Címkék: DS

2019. március 04. hétfő, 21:39

 

A 2019-es genfi nemzetközi autószalon hivatalos megnyitója előtt rendezett „New Energy. E-TENSE Era” című kerekasztal-beszélgetéssel párhuzamosan egyes országokban megkezdődhet a DS 3 CROSSBACK E-TENSE és a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 modellekre szóló rendelések leadása.

 

 

 A DS Automobiles a prémiummárkák közül elsőként kínál teljesen elektromos B kategóriás SUV-ot és egy olyan plug-in hibrid technológiájú prémium SUV-ot, melynek hatótávolsága nulla kibocsátás üzemmódban az 50 km-t (WLTP) is eléri.
Az energetikai átállás mellett teljes mellszélességgel elkötelezett DS Automobiles „New Energy. E-TENSE Era” címmel találkozót szervez, melyen Yves Bonnefont, a márka vezérigazgatója, Jean-Éric Vergne Formula-E-bajnok és E-TENSE nagykövet, valamint az elektromobilitás területéről meghívott vendégeik a fenntartható közlekedésfejlesztés mellett teszik le a voksukat.

 

 

2019: az E-TENSE jegyében


A genfi autószalon hivatalos megnyitója előtt a genfi DS STORE márkakereskedés ad helyet a „New Energy. E-TENSE Era” csúcstalálkozónak. Az Yves Bonnefont, a márka vezérigazgatója, Jean-Éric Vergne Formula-E-bajnok és E-TENSE nagykövet, valamint Marco Piffaretti (Energie 360°) és Ståle Frydenlund (Norsk EV Association) részvételével folytatott beszélgetésen az energetikai átállás jelentette kihívásokról lesz szó.


 Az E-TENSE nem más, mint a DS Automobiles átfogó válasza az energetikai átállás kérdésére. Úttörő villamosítási stratégiájának megfelelően a DS valamennyi új modelljéből – speciális szolgáltatások mellett – 100%-ban elektromos vagy nagy teljesítményű plug-in hibrid verziót is kínál.
Jean-Éric Vergne, E-TENSE nagykövet, Formula-E-bajnok és a DS E-TENSE FE19 pilótája „Manifeste pour un Nouveau Souffle” című kiáltványában a fenntartható fejlődés mellett kötelezi el magát, és aktívan részt vesz a DS Automobiles E-TENSE projektjében.


 Az autókiállítás alkalmából a Formula-E bajnokságon aratott sikereivel a háta mögött a DS Automobiles egyes piacokon megkezdi E-TENSE modellei forgalmazását. A DS 3 CROSSBACK E-TENSE az első teljes egészében elektromos B kategóriás prémium SUV 320 km hatótávval, a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 pedig az első plug-in hibrid prémium SUV 300 lóerős teljesítménnyel, négykerék-meghajtással és nulla kibocsátás üzemmódban 50 km (WLTP) hatótávval.

Speciális E-TENSE szolgáltatások


 A vezetők dolgát megkönnyítendő, villamos meghajtással ellátott E-TENSE járműveihez speciális szolgáltatásokat kínál a DS Automobiles. A My DS alkalmazással okostelefonon is beprogramozható, aktiválható és nyomon követhető a DS 3 CROSSBACK E-TENSE és a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 járművek töltése. A gépjármű előfűtése/-hűtése, azaz az utastéri hőmérséklet előzetes szabályozása szintén távvezérelhető. A funkció fokozott kényelmet biztosít, és használatával 3%-kal növelhető a hatótávolság.
Az E-TENSE járművekből online elérhető Free2Move szolgáltatások révén új lehetőségek nyílnak, melyek közvetlenül az okostelefonról vagy a speciális Charge My DS kártyával vehetők igénybe.

 


A Charge My DS előfizetés segítségével beazonosíthatók és megtalálhatók a gépkocsival kompatibilis töltőállomások A töltőállomás kiválasztását követően az alkalmazás a gépkocsi vagy az okostelefon kijelzőjén a megfelelő címre navigálja az autót. 2019 elejétől Európában 90 000 töltőállomást tart nyilván a rendszer.
A DS Trip Planner a gépjármű hatótávolságát és a használati szokásokat figyelembe véve a legjobb útvonalat kínálja fel. A felhasználó így megtervezheti az útját, célravezetést vehet igénybe, és biztos lehet abban, hogy nem kerüli el a töltőállomásokat. A DS Trip Planner nemcsak a megfelelő töltőállomásokat útba ejtő optimális útvonal kiválasztását teszi lehetővé, de az utazás várható hosszát – beleértve a töltési időt – is képes megbecsülni.
A DS Mobilityvel a Free2 Move Rent programon keresztül kibérelhető egy másik DS modell.
A fenti E-TENSE szolgáltatások kiegészítik a minden DS tulajdonos számára elérhető Only You szolgáltatáscsomagot, amelnyek például része a a DS Assistance.

 DS 3 CROSSBACK E-TENSE: zajtalan működés és dinamikus, 100%-ban elektromos meghajtás
A DS 3 CROSSBACK E-TENSE az első teljesen elektromos B kategóriás prémium SUV a piacon. A DS módra kifinomult jármű kiváló teljesítményt és felvillanyozó élményt ígér.
A DS 3 CROSSBACK E-TENSE elektromos hajtáslánca egy 100 kW-os (136 LE), 260 Nm nyomaték leadására képes villanymotorból, egy 50 kWh-s lítium-ion akkumulátorból és egy a lassításkor, illetve fékezéskor működésbe lépő energia-visszanyerő rendszerből áll. A jármű hatótávolsága 320 km (WLTP ciklus), ami a NEDC rendszerben 430 km-nek felel meg. Teljesítménye egyenesen forradalmasítja a vezetést: mindössze 3,3 másodperc alatt gyorsul fel 50 km/h sebességre.

 


 A gördülési zajok kiváló szűrésének és a motorvibráció teljes hiányának köszönhetően a kényelem terén a DS 3 CROSSBACK E-TENSE új viszonyítási pontot jelent. A menettulajdonságok szempontjából fontos előrelépés, hogy a kompakt akkumulátor a gépjármű középső részén, a padló alatt került elhelyezésre. Az akkumulátor tömegét részben kompenzálja, hogy egyes elemek módosításának köszönhetően a belső égésű változathoz képest az autó 50 kg-mal könnyebb.
A modellen háromféle vezetési üzemmód áll rendelkezésre: maximális hatótávolságot biztosító ECO, NORMÁL és extra nyomatékkal szolgáló SPORT. A vezető ráadásul kétféle, a Formula E-ből átvett energia-visszanyerési megoldás közül is választhat: a NORMÁL a belső égésű motorok viselkedését utánozza, a BRAKE pedig 1,2 m/s2 lassulást produkál.
A hatótávolságot növeli az utastéri hőmérséklet előzetes beállítására szolgáló funkció és a kiváló teljesítményű hőszivattyú.


 A 100 kW-os gyorstöltésnek köszönhetően percenként kb. 9 km-t lehet nyerni, és 30 perc alatt 80%-os töltöttségi szint érhető el. Az akkumulátor otthoni töltéséhez a márka a DS Smart Wallbox falitöltőt ajánlja, melynek háromfázisú változatával mindössze 5 órára van szükség a teljes töltöttségi szint eléréséhez. A másik egyfázisú változattal 8 óra alatt lehet teljesen feltölteni az akkumulátort. A helyszínen szakember ellenőrzi a villamos berendezéseket és segít megtalálni a legjobb megoldást.
A DS 3 CROSSBACK elektromos változatának különleges ismertetőjegyei a selyemfényű krómelemek és az E-TENSE feliratok. Mivel a kipufogócsövekre már nincs szükség, a hátsó lökhárító is megújult. További egyedi jegyek a 18’’ KYOTO keréktárcsák és a Cristal Pearl fényezés.


 A rendelések megnyitásával egy időben a DS Automobiles egy a bevezetésre készült, limitált kiadást is bemutat. A DS 3 CROSSBACK E-TENSE La Première speciális Rivoli inspirációt, világos kormányt és egyedi tetődíszítést kapott. A limitált kiadást szintén le lehet foglalni online, és ingyenes DS Delivery Valet házhoz szállítási szolgáltatás is elérhető hozzá.
Franciaországban a DS 3 CROSSBACK E-TENSE teljes tulajdonlási költsége ugyanannyi, mint egy hasonló, automata váltós, PureTech 130 LE motorral szerelt DS 3 CROSSBACK modellé.
Franciaországban a DS 3 CROSSBACK E-TENSE So Chic kivitelben 39 100 eurós áron lesz kapható.

 

 

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4: a DS Automobiles nagy teljesítményű hibridje

 A csúcstechnológiás DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 az első olyan hibrid technológiájú, prémium kompakt SUV, mely tisztán elektromos üzemmódban – a 13,2 kWh-s akkumulátornak és a lassításkor, illetve fékezéskor fellépő energia-visszatermelésnek köszönhetően – akár 50 km (WLTP) megtételére is képes.
A 200 lóerős benzinmotor és a két villanymotor társítása következtében a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300 lóerő összteljesítményt, 450 Nm nyomatékot, valamint négykerék-meghajtást nyújt.
A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 karizmatikus stílusát a különleges 19” keréktárcsák és az új Cristal Pearl karosszériaárnyalat csak még inkább kiemelik. A legapróbb részletekre is kiterjedő figyelem jó példája a dombornyomott „E” betű a sebességválasztó karon. Ehhez a hálózatról tölthető hibrid modellhez kötődik az új „Galet szürke” árnyalatú DS RIVOLI belső inspiráció bevezetése is.


 A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 négyféle üzemmódot kínál. Az alapértelmezett „ELECTRIC” üzemmódban 50 km-t (WLTP) lehet megtenni tisztán villanyhajtással, nulla CO2-kibocsátás mellett, akár 135 km/h végsebességet is elérve. A „SPORT” üzemmód a teljesítményt és a vezetési élményt helyezi előtérbe, a „HYBRIDE” üzemmód pedig automatikusan optimalizálja a teljesítményt és a fogyasztást. Az átlagos CO2-kibocsátás 49 g/km (WLTP), az üzemanyag-fogyasztás pedig 2,2 l/100 km (WLTP). A „4WD” üzemmód lehetővé teszi az összkerékhajtást.


 Az « E-SAVE » névre keresztelt funkció lehetővé teszi, hogy a vezető bármikor tölteni tudja az akkumulátort a belső égésű motor segítségével, így ELECTRIC üzemmódra válthat egy adott útszakaszon.
A Formula-E bajnokságon szerzett tapasztalatokat kamatoztatva a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 a „BRAKE” funkció segítségével fékezéskor és lassításkor energia-visszatermelést végez, és ezzel nő a gépjármű hatótávolsága. A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 nagyméretű érintőképernyőjén megjelenő térkép valós időben tájékoztat az elektromos üzemmódban még megtehető kilométerekről és az elérhető töltőállomásokról.


 A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 akkumulátora DS Wallbox használata esetén 1 óra 45 perc alatt feltölthető.
Franciaországban a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 So Chic kivitelben 54 300 eurós áron kapható. DS OPERA belső inspirációval és olyan extrákkal, mint a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION vezérelt felfüggesztés és DS CONNECTED PILOT kettes szintű autonóm vezetési rendszer, a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 ára eléri a 74 200 eurót.

A DS E-TENSE modellek 2019 végén érkeznek meg Magyarországra.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER