Címkék: Lada

2015. szeptember 12. szombat, 13:49

 

A Lada Hungary elhozta és bemutatta a szaksajtó képviselőinek - s így Önöknek - a jövőre induló magyarországi értékesítés kezdő modelljeit. Az idénre tervezett nyitás a nagy érdeklődés miatt tolódik, mivel egy kereskedés nem fogja tudni kiszolgálni a vevőket, így a Ladákat az országos hálózat (kb. 9 vidéki székhellyel) kiépülése után kezdik átadni a vásárlóknak. A Lada Hungary büszkesége, hogy ők az első importőrök Európában.

 

„Tudtuk, hogy nagy lesz a visszhangja a Lada visszatérésének, de ekkora érdeklődésre legmerészebb álmainkban sem számítottunk. Nagyon örülünk a régi és új Lada rajongóknak és szeretnénk őket a lehető legmagasabb színvonalon kiszolgálni. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy már az elején országos hálózattal indulunk.” – mondta Markó Zoltán a Lada Hungary projektigazgatója.


A Granta, Kalina és 4x4 modelleket saját fejlesztésű 1,6-os benzines Lada motorok, tartósság és kiváló ár jellemzi majd. Az Európába szánt autókat Euro 6-os kívánalmaknak megfelelő motorokkal szerelik, sőt az európai szokásoknak megfelelő változtatásokat is elvégzik, például a csomagtartó ajtó a megszokott hátsó gombról is nyitható lesz. Az orosz modellekét vagy kulccsal vagy a beltérből nyithatjuk.
A forgalmazó hangsúlyozta, hogy bár a Lada 51 %-ban a Renault-Nissan szövetségé, az autók az orosz Lada fejlesztése és nem használták a szövetség közös elemeit. Egyébként a Lada másik tulajdonosa 25 %-ban az orosz állam, míg a fennmaradó 24 %-ot részvényesek birtokolják.






Induláskor 3 modell és azok típusaival találkozhatnak a magyarok.

Lada Kalina Kombi, Cross és Sport
Lada Granta Sedan és Liftback
Lada 4x4 (nem Niva, de) Classic, Urban, N1 Van
A modellekről a linkekre kattintva olvashatnak többet.

A Lada 4x4-nek nevezi a Niva utódját, véleményünk szerint, ez a hazai szóhasználatban meg fog maradni.


Előzetes tervek szerint az autók értékesítését 4 féle felszereltségben kezdik.

A Standard felszereltség lesz a belépő szint 1,6-os 8 szelepes motorral, kézi váltóval. Az autót 15 collos könnyűfém felnivel és elektromos ablakemelővel kínálják. A 4x4 autókban a 8 szelepes motor lesz.

A Norma a második szint, előzetes felmérés szerint ezt fogják a legtöbben választani. 1,6-os 16 szelepes benzinmotor hajtja, kéziváltós, s ebben megtalálhatjuk a központi zárat, ülésfűtést, audiot és a légkondit.

A Lux felszereltségben megjelenik a parkolóradar, a ködlámpa, elektromos tükrök, esőszenzor és a fűthető szélvédő.
Tulajdonképpen a felszereltség 3, azonban az automata váltóst plusz egynek vették.

Az árak körülbelül 2,5 millió forint körül alakulnak majd, de egyenlőre erről nem árultak el többet, csak annyit, hogy nagyon barátságosak lesznek.
Jövőre ígérik, hogy a Vesta is kapható lesz, s talán már az XRAY is,

Műszaki adatok



Lada műszaki adatok letöltés

Úgy nézel ki mint kóbor kisgyerek a csokibolt kirakatában... Igen, mi magyarok érzelmileg fogunk dönteni, szeretjük a Ladát, azonban a Lada igencsak versenyképes autókat állított ki, viszont talán az oroszoknak kéne húzni a motoron, az átlag 70 Lóerőn, az európai piacra. Az ülések, régi puhák, nem az ami mostanság kemény. Mi szerettük.



Igazi különleges ajándékként elhozták a majd a 2016-os Genfi Autószalonon bemutatandó modellt. Fotózni nem volt szabad, csak letakarva, a mellette lévő kivetítőről talán Önök is kaphatnak egy kis ízelítőt belőle.







 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER