Címkék: Forgalmazás | Lada

2020. június 09. kedd, 10:02

 

A Lada Hungary Kft. szomorúan tájékoztat minden érdeklődőt, hogy a Lada márka új autó forgalmazása bizonytalan ideig felfüggesztésre került.

 

 

A szerviz, alkatrész és garanciális tevékenység továbbra is zavartalanul folytatódik és állunk minden Lada tulajdonos rendelkezésére országos márkaszerviz hálozatunkon keresztül.

Mint az ismert, a Lada márka korábban a Renault-Nissan Szövetség többségi tulajdonába került. A Szövetség globális stratégiájának kialakításakor eldőlt, hogy a Szövetség a Lada márka modelljeit nem európai forgalmazásra szánja. Ennek következtében a Lada gyár az Európai emissziós normáknak megfelelő modellek gyártását leállította és így az
európai import lehetősége is megszűnt. Jelenleg az utolsó készletes darabok kiárusítása folyik és további készlet nem érkezik.

 

   

 

A Lada Hungary Kft. a Duna Autó Csoport része. Az együttműködési szerződést az Autovaz-zal szinte pontosan öt évvel ezelőtt 2015. július elsején írta alá Ormos István tulajdonos vezérigazgató és Bo Andersson a Lada akkori elnöke Togliattiban. A tényleges magyarországi értékesítés 2015 év végén indult meg és a tevékenység négy éve alatt közel 4000 új Lada talált gazdára. Erre az időszakra esett a Ladagyökeres modernizációja és az új fejlesztésű Lada Vesta változatainak piaci bevezetése is.

A Lada Hungary csapata ezúton is köszöni a sok bíztatást és segítséget, amit a magyar Lada rajongóktól, baráti társaságoktól és kluboktól kapott a közel öt év alatt. Ezúton is kifejezzük szándékunkat, hogy amennyiben a Szövetség európai stratégiája változik, akkor folytatjuk a legendás márka új modelljeinek a forgalmazását.

Jelenleg azonban az újautó értékesítésre vonatkozó korábbi információk a lada.hu honlapunkról lekerülnek és a magyar Lada tulajdonosok számára alkatrészellátási funkciók kerülnek kidolgozásra. Országos márkaszerviz-hálózatunk továbbra is áll a Ladások rendelkezésére szerviz és garanciális szolgáltatásokkal.

 

 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER