Címkék: DS 7 Crossback

2017. március 04. szombat, 06:19

 

A márka új zászlóshajója egy igen határozott karakterű, az érzékekre ható autó. Kivitele, amelyet az órákra jellemző precizitással kidolgozott legapróbb részletek jellemeznek, tovább gazdagítja a márka különleges stílusát.


Karizmatikus design
"A DS7 CROSSBACK tervezésének minden szakaszában a kifinomult, kiváló és igényes szaktudás legjavának felvonultatása volt a cél. Ennek eredményeként született meg ez a karizmatikus megjelenésű, ideális arányokkal rendelkező autó, amely a teljesítmény és a kifinomultság tökéletes kombinációja" Thierry Metroz, DS design igazgatóA DS7 CROSSBACK impozáns, függőleges orr-részében tökéletesen kifejeződik az autó előkelősége, ereje és karizmája. A hatszögletű DS WINGS hűtőrács gyémánthatású, újfajta mintázattal készül. A DS embléma címerként ékeskedik a hűtőmaszk közepén. Az első és hátsó oldalfalak határozott élei teszik hangsúlyossá az autó oldalsó vonalvezetését, és kiemelik az erőt sugárzó SUV szépségét. Hátul, a szépen ívelt csomagtérajtó teszi letisztulttá az DS 7 CROSSBACK hátsó részének vonalvezetését.

A DS márka létrehozása óta az egyedi világítás a DS-stílus meghatározó elemei közé tartozik.
Az DS 7 CROSSBACK első fényszóróinak csiszolt ékkövekre emlékeztető LED moduljai, melyek a DS ACTIVE LED VISION nevet kapták, az autó nyitásakor bíborszínű fénnyel világítanak, majd 180°-ban elfordulnak. Ez igazi vizuális élményt és magával ragadó látvány nyújt, mely nappal és éjszaka, álló helyzetben és mozgás közben is hipnotikus hatást kelt. Emellett, a függőlegesen futó, gyöngysorszerű nappali menetfény, a futófényes irányjelzőkkel együtt még különlegesebbé teszi a gépkocsi egyedi világítását, melyről jól felismerhető a márka.
A hátsó lámpák szintén hozzájárulnak a DS 7 CROSSBACKegyedi világításának ütősségéhez és újszerűségéhez.
A 3D Full LED technológiával működő lámpák pikkelyszerű mintázata avantgárd megjelenést kölcsönöz az autónak. A gyönyörű, egyedi világítás tervezéséhez, amely a 3D REAR LIGHTS nevet kapta, a DS szakemberei a legújabb csúcstechnológiákat használták fel, mint például a rendkívüli pontosságot biztosító lézergravírozás.

Két nagyméretű képernyő és egy újszerű kezelőfelület
Az avantgárd jelző a belső térre vonatkozóan is igaz, ahol két 12 colos képernyő kapott helyet, ami egyedülálló ebben a szegmensben. Az egyik képernyő megkönnyíti a navigációt, kezeli a multimédiás felületet, valamint a DS CONNECT és a Mirrorscreen teljes kínálatát. A személyre szabható másik képernyő a digitális műszercsoportot foglalja magában: a DS grafikusai különleges grafikai világot teremtettek, amelyben visszaköszön a jellegzetes DS-mintázat. Az érintőképernyőt modern design és egyszerű használhatóság jellemzi.

Ötféle Inspiráció, az ügyfél egyéniségének megfelelő belső tér kialakításához
A DS-stílus filozófiájához hűen, melyben a személyre szabás központi helyet foglal el, öt különböző belső kivitel közül lehet választani. Az ötféle Inspiráció közül mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő kivitelt.
Párizs, a DS márka születési helyének tiszteletére az Inspirációk a Bastille, Rivoli, Faubourg és az Opera nevet kapták, de ne feledkezzünk meg a márka által nemrég piacra dobott modellcsalád, a GT-k szellemében megalkotott Performance Line Inspirációról sem.

A magas minőségi színvonal biztosítása érdekében az Inspirációk minden apró részlete és a hozzájuk felhasznált összes anyag (valódi fa, Alcantara®, szemcsézett bőr és nappabőr) gondosan lett kiválasztva, megmunkálva és elhelyezve az autóban. Ezek a nagy felületeket borító anyagok szem előtt vannak és kézre esnek: a műszerfaltól kezdve az ajtóbetétekig, de ne feledkezzünk meg a konzolokról és az ülésekről sem. Mind azt a célt szolgálják, hogy az utasokat és a vezetőt kellemes légkör vegye körül az autóban.

Másik példaként említhetjük a kapaszkodókat és a kormánykereket, melyek teljes bőrborítással rendelhetők (akár a kormányközép is), ez a típusú kivitel kivételesnek számít ebben a gépkocsi kategóriában. A kiválasztott Inspirációtól függően, a középső képernyő vezérlőgombja is teljes kristályborítást kaphat.A DS 7 CROSSBACK is magán viseli a DS legújabb modelljeinél alkalmazott stílusjegyeket. Az identitást jelző, diszkréten elhelyezett számtalan ilyen elemmel találkozhatunk az autóban: a nappabőr ülések fém óraszíjra emlékeztető mintázatát egy „gyöngyszem-öltéssel” készített díszvarrás teszi még hangsúlyosabbá. Ugyanilyen varrás díszíti a műszerfalat, az ajtóbetéteket és a konzolt is. A krómozott középkonzolon lévő billenőkapcsolók „Clous de Paris” gillos mintával vannak díszítve.

E csúcstechnológiájú és egyben hagyománytisztelő SUV gyártásánál, a B.R.M R180 exkluzív óra megalkotásával folytatja a DS a BRM Chronographes óragyártó céggel való együttműködést. A DS 7 CROSSBACK beindításakor, a műszerfal tetején elhelyezett óra fedele kinyílik és az óra kibillen ékszerdoboz-szerű helyéről.

Nagy teljesítményű E-TENSE hibrid modell: 300 LE, négykerék-meghajtás és 60 km-es* kibocsátás-mentes hatótávolság
„Rövidesen mindegyik DS modell nagy teljesítményű hibrid vagy elektromos motorral is elérhető lesz” – mondta Eric Apode a 2016-os Párizsi Autószalonon. A DS 7 CROSSBACK modellhez 2019 tavaszától rendelhető 300 lóerős, hálózatról tölthető benzin-elektromos hibrid motorral és négykerék-meghajtással ez a terv valósággá válik.

„A DS felfogásában a hibrid autó egyet jelent a teljesítménnyel és a hatékonysággal, de emellett az utasok helykínálatának és a csomagtér térfogatának megőrzésére is nagy hangsúlyt fektetünk” – teszi hozzá Eric Apode. Egyedülálló, ötletes felépítésével a DS 7 CROSSBACKmodell is jól példázza ezt: az elektromos működtetésű, automata sebességváltó keresztben van elhelyezve. A hátsó erőforrás áramellátását biztosító kompakt akkumulátor az utastér alatt kapott helyet. Ezzel a kialakítással a hátsó üléseknél teljesen sík padló áll rendelkezésre, ami a helykínálat szempontjából igazi ütőkártyának számít.
Ennek köszönhetően az ügyfél mind az országúti, mind a városi közlekedésben kivételes dinamikai tulajdonságokat élvezhet, remek hatótávolság mellett: az SUV akár 60 km-t* is meg tud tenni kibocsátás-mentes üzemmódban, s emellett tágas helykínálatot és egyedülálló csomagtér-térfogatot kínál.

E-TENSE hajtáslánc: hibrid a DS felfogásában
A DS 7 CROSSBACK hibrid hajtáslánca a következő elemekből áll:
- egy 200 lóerős benzinüzemű, belső égésű motor,
- két 80 kW-os villanymotor (egy elöl, egy hátul)
- egy elektromos működtetésű, nyolcfokozatú automata sebességváltó, amely a belső égésű motor és a villanymotor közé, az első tengelyre keresztben van beépítve,
- egy 12-13 kW/h kapacitású, 90 kW teljesítményű kompakt lítium-ion akkumulátor, amely a padló alatt van elhelyezve,
- egy elektromos motorral ellátott hátsó tengely, amely kiemelkedő teljesítményt biztosít az összkerékhajtású változatoknak.
A két villanymotor által a belső égésű motornak biztosított többletenergia (egyenként 80 kW, együttesen pedig akár 90 kW) 300 LE összteljesítmény leadását teszi lehetővé.
Háromféle üzemmód lehetséges: 100%-ban elektromos (ZEV), hibrid a hosszabb utakhoz (HEV) és kombinált (SPORT). Ez a technológia lehetővé teszi az akkumulátor töltését lassítási fázisban vagy a gépkocsi fékezése közben.
A 100%-ban elektromos hajtás használatakor a 12-13 kW/h-s akkumulátor akár 60 km* hatótávolságot biztosít.
16 A-es hálózatból a töltés 4,5 óra hosszat tart. Egy 32 A-es aljzatba csatlakoztatott 6,6 kW-os töltővel a töltési idő gyorsított módban kevesebb mint 2,5 órát vesz igénybe.
* MVEG homologizációs ciklus szerinti mérés

A DS 7 CROSSBACK motorkínálatában az E-TENSE hibrid mellett öt belső égésű, erős, nyomatékos és hatékony motor (Euro 6.2) szerepel majd, és bemutatkozik a legújabb generációs, nyolcfokozatú új automata sebességváltó (EAT8):
- 3 benzines (THP 225 S&S EAT8, THP 180 S&S EAT8, vagy PureTech 130 S&S BVM6
- és 2 dízel (BlueHDi 130 S&S BVM6, illetve EAT8, vagy BlueHDi 180 S&S EAT8)
A felsorolt különböző motorok a legkiforrottabb technológiákat kínálják (200 bar befecskendezési nyomás a THP motornál, Stop&Start rendszer stb.), melyek a szegmensen belül a legjobb szintű CO2-kibocsátást biztosítják.

Nyolcfokozatú automata sebességváltó (EAT8): világpremierként a DS SUV-ben
Az EAT8 (Efficient Automatic Transmission) jóval többet nyújt egy nyolcfokozatú sebességváltónál. Többek között az új sebességváltás-vezérlésnek köszönhetően alacsonyabb fogyasztást és nagyobb vezetési kényelmet biztosít. Az önvezető funkciókkal is kompatibilis, melyekkel a DS 7 CROSSBACK szintén rendelkezik.
Röviden összefoglalva:
- 4%-kal alacsonyabb fogyasztás, az előző hatfokozatú sebességváltóhoz képest, az új vezérlésnek, a Stop & Start rendszernek (amely 3 km/h sebességig tud működésbe lépni) és a körülbelül 2 kg-mal csökkentett tömegnek köszönhetően,
- nagyobb vezetési kényelem (például csendes működés és simább, észrevétlen sebességváltások), a nyolc fokozat, az új sebességváltási program és a számítóegység cseréjének („bi can”) eredményeként,
- továbbra is elérhető a fejlett kipörgésgátló rendszer (Advanced Traction Control), amely rossz menetkörülmények között jobb tapadást biztosít.DS PILOT: úton az önvezető autók felé
Úgy segíteni a vezetőt, hogy az bármikor visszavehesse az irányítást: ezt kínálja a DS CONNECTED PILOT. Innen már csak egy lépés az önvezető autó. Az autó sebességét az előtte haladó járműhöz igazító (adaptív sebességszabályozó) rendszerrel ellátott innovatív berendezés a vezető választásának és vezetési szokásainak megfelelően, pontosan pozícionálja az autót a forgalmi sávban. A rendszer, melyet 180 km/h sebességig lehet használni (az egyes országok jogszabályi előírásaitól függően), a vezető helyett vezérli a gépkocsi sebességét és iránytartását. A közlekedési dugóban vagy autópályán rendkívül hasznos rendszer biztonságot és nyugalmat biztosít az DS 7 CROSSBACK volánjánál ülve.

Irány- és távolságtartás
A DS CONNECTED PILOT fedélzeti kamerája felismeri az úttestre festett folytonos és szaggatott vonalakat. Menet közben folyamatosan elemzi a képet, és értelmezi a helyzetet.
Abban az esetben, ha a DS 7 CROSSBACK eltér az útburkolatra festett vonaltól vagy véletlenül átlépi a fehér sávelválasztó vonalat, a rendszer finom ellenkormányzással visszaállítja a gépkocsi helyes mozgási pályáját. Ez az LPA (Lane Position Assist).
Amennyiben a vezető szeretné megtartani a pozícióját, erősen tartva a kormányt fel tudja írni a korrekciót, például egy kikerülő manővernél. Abban az esetben is félbeszakad a módosítási művelet, ha be van kapcsolva az irányjelző lámpa. A rendszer 30 km/h sebesség elérésekor, a vezető utasítására lép működésbe. Azután 0-180 km/h sebességtartományban működik.
A rendszer, ügyessége révén közlekedési dugókban is irányítani tudja az X 74-est: az autó a vezető beavatkozása nélkül, magától újraindul, ezzel biztosítva a nyugodt vezetést, valamint a felesleges stressz és mozdulatok elkerülését.

DS PARK PILOT
A vezetést segítő új technológiának köszönhetően az autó magától parkol be két gépkocsi közé, vagy áll be a járdaszegélyre merőlegesen, anélkül, hogy a vezetőnek meg kellene fognia a kormányt, vagy kezelnie kellene a pedálokat. A DS PARK PILOT egyszerűen, a parkolóhely mellett, illetve előtt elhaladva észleli az autó méretének megfelelő helyet. A rendszer 30 km/h sebességig működik. Ilyenkor a vezető a gépkocsi érintőképernyőjén jelzi, hogy a járdaszegélyre merőlegesen, vagy két gépkocsi közé szeretne beparkolni. Már csak egy teendője van: megnyomni a Park gombot, és várni, hogy megtörténjen a csoda!

DS SAFETY : éberség minden pillanatban
Hosszú utakon a figyelmetlenség gyakran eredményez veszélyes helyzeteket. A DS SAFETY hat fő funkcióval teszi biztonságosabbá a vezetést : DS NIGHT VISION, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, DS ACTIVE LED VISION, aktív holttér-figyelő, automata vészfékezés,táblafelismerés.
DS NIGHT VISION : látni az éjszakában
A vezetőnek optimális látási viszonyokat biztosító DS NIGHT VISION jobban beláthatóvá teszi az utat. A hűtőrácsba beépített infra kamera 100 m távolságig érzékeli az úttesten a gyalogosokat és állatokat. A vezető a digitális műszercsoport kijelzőjén tudja megjeleníteni a gépkocsi környezetét, ahol a veszélyek sárgával, vagy pirossal bekeretezve láthatók, a veszélyesség függvényében. Az így kapott figyelmeztetésre a vezető időben tud reagálni. Általában a felsőbb kategóriájú gépkocsiknál alkalmazott Night Vision funkció először kerül alkalmazásra egy C-szegmensbe tartozó autón.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING : a figyelmetlenség kivédése
A DS 7 CROSSBACK modellen rendelkezésre álló technológia segítségével ma már kimutatható a vezető éberségének csökkenése. A DS DRIVER ATTENTION MONITORING a kormány felett elhelyezett infra kamerán keresztül három jelre figyel: a szemekre a fáradtság miatt (pislogás), az arcra (a tekintet iránya) és a fejmozgásokra a figyelmetlenség miatt, valamint az autó iránytartására a sávelválasztó vonalakhoz viszonyítva (az iránytól való eltérések, elkormányzások).
Amint a DS DRIVER ATTENTION MONITORING valamilyen rendellenességet észlel a három tényező egyike tekintetében – nem egyenletes, imbolygó mozgás vagy pislogás, melyek a vezető fáradtságát jelzik –, automatikusan kibocsát egy hangjelzést, és egy figyelmeztető üzenet jelenik meg a középső képernyőn. A rendszer nappal és éjszaka egyaránt működik.

DS ACTIVE LED VISION : látni és látszani
A DS ACTIVE LED VISION modulok, amellett, hogy páratlan vizuális élményt nyújtanak, nagyon nagy teljesítményűek. Éjszakai vezetésnél, az általuk kibocsátott fénynyaláb szélessége és a bevilágított útszakasz hossza az útviszonyokhoz és a gépkocsi sebességéhez igazodik. Ennek megfelelően hatféle világítási üzemmód áll rendelkezésre: Parkolófény, Town Beam, Country Beam, Motorway Beam, Adverse Weather és High Beam. Az út jobb és nagyobb távolságra való megvilágításával, illetve az útszélek jobb megvilágításával a vezető és az utasok is nagyobb biztonságban vannak.

DS LOUNGE : kényelem és dinamizmus
DS ACTIVE SCAN SUSPENSION : a 21. századi DS felfüggesztés
1955-ben a DS nem csupán a jövőbe mutató, művészi formatervezésével, hanem avantgárd technológiájával is csodálkozást és csodálatot váltott ki. Mindenki emlékezetében megmaradt az autó hidropneumatikus felfüggesztése, amely a versenytársak között teljesen egyedülálló, páratlan úttartást és kényelmet biztosított. Néhány évtizeddel később, a márka szellemiségét mindmáig meghatározó újításból ihletet merítve, a DS mérnökei és szakemberei kifejlesztették a kamera által vezérelt aktív felfüggesztést, a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION-t, amely a leginnovatívabb elektronikus technológiákat foglalja magában. A rendszer érzékeli az úthibákat az autó előtt (5m), és a lengéscsillapítók folyamatos vezérlésével kivédi azok hatásait.

A DS 7 CROSSBACK hangberendezésének kialakításához a DS a professzionális audio, Hi-Fi és autó hangtechnikai berendezéseket gyártó, piacvezető francia FOCAL® céget hívta segítségül. A FOCAL ELECTRA® néven forgalmazott felsőkategóriás rendszer exkluzív technológiákat foglal magában, és az utastérben gondosan elhelyezett 14 hangszóróból áll. A világpremierként megjelenő FOCAL ELECTRA® Prémium Hi-Fi rendszer bizonyára a leghozzáértőbb hifi- és zenerajongókat is meghódítja majd, akik valamilyen különleges élményre vágynak út közben. Ez a rendszer határtalan élményt nyújt.
A DS 7 CROSSBACKa DS új szabadidő-terepjárója, melyet Párizsban (Franciaország) terveztek, és a Mulhouse-i (Franciaország), valamint a Shenzhen-i (Kína) gyárban gyártanak.

Az új SUV modelljét frissen leleplező DS a vágyak fokozása érdekében premier előtt dob piacra egy bevezető limitált szériát. A legfrissebb irányzatok kedvelői, illetve azok az ügyfelek, aki úgy érzik, megtalálták a nekik való modellt, online foglalhatják le autójukat 2017. március 7-től.

Teljesen egyedi stílus
A DS 7 CROSSBACK La Première névre kersztelt bevezető szériájának elegáns és karizmatikus vonalait Artense szürke, Gyöngyházfehér, vagy Perla Nera fekete fényezés emeli ki, amelyekkel látványos kontrasztot alkot a mély árnyalatú, patinás hatású Art Rubis Nappabőr kárpitozás. A B.R.M óra az utastér színeit ölti magára, a limitált széria neve feltűnik a műszerfalon és a szőnyegeken is. A karakteres Art Rubis szín visszaköszön a karosszéria elülső DS emblémája alatt, az oldalsó logókon, valamint a cizellált formájú, 20”-os PARIS felniken is. Ebben az exkluzív kivitelben tökéletesen megtestesül a DS új SUV modelljének egyénisége és gazdagsága.
A DS 7 CROSSBACK La Première a kínálat két erősebb motorjával lesz elérhető: BlueHDi 180 S&S és THP 225 S&S, amelyekhez 8 fokozatú (EAT8) automata sebességváltó társul.

Virtuálisból valóság
A DS 7 CROSSBACK La Première az autóértékesítést új dimenzióba helyezi. Lefoglalásához elég ellátogatni a márka www.dsautomobiles.fr oldalára (vagy a www.DS7Crossback.Lapremiere.DSautomobiles.fr oldalra) majd követni a javasolt lépéseket: online felfedezés, konfigurálás. A foglalási kérelem elküldése után nem marad más, csak türelmesen kivárni, hogy helyet foglalhassunk a volán mögött.
Az autó minden részlete felfedezhető a DS Virtual Vision virtuális valóságában, amely a DS Store-okban érhető el. Ennek az innovációnak a segítségével az ügyfél 3D-ben fedezheti fel SUV-jét a VR szemüvegen át. Ezt követően megrendelheti autóját a fenti oldalakon.Méretek
Hosszúság : 4,57m
Magasság : 1,62m
Szélesség : 1,89m
Csomagtér : 555 L
 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER