Címkék: Kia Sportage

2023. szeptember 08. péntek, 06:07

 

A Sportage, a Kia népszerű kompakt SUV modellje fontos mérföldkőhöz érkezett. Több mint hétmillió darabos értékesítésével a márka egyik legsikeresebb sorozataként vonulhat be az autótörténelembe, hiszen 2015 óta a Kia kínálatának legkelendőbb tagja.

 

 

 A 30 éves története során összesen 5 modellgenerációban bemutatott Sportage 1993-as megjelenése óta a fejlődés stílusos, és különösen élvezhető menetteljesítményeket kínáló szimbóluma.
“Harmincéves történelme során, öt modellgeneráción keresztül a Sportage sikerformulája alapjaiban nem változott.” - mondta Won-Jeong Jeong, a Kia Europe elnöke. “Miután képességeivel és megjelenésével világszerte sok vásárlót nyert meg a márkának, e különleges modellünk 30 éves sikersorozatának megkoronázásaként különleges kényelmi és megjelenésbeli jellemzőkkel örömmel mutatjuk be ma az ünnepi Anniversary Edition-t, A különsorozat a márka és a modell történelme előtt tiszteleg, ugyanakkor a jövőt is felvillantja.”

 


Több kényelem, több stílus: Anniversary Edition
A Sportage Anniversary Edition szeptember végén érkezik meg az európai márkakereskedésekbe, majd fokozatosan jelenik meg a Kia valamennyi piacán. Magyarországon novemberben lesz elérhető az ünnepi különsorozat.
Felszereltsége és részletei nem csak a megjelenését teszik vonzóvá, szolgáltatásait is kiemelik a mezőnyből.
Az oldalablakok fényes fekete körvonalai, a spoiler, és az új első, oldalsó és hátsó sötétkróm díszítések az Anniversary Edition egyedi jellemzői.
A sötétített üvegek, az új, sportos vonalú, fényes fekete 19 colos könnyűfém keréktárcsák és a sötétkróm kopóbetétek kiemelik a Sportage vonalait. Az Anniversary Edition színkínálatának újdonsága a Wolf Grey (Farkasszürke), de a színpalettán megtalálható a Deluxe White, a Casa White, a Pearl Black, a Penta Metal, valamint az Experience Green is.
Az utastér hangulatát finom kidolgozású szarvasbőr és műbőr kárpitozású, elöl elektromos állítású ülések dobják fel, az ülés- és a kormányfűtés szintén az alapfelszereltség része, a

hangulatvilágítás pedig külön rendelhető. A műszerfalon két, egyenként 12.3 colos képernyő található, és az “okoskulcs” is az alapfelszereléshez tartozik. Az Anniversary Edition modellekhez új, különleges hangulatú Midnight Green beltéri csomag is elérhető.

 

 


Fantasztikus múlt: a Kia Sportage öt generációja
Az Anniversary Edition sok szempontból a Sportage eddigi 30 éves történelmének csúcsa. Az első generációt 1993-ban mutatták be, a korszak hasonló modelljeinél tágasabb utastérrel és személyautós menettulajdonságokkal.
A második generáció (2004) a minőséget és a biztonságot állította a középpontba; az önhordó karosszéria bevezetése jelentősen hozzájárult az új modell piaci sikereihez, így a második Sportage-ből több mint kétszer annyi talált gazdára, mint elődjéből.
A harmadik sorozatnál (2010) a vezetési élmény, a minőség és a biztonság került a célkeresztbe, ez a modell formáival is feltűnést keltett, hiszen nála jelent meg először a jellegzetes Kia “tigrisorr” hűtőmaszk.
A negyedik generáció (2015) a fejlett biztonsági felszereltségre és a kényelemre koncentrált, itt jelentek meg először a fejlett vezetői asszisztensrendszerek (ADAS), ugyanakkor az új, kisebb hengerűrtartalmú, de nagyobb teljesítményű motorválasztékkal a vásárlókör is jelentősen kiszélesedett: a Sportage a Kia legsikeresebb modelljévé lépett elő, s ez a siker ma is töretlen.
A 2021-ben bemutatott ötödik generáció nagyobb lett, és még tovább bővítette a biztonsági felszerelések sorát. A forma is feltűnőbb, hiszen a karosszéria vonalait immár a márka “egyesült ellentétek” formafilozófiája határozta meg. Az új, villamosított hajtásláncok megjelenése (hibrid és plug-in hibrid a korábbi könnyűhibridek mellett) minden korábbinál nagyobb sikereket hozott, és egyszersmind az innováció és a fejlődés vezetőjévé is előléptette a Sportage modelleket.


Töretlen fejlődés
Hogy a Sportage fejlesztői nem tétlenkednek, arra az Anniversary Edition is kiváló példa. Múltjával, fejlesztéseivel, újdonságkeresésével a modell a Kia törekvéseinek tökéletes szimbóluma. Kiválóan példázza mire képes az elhivatottság és az újítás iránti elkötelezettség.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER