Címkék: DS 3

2022. szeptember 27. kedd, 05:54

 

A DS Automobiles a 2023-as tavaszi-nyári női kreációkat felvonultató ruhatervezői bemutatósorozat, a Párizsi Divathét alkalmából mutatja be legújabb alkotását, az új DS 3-at.

 

 

 A Fédération de la Haute Couture et de la Mode (Divat- és Haute Couture Szövetség) régi partnereként a DS Automobiles a divat fővárosában megrendezésre kerülő kihagyhatatlan eseményt választotta, hogy Párizs utcáin mutassa be az új DS 3-at. A márka nagykövetét, Andrea Brotschit kérték fel arra, hogy egy fotózás keretében mutassa be az új DS 3-at, melynek során egy hosszú uszályos fekete ruhát visel, amely kontrasztban áll az új DS 3 új, Díva vörös színével.
A stílus, a technológia és az elektrifikáció terén a saját szegmensében referenciának számító DS 3 CROSSBACK modellből alakul ki az új DS 3. Dinamikusabb kialakítású új orr-részével, átstrukturált és vonzó kínálatával, új technológiák megjelenésével és a 100%-ban elektromos változatánál alkalmazott új villanymotor-akkumulátor kombinációval jellemezhető új DS 3 egyértelműen kitűnik a versenytársak közül.

 


Vonzó előnyök: Új orr rész letisztult hátsó részés exkluzív színek 
Az új DS 3 egyedi karosszériája merészséget tükröz. A leglátványosabb változások az autó orr-részén láthatók. Ezek új dinamizmust sugároznak, megőrizve az autó elegáns megjelenését.
A DS Automobiles többi modelljének stílusjegyei az újratervezett, megnövelt hűtőrácson is megjelennek, amelyet a változattól függően fényes fekete vagy krómozott gyémánt mintázat teszi még különlegesebbé. A jellegzetes, még kifinomultabb kivitelű DS WINGS finom átmenettel köti össze a hűtőrácsot és a fényszórókat.
Az új LED-es fényszórók – amelyek az összes modellnél a szériafelszereltség részét képezik – három jellegzetes, szatén króm kivitelű moduljukkal acélosabb tekintetet kölcsönöznek az új DS 3-nak. A maximális kényelem és biztonság érdekében az országúti fényszórók intelligens és automatikus vezérlését biztosító DS MATRIX LED VISION rendszer opcióként rendelhető. Az új nappali menetfények az orr-rész két oldalán függőlegesen elhelyezett két LED-sorral vannak kialakítva, ezáltal a DS Automobiles legújabb stílusjegyeivel összhangban lévő, nagyobb méretű és egyedi világító díszítést biztosítanak.

Az új DS 3 a stilisztikai változtatások mellett technikai szempontból is fejlődött. Az új lökhárító és a hűtőrács teljesen új tervezésű, a gépkocsi optimális aerodinamikai teljesítménye érdekében.
A tervezők a hűtőrácsot és a motorháztetőt díszítő emblémák kidolgozására is nagy figyelmet fordítottak, a „Clous de Paris” mintázattal és az egyes változatoktól függően alkalmazott színvariációkkal.
Az autó profilja továbbra is megőrizte megkülönböztető jegyeit, egyensúlyt teremtve a merész stílus és a műszaki szakértelem között a DS 3 cápauszonyra emlékeztető jellegzetes B-oszlopával, a süllyesztett ajtókilincsekkel és a láthatatlan külső ablakszegélyekkel.

A hátsó rész letisztult: egy lakkozott fekete díszléc diszkréten emeli ki a lámpákat és a csomagtérajtót. Ez utóbbira kerül a különleges technológiával készített „DS AUTOMOBILES” felirat: a polírozott rozsdamentes acél betűket kivágják és külön-külön illesztik be őket a díszlécbe.
A keréktárcsák teljesen új kialakítása szintén a nagyobb hatékonyságot szolgálja. 17" és 18" méretben, különböző kivitelekben és színekben kaphatók. Az új DS 3 100%-ban elektromos E-TENSE változata új 18”-os TOULOUSE keréktárcsákkal kapható, amelyek „Tall & Narrow Class A+” gumiabroncsokkal vannak felszerelve.
Az új DS 3 palettáján hétféle karosszériaszín szerepel. Alapszínben, metál- és és gyöngyház fényezéssel kapható, köztük két új gyöngyházfényű színben: Díva vörös, kizárólag az új DS 3 modellnél alkalmazott háromrétegű fényezés, és Lakkszürke. A Cristal Pearl, Platinaszürke, Artense szürke, Perla Nera fekete és Hófehér színek teszik teljessé a kínálatot. A kétféle tetőváltozattal kéttónusú kombinációkat is ki lehet alakítani: Perla fekete vagy az új Carat szürke tetőszínekkel.

Díva vörös: Többéves kutatás eredményeként megalkotott exkluzív vörös szín érzékisége
Az elektromos hajtású Wild Ruby tanulmányautó 2013-as Sanghaji Autószalonon való bemutatása óta a szín- és anyagtervező, valamint kiviteli tervező csoportok kizárólag a DS Automobiles számára készülő exkluzív vörös szín megalkotásán dolgoztak.
Kínában, majd európai megjelenése során a Wild Rubis – tizenegy egymást követő rétegből álló, kétszer felvitt, színes lakk nélküli szín nagy hatást keltett. Azóta több mint negyven különböző változatot dolgoztak ki, amíg sikerült elérni az új DS 3 egyedi Díva vörös színét. Ez a különleges szín egy alapszínből, egy félig átlátszó rétegből és egy védőlakkból álló kivételes háromrétegű kezelésnek köszönhetően a pigmentek csiszolásának legújabb technológiáját kamatoztatja a nagyobb színtelítettség érdekében, hogy minél jobban kihozza a vörös szín intenzitását és kiemelje a flop-hatást (vagyis a színárnyalat és a csillogás változását, aszerint, hogy milyen szögből nézzük az autót).
„Az ékszerek és drágakövek világából merítettünk ihletet. Ritkasága és lenyűgöző szépsége különbözteti meg az igazi ékszert a bizsutól. A rubinok színárnyalatait tanulmányoztuk, hogy kifejlesszük a karamellizált alma és a fűszeres cseresznye gyönyörű piros színét. Az volt a célunk, hogy olyan árnyalatot találjunk, amely kiemeli a szín karakterét, mélységét és telítettségét, és egy olyan plusz csillogást ad hozzá, amellyel érzelmeket vált ki az emberekben.

Lisa Grangeon-Coudert (szín- és anyagtervező)

A DS Automobiles által követett stilisztikai program szerves részét képezi az a törekvés, hogy tanulmányautókon mutassa be az haute-couture világát idéző szakértelmet, majd az új technológiák felhasználásával adaptálja azokat az értékesítésre kerülő modellekbe. Ez az új példa a márkára jellemző egyéb alkotások sorába tartozik, mint például a gyöngyszemöltéses díszvarrás vagy a „Clous de Paris” gilosált mintázat.

 

 

A nagy francia luxus divatházak által ihletett belső kialakítás
Az anyagok kiválasztásánál az volt a cél, hogy a kiválóság, az innováció és a tartósság jellemezze az autó kivitelét.
A bőrök, különösen az Art Leather patinás kivitelű nappabőr, az Alcantara® és az olyan részletek, mint a a gyöngyszemöltéses díszvarrás vagy a „Clous de Paris” mintázat, mind hozzájárulnak a DS Automobiles gépkocsik utasterének egyediségéhez. A részletekre való odafigyelés, amely mélyen gyökerezik a márka DNS-ében, az új DS 3 utasterében is megfigyelhető, és az autó egyik fontos megkülönböztető jegye.
A vezetőhely egy új kormánykerékkel van kialakítva, amelyen a vezetést segítő, valamint az információs és szórakoztató rendszerek vezérlőgombjai kaptak helyet, valamint az automata sebességváltót működtető léptetőkarok is itt találhatók. Az új 10,3”-os nagy felbontású középső képernyő a DS IRIS SYSTEM, új információs rendszer integrálásával mostantól a szériafelszereltség része.

Az új DS 3 üléseinek kialakítása és technológiai megoldásai a tetszetős megjelenés mellett a kényelmet szolgálják. A kagylóülések innovatív, nagy sűrűségű habszivacsból készültek, hogy a legjobb üléskomfortot biztosítsák a piacon. Az első ülések fűthetőek, deréktáji masszázsfunkcióval rendelkezhetnek és elektromosan állíthatók (üléstávolság, magasság, dőlésszög és állítható deréktámasz).
A kínálat csúcsát jelentő OPERA kivitel bazaltfekete nappabőr belső kialakítása óraszíj mintázatú ülésekkel kényezteti az utasokat, ahol elmerülhetnek a karakteres és modern kreatív luxus világában.
A RIVOLI kiviteli szint új bazaltfekete szemcsés bőrüléseket kínál pikkelyszerű mintázatú bazaltfekete díszítőelemekkel. Kavicsszürke nappabőr-szövet kárpitozás is rendelhető.
A PERFORMANCE Line és PERFORMANCE Line + kiviteli szinteken az ülések, a műszerfal párna és az ajtóbetétek Alcantara® kárpittal készülnek.

„Multienergia” motorkínálat, amelyet egy új, 100%-ban elektromos E-Tense változat koronáz meg
A 2020 óta Európában a legalacsonyabb CO2-kibocsátást biztosító „multienergia” márka, a DS Automobiles háromféle motorral kínálja új DS 3 modelljét: elektromos, benzin- és dízelmotorral.
A Formula-E bajnokságon a Csapatok és Versenyzők versenyében megszerzett két bajnoki címmel, valamint a második generációs együléses autóval elért győzelmek, pole-pozíciók és dobogós helyezések rekordszámával a DS Automobiles a versenyben elért kiválóságot kihasználva egy új elektromos technológiát mutat be.
Az új DS 3 E-TENSE egy vadonatúj, Trémery-Metzben összeszerelt villanymotorral, egy Valenciennes-ben gyártott sebességváltóval és egy Poissy-ban összeszerelt új akkumulátorral van felszerelve a teljesítmény és a hatótávolság növelése érdekében.

Az új hibrid szinkronmotor (HSM) a Formula-E-ben szerzett szakértelmet kamatoztatja a nagy hatékonyság elérése érdekében. 115 kW (156 LE) teljesítményt és 260 Nm nyomatékot biztosít 400 V feszültség mellett. Az új 54 kWh-s (50,8 hasznos kWh) akkumulátor egy folyadékkeringető hőszabályozóval és egy hőszivattyúval rendelkezik, amelyek gyors töltést, nagyobb hatótávolságot és a hosszabb élettartamot biztosítanak. A szériatartozékok közé tartozó fedélzeti töltő 100 kW DC (25 perc alatt tölt fel 0-ról 80%-ra) és 11 kW AC (5 óra alatt tölt fel 0-ról 100%-ra) teljesítményű.
Optimalizált felépítésű. A megnövelt energiasűrűségnek köszönhetően az akkumulátor nagyon kompakt, az első és hátsó ülések, valamint a kardánalagút alatt helyezkedik el. A helykínálat és a vezetési pozíció pontosan ugyanakkora, mint a többi motor esetében, az ütésállóság tekintetében pedig meghaladja a legszigorúbb követelményeket.

Az új DS 3 E-TENSE a WLTP vegyes ciklus szerint mérve (12,6 kWh/100 km) akár 402 km-es hatótávolságot is elérhet, városi körülmények között pedig több mint 500 km-t, köszönhetően a villanymotor hatékonyságának és energia-visszanyerő képességének, a kiegészítő felszereléseknek, mint például a hőszivattyú, a termikus előkondicionálás, vagy az új LED-es fényszórók, valamint az orr-rész és a kerekek aerodinamikai optimalizálásának, továbbá a hasmagasság 10 mm-es csökkentésének a 17 és 18 colos keréktárcsákkal és Tall & Narrow gumiabroncsokkal szerelt változatoknál. A felsorolt tényezőknek köszönhetően akár 7,6%-os javulás is elérhető az SCx együtthatónál.
Az új DS 3 kétféle benzinmotorral is rendelhető: PureTech 100 hatfokozatú mechanikus sebességváltóval és PureTech 130 nyolcfokozatú automata sebességváltóval. A katalógusban egy BlueHDi 130 dízelmotor is szerepel, amelyhez egy nyolcfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik. Ezek a motorok megfelelnek a legújabb környezetvédelmi előírásoknak.

Tele fedélzeti technológiával
Az új DS 3 új információs és szórakoztató rendszert kapott, amely egy újratervezett, fényes fekete kerettel ellátott 10,3”-os nagyméretű, nagy felbontású középső képernyőn érhető el. Az online navigációt és az intelligens hangfelismerő funkciót a DS IRIS SYSTEM biztosítja. A rendszer sajátossága, hogy a vezető személyre szabhatja a középső képernyőt és a műszercsoport 7”-os kijelzőjét. Ezeket a head-up display rendszer egészít ki, amely a vezető elé vetíti ki a legfontosabb információkat. A középső képernyő 12 mezőre van felosztva, és különböző méretű widgetek helyezhetők el rajta. A műszercsport kijelzője két külön zónára van osztva, amelyek szintén testre szabhatók. A funkciók egy fejlett hangfelismerő rendszerrel vagy a középső kezelőpanelen található érintőkapcsolókkal is vezérelhetők. Az ergonómia javítása és a DS IRIS SYSTEM sajátosságainak integrálása érdekében a tervezők újragondolták a különböző funkciók kapcsolóinak elhelyezését. A tükrözési funkció mostantól vezeték nélkül is elérhető.

Az új DS 3 által kínált vezetést segítő rendszerek sorát bővíti a nagyméretű középső képernyőn látható VISIO PARK 2. Ez a rendszer új, nagy felbontású 360 fokos kamerákkal segíti a parkolást.
A szériában szerelt, szélvédő mögött elhelyezett kamerával az új DS 3 magas színvonalú vezetést segítő rendszereket kínál szériafelszereltségként: aktív sávtartó rendszer, sebességkorlátozó jelzőtábla-felismerő rendszer a műszercsoport kijelzőjén megjelenő információkkal, 85 km/h sebességig aktív automata vészfékező rendszer.
A DS DRIVE ASSIST az első lökhárító mögött található radarral és kiegészítő érzékelőkkel pásztázza az autó környezetét, valamint a sávtartást segítő rendszerrel kombinálja a Stop and Go funkcióval rendelkező adaptív sebességtartó automatikát a kettes szintű fél-önvezető autózás érdekében. A DS DRIVE ASSIST az útburkolati jelek segítségével a vezető kívánságának megfelelően pozícionálja az autót. Ez a funkció kiküszöböli az ismételt megállások és elindulások miatti aggodalmakat, miközben az autó pontosan tartja az irányt. A funkció az aktív biztonsági fékrendszerrel van kombinálva. Az automata vészfékező rendszer, amely még gyenge fényviszonyok mellett is képes érzékelni a többi járművet, valamint a kerékpárosokat és a gyalogosokat 5-140 km/h között, elemzi az ütközés kockázatát, és képes önállóan maximális fékezést kezdeményezni az ütközés elkerülése vagy következményeinek mérséklése érdekében.

Az opcióként rendelhető kibővített táblafelismerő rendszer a sebességkorlátozó táblák mellett más közlekedési táblákat is képes érzékelni (Stop tábla, Behajtani tilos tábla, Előzni tilos tábla és Előzési tilalom vége tábla).
A teljes kínálatban LED-es fényszórókkal felszerelt új DS 3 megújult orr-részt kapott. A három, vízszintesen elhelyezett, négyszögletes modulra épülő, elegáns szaténfényű díszítéssel kiemelt új design merészebb megjelenést kölcsönöz az autó orr-részének. Ezzel nő a világítás teljesítménye, miközben csökken az energiafogyasztás a nagyobb hatótávolság (100%-ban elektromos E-TENSE), illetve az alacsonyabb CO2-kibocsátás (belső égésű motorok) érdekében.

A DS MATRIX LED VISION opcióként rendelhető. A rendszer olyan fénynyalábot bocsát ki, amely automatikusan igazodik a környezethez. Ennek köszönhetően folyamatosan bekapcsolt fényszórókkal haladhat, anélkül, hogy elvakítaná a többi közlekedőt. A DS MATRIX LED VISION rendszer 3 LED modullal működik, amelyek a „tompított fény” funkciót szolgálják, ezen kívül egy 15 világító szegmenre osztott egység található mindegyik fényszóróban. Az egységben található LED-ek szegmensről szegmensre fokozatosan kapcsolnak be és ki, a szélvédő tetején elhelyezett kamera által érzékelt vezetési körülményeknek megfelelően. A DS MATRIX LED VISION messzire, széles sávban bevilágítja az utat, anélkül, hogy elvakítaná az előttünk haladó vagy a szemből érkező jármű vezetőjét. Ez a rendszer igazi kényelmet és mindenekelőtt nagyobb biztonságot nyújt, különösen az éjszakai vezetésnél.

Egyszerűsített választék
Az új DS 3 választéka az új DS 7 által bevezetett elvet követi. Az új OPERA kivitel a legexkluzívabb kiviteli szint. Az újragondolt felszereltségi szintek megkönnyítik a választást. Az opciók számát utólagos felszereléssel vagy opciócsomagok létrehozásával csökkentettük, ami áttekinthetőbb kínálatot eredményezett. Franciaországban az új DS 3 kezdő listaára 30 100 euró, PureTech 100 motorral, manuális sebességváltóval és BASTILLE kivitelben.
A hazai árlista októberben várható, míg az első DS 3-ak beérkezése 2023 januárjában.


DS Automobiles-ról
Az 1955-ben üstökösként feltűnt DS 19 avantgárd szellemisége által inspirált DS márka 2014-ben született meg azzal a céllal, hogy a francia luxus hagyományait átültesse az autóiparba.
Az önkifejezést és az új technológiákat kereső ügyfélkörnek szánt DS modellek a kifinomultságot és a technológiát ötvözik. A DS 3, DS 4, ÚJ DS 7 és DS 9 modellekkel a DS nemzetközi forgalmazású modellekből álló paletta felépítést kezdte meg.
A DS Automobiles az egyetlen márkaként, amely 2019-ben és 2020-ban a Csapatok és Versenyzők versenyében kétszeres bajnoki címet tudott szerezni a Formula-E versenyeken, az elektrifikáció terén is az élvonalba tartozik, mivel a kínálatában szereplő összes modell elektromos változatban is kapható. A DS Automobiles kínálatában E-TENSE név alatt a 100%-ban elektromos és a plug-in hibrid motorok egyaránt megtalálhatók akár 360 lóerős teljesítménnyel és négykerék-meghajtással. 2024-től a DS Automobiles valamennyi új modellje kizárólag 100%-ban elektromos hajtású lesz.
A márka nem csak modelljein, hanem az „ONLY YOU, a figyelem luxusa” szolgáltatási programon keresztül is kivételes kapcsolatot ápol ügyfeleivel.
A 40 országban jelen lévő DS márka saját kereskedőhálózatot épít ki, amely már 400 DS STORE-ból áll.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER