszereltségek
Lada Kalina árlista, felszereltség, műszaki adatok

A Lada 5 év vagy 100.000 km garanciát ad minden autójára.


Hosszú és rögös út vezetett odáig, hogy a ma kiállított első, kifejezetten hazai piacra szánt LADA megérkezhetett Magyarországra. Az egy évre visszanyúló történet egy az AVTOVAZ-nak írt levéllel kezdődött, amit jóval később, idén július elsején szerződés is követett. Az elmúlt fél évben az importőr a hazai hálózat kiépítésén és a gyárral közösen azon dolgozott. Ez mind a gyár, mind a LADA Hungary életében óriási mérföldkő: előbbinek egyet jelent az európai piacra visszatéréssel, utóbbinak pedig a régóta várt magyarországi forgalmazást teszi lehetővé.



Az első Magyarországra érkezett autó egy LADA Kalina Kombi (2194), melyet elsősorban családi autónak szán az AVTOVAZ, de tágas utas és csomagtere miatt szabadidős autónak is kiváló. Az első hazai Kalina Kombi 1.6 Norma felszereltséggel rendelkezik, mely ez esetben 72kW (96 LE) teljesítményt jelent, ABS+BAS, ESC+ASR, ISOFIX rendszer, fedélzeti számítógép és társain kívül első elektromos ablakokat, első ülésfűtést, távirányítós központi zárat, manuális klímát, színre fújt lökhárítókat és tükröket és bizony szokatlan módon könnyűfém tárcsákat is jelent. Mindezt 5 év vagy 100.000 km gyári garanciával 2.649.000 Ft-ért kínálja az importőr.



„Rengeteg munka áll mögöttünk és persze nyilván még előttünk is. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az első európai importőr az új LADA érában és végre eljutottunk oda, hogy a LADA fizikailag itthon is elérhető. Azt gondoljuk, egy olyan szeretett márkát sikerült visszahoznunk a hazai piacra, mely sok szempontból üde színfoltja lesz a magyarországi autókínálatnak és új szintet hoz az elérhető áru autók szegmensében. Ezúton köszönöm a munkatársaim áldozatos munkáját, Önöknek és mindenkinek pedig jó Ladázást kívánok!” – mondta Markó Zoltán, a LADA Hungary projektigazgatója.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER