Címkék: BMW4 | cabrio

2020. szeptember 30. szerda, 13:45

 

Az új BMW 4-es sorozat egyik meghatározó jellemzője a magával ragadó sportosság, amely mostantól nyitott tetős karosszériaváltozatban is átélhető.

 

 

 Összetéveszthetetlen formanyelvével, vadonatúj vászontető-konstrukciójával, széles motorpalettájával, fejlett futómű-technológiájával, típus-specifikus karosszériamerevítő megoldásaival és innovatív felszereltségi tételeivel az új BMW 4-es Cabrio a márkára jellemző vezetési élmény rendkívül exkluzív formáját váltja valóra. A nyitott tetős négyüléses az új BMW 4-es Coupé által megkezdett úton halad tovább, elődmodelljéhez képest jelentősen extrémebb kisugárzással. Formanyelve, karakterisztikája és abszolút menetdinamikai adottságai minden korábbinál jobban megkülönböztetik az új BMW 3-as limuzintól, amely az új BMW 4-es sorozat műszaki alapjául szolgált.

A sportos vezetési élmény és a nyitott tetős utazás egyedülálló kombinációját kínáló, új BMW 4-es Cabrio a BMW 3-as sorozat harmincöt esztendővel ezelőtt bemutatott első kabriója által megkezdett hagyományt folytatja tovább. A BMW M440i xDrive Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,9 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 159 – 169 gramm / km) a hatodik nemzedék csúcsmodelljeként érkezik meg az utakra. A 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor mellett két négyhengeres benzinmotor és egy négyhengeres dízelmotor is elérhetővé válik 2021 márciusától az új BMW 4-es Cabrio motorházteteje alá. 2021 második felében a portfólió két soros hathengeres dízelmotorral bővül. Az új BMW 4-es Cabrio a bajor prémiumgyártó dingolfingi gyárában lát napvilágot.

 

 

 

Formanyelv: összetéveszthetetlen, sportos és elegáns

 Dinamikusan elnyújtott karosszériaarányaival az új BMW 4-es Cabrio egyértelműen kinyilatkoztatja kategóriaetalon sportosságát és az exkluzív vezetési élményre tervezett, nyitott tetős négyüléses stílusos eleganciáját. Az alacsonyan húzott vonalvezetés erőteljes módon helyezi előtérbe a márka új formanyelvét, megőrizve a prémium középkategória BMW kabrióira jellemző egyediséget.

Az újdonság egyszerre elegáns és magabiztos kiállása a megnövelt külső méreteknek is köszönhető. A 128 milliméterrel 4 768 milliméterre növelt hosszhoz 27 milliméterrel 1 852 milliméterre növelt szélesség társul, amely 41 milliméterrel hosszabb, immár 2 851 milliméter tengelytávolságot kínál. Zárt tetővel a modell magassága 1 384 milliméter. Az új BMW 4-es Cabrio sportos vezethetőségét és erőteljes kiállását az elöl 28 milliméterrel, hátul pedig 18 milliméterrel kiszélesített nyomtávok fokozzák.

Hagyománytisztelő fényszórókkal dolgozó, kifejező frontrész

 Az egyedi karosszériaarányok mellett a frontrész az, amely első ránézésre kifejezi az új BMW 4-es Cabrio összetéveszthetetlen karakterét és egyértelműen megkülönbözteti a BMW 3-as limuzintól. A leginkább hangsúlyos elem itt a nagyméretű, függőlegesen elnyújtott hűtőrács-pár, amely – akárcsak az új BMW 4-es Coupé esetében – büszkén pózol a modell frontrészének közepén. A hűtőrácsot – amelyet alapfelszereltségként hálómotívummal rajzoltak meg a tervezők – sportos légbeömlő nyílások övezik, a lemezek mögött dolgozó erőforrás nagy mennyiségű hűtőlevegő-igényét hangsúlyozva.

Az új BMW 4-es Cabrio keskeny fényszórói mélyen hátranyúlnak az első kerékjárati ívekbe. A bajor prémiumgyártó alapfelszereltségként full LED-technológiás első fényszórókat kínál a modellhez, az opcionális extrafelszereltség részeként azonban a BMW Laserlight lézerfény-technológiával dolgozó, LED-technológiás adaptív első fényszórók is megrendelhetők. Utóbbi technológia adaptív kanyarkövető fényszórót is kínál, a nagyvárosokban és autópályákon pedig egyaránt optimalizált úttest-megvilágítási tartományt garantál. 60 km/órás sebesség fölött a BMW Laserlight lézerfény-technológia akár 550 méterre is képes elvilágítani, miközben dinamikusan követi az útvonal ívét.

Elegáns jármű-sziluett, határozott tetőív és megnyerő hátsó kialakítás

 Az új BMW 4-es Cabrio hosszan elnyújtott, elegáns jármű-sziluettje oldalnézetből alacsonyan fekvő sportautó benyomását kelti, amely dinamikus kiállást sugall, mialatt az erőtől duzzadó karosszériafelületek a modell atletikus vonásait nyomatékosítják. A jelentősen hátratolt üléssor főként lenyitott tetővel válik szembetűnővé, új szintre emelve a kabrió BMW modellek által fémjelzett vezetés élményét – a napsugarak simogatását és a kellemes szellő érintését. Zárt állapotban a vászontető kecsesen öleli körbe az utascellát.

A hátsó kerékjárati ívek precíz vonalvezetése és háromdimenziós formanyelve olyan masszív vállrészt eredményez, amelynek köszönhetően az új BMW 4-es Cabrio – főként nyitott tetővel – magabiztos, ereje teljében lévő, határozott megjelenést garantál. Ezt a benyomást erősítik a keskeny hátsó lámpák is, amelyek mélyen előrenyúlnak a kerékjárati ívekbe. A stílusosan sötétített burák mögött a fényforrások a BMW modelljeire jellemző, „L” alakú fénydizájnt formálják meg.

Panelekből álló, vadonatúj vászontető: kényelmes, elegáns és könnyű

 Az új BMW 4-es Cabrio innovatív, panelekből álló vászonteteje az összecsukható keménytetők erősségét és a szövetborítású tetők letisztultságát egyesíti. A vászonborítás alatt a tető nagyméretű panelekből áll össze, az utolsó elemként süllyesztett hátsó ablakkal. A paneleket alapfelszereltségként fekete, az opcionális extrafelszereltség részeként pedig Antracit árnyalatú vászon borítja. A hagyományos vászontetőkhöz képest a panelekből álló vászontető magasan jobb zaj- és hővédő tulajdonságokkal bír, miközben 40 százalékkal könnyebb, mint a BMW 4-es Cabrio közvetlen elődmodelljének összecsukható keményteteje.

A tetőt egy elektromos motor működteti, amely gombnyomásra 18 másodperc alatt képes lenyitni vagy bezárni a szerkezetet, még akár 50 km/órás utazósebességnél is. Zárt tetővel a modell csomagterének térfogata 300 literről 385 literre bővült.

Utastér: négy ülés, prémium hangulat és sportos elegancia

 A sportosság és az elegancia kettőse, amely átjárja az új BMW 4-es Cabrio modellt, az utastérben is visszaköszön. A vezetőre összpontosító műszerfal-kialakítást még tovább fokozza a digitális műszeregység és a központi kijelző nagyméretű harmóniája, a járművezérlő panelek tökéletes ergonómiai elrendezése pedig a vezetés élményére tervezett autó karakterét erősíti – ahogyan az alapfelszereltségként kínált első sportülések automatikusan előrenyúló és visszahúzódó biztonságiöv-fészkekkel, Vernasca bőrkárpittal, ülésfűtéssel és bőrözött sportkormánnyal. A hátsó üléseket egyedi kialakítás szerint formálták meg a tervezők.

A magasra emelt középkonzol harmonikus egységként fogja össze a műszerfal, az ajtókárpitok és a hátsó oldalelemek körülölelő kiképzését, amelyet a vállrész magasságában húzódó övvonal még tovább erősít – kiváltképp nyitott tetővel.

 

 

 

Négy- és hathengeres erőforrások BMW TwinPower Turbo technológiával és mild-hibrid technológiával az intenzívebb menetdinamika és a magasabb fokú hatékonyság érdekében

 Az új BMW M440i xDrive Cabrio modellt és az új BMW 4-es Cabrio dízelmotorral szerelt modellváltozatait erőteljes, 48 Volt kapacitású indítógenerátorral és kiegészítő akkumulátorral dolgozó mild-hibrid technológiával vértezték fel a mérnökök, hogy még tovább fokozzák az újdonságok menetdinamikáját és hatékonyságát. A technológia a fékezéskor felszabaduló energiát a kiegészítő akkumulátorban tárolja el, hogy arról működtesse a fedélzeti elektromos rendszereket, intenzív gyorsulások közben 8 kW / 11 lóerő átmeneti teljesítmény-többlettel támogassa a belsőégésű erőforrást, részterhelés esetén pedig csökkentse a motor károsanyag-kibocsátását.

A csúcsmodellként érkező BMW M440i xDrive Cabrio 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes soros hathengeres benzinmotorja mellett az új BMW 4-es Cabrio motorpalettáján két négyhengeres benzinmotor is megtalálható lesz. Az új BMW 420i Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,7 – 6,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 131 – 140 gramm / km) 135 kW / 184 lóerő, míg az új BMW 430i Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 6,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 138 – 147 gramm / km) 190 kW / 258 lóerő maximális teljesítménnyel váltja valóra a vezetés élményét. Az új BMW 420d Cabrio modellben (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 – 4,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 111 – 119 gramm / km) egy 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres dízelmotor dolgozik.

Utóbbi, ahogyan az új BMW 430d Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 147 gramm / km; az adatokat a WLTP tesztciklus mérései szerint számolták ki) meghajtásáról gondoskodó, soros hathengeres dízelmotor is, kétlépcsős turbófeltöltéssel dolgozó BMW TwinPower Turbo technológiával büszkélkedhet. Az új BMW M440d xDrive Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 165 gramm / km; az adatokat a WLTP tesztciklus mérései szerint számolták ki) motorházteteje alatt ugyancsak két eltérő méretű turbófeltöltő dolgozik, amelyek rendkívül gyors rendszerreakciókat garantálnak. Mindegyik modell maradéktalanul teljesíti az Euro 6d emissziós szabvány előírásait.

Nyolcfokozatú Steptronic automataváltó alapfelszereltségként, az opcionális extrafelszereltség részeként kormány mögötti váltófülekkel és új Sprint funkcióval

 Ez az első alkalom, amikor a bajor prémiumgyártó az új BMW 4-es Cabrio összes modellváltozatát alapfelszereltségként nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval kínálja ügyfeleinek. Az újdonságok mindegyikében az automataváltó legkorszerűbb változata dolgozik, optimalizált váltási karakterisztika és minden korábbinál magasabb fokú hatékonyság mentén továbbítva a hajtott kerekek felé a motorból érkező erőt.

A gyártó a BMW M és M Sport felszereltségi csomaggal ellátott modelleket alapfelszereltségként nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóval szereli, amely a többi hajtáslánc-technológiához az opcionális extrafelszereltség részeként válik elérhetővé. A technológia a kormány mögötti váltófülekkel és az új Sprint funkcióval még gyorsabb váltási dinamikát garantál. Intenzív gyorsulás és padlógázas előzés közben a Sprint funkció maximális menetdinamika szerint hangolja össze a hajtáslánc és a váltó működését.

Megnövelt karosszériamerevség és minden korábbinál feszesebb futómű-hangolás

 A nyitható tetős kialakítás következtében beépített extra merevítőelemek extrém karosszériamerevséget eredményeznek, amelyet a padlólemez frontrészén kiegészítő alumínium panel, két oldalt pedig megnövelt torziós merevségű küszöbök fokoznak. Mindent egybevetve, az új BMW 4-es Cabrio torziós merevsége hozzávetőlegesen 4 százalékkal magasabb, mint közvetlen elődmodelljéé. Az alacsonyan tartott saját tömeg és a maximális ütközésbiztonság kettősét intelligens anyagkombináció teszi lehetővé, miközben a sportautós agilitás és a mérnökien precíz irányíthatóság az alacsony súlypont, a minden korábbinál jobb aerodinamikai tulajdonságok, valamint a típus-specifikus futómű-hangolás és motorbeágyazás egységének köszönhető.

Az alapfelszereltségként kínált futómű-technológia és a BMW M sport futómű egyaránt típus-specifikus hangolású, rugóút-szinkronizált lengéscsillapítókkal dolgozik. A bajor prémiumgyártó ügyfelei ugyanakkor az opcionális extrafelszereltség részeként az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal dolgozó, adaptív M futóművet is megrendelhetik az új BMW 4-es Cabrio alá. Mindkét futómű-technológiához változó áttételű sport kormánymű társul. Az új BMW 4-es Cabrio alapfelszereltségként 17” méretű könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW M sport fékrendszer kék és vörös féknyergekkel egyaránt elérhető.

 A két csúcsmodell alapfelszereltsége 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákat és elektronikusan vezérelt, teljes záró funkcióra képes BMW M hátsó sport differenciálművet tartogat. Utóbbi az opcionális extrafelszereltség részeként az új BMW 430i Cabrio modellhez is megrendelhető, akár a BMW M sport futóművel, akár az adaptív M futóművel.

Az alapfelszereltség egyik alternatívájaként az új BMW 4-es Cabrio M Sport felszereltségi csomaggal is felvértezhető. A csomag része az extrém méretű légbeömlőkkel szerelt első lökhárító, a sportos kialakítású hátsó lökhárító, a BMW M sport futómű, a 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra, az M-specifikus Vernasca bőrkárpittal ellátott sportülések, a középkonzol két oldalán elhelyezett térdtámasz, és számos egyedi stílusjegy. Az opcionális extrafelszereltség részeként az M Sport Pro felszereltségi csomag is elérhetővé válik, amely 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákat, a fedélzeti audiorendszernek köszönhetően pedig még sportosabb motorhangot kínál.

A BMW M modellek a Cerium Grey árnyalatú karosszéria-kiegészítőkről első ránézésre felismerhetők. A BMW M modellek és az M Sport felszereltségi csomaggal ellátott modellváltozatok az M Carbon felszereltségi csomaggal is felvértezhetők, a BMW 4-es Cabrio piaci bevezetésétől kezdve ráadásul a modellhez a BMW M Performance alkatrészek is megrendelhetővé válnak.

 

 

 

Típus-specifikus opciók: szélterelő és nyakmelegítők

Az új BMW 4-es Cabrio menetkomfortját, egyediségét és nyitott tetős vezetési élményét egy sor prémium minőségű, opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tétel hivatott tovább fokozni. A szélterelő még nyitott tetővel is segít megőrizni az utastér kényelmes légáramlatát. Az opció még zárt tetővel is könnyedén felhelyezhető és levehető, a dönthető hátsó üléstámlák mögött pedig egy speciális táskában biztonságosan tárolható. Az első ülések fejtámláiba integrált nyakmelegítők alacsonyabb külső hőmérséklet esetén segítenek fenntartani a kényelmet.

Az alapfelszereltségként kínált Vernasca bőrkárpit alternatívájaként a későbbiekben a kibővített BMW Individual Merino bőrkárpit és a BMW Individual teljes bőrborítás is elérhető opció lesz. Az elektromosan állítható sportülések az alapfelszereltség részei, az opcionális extrafelszereltségként elérhető üléshűtés azonban most először válik megrendelhetővé a modellhez. A típus-specifikus extrafelszereltségi tételek sorát színesíti továbbá a megannyi prémium minőségű BMW Individual utastéri dekorbetét, valamint a Sensatec-bevonatú és a BMW Individual bőrözéssel ellátott műszerfal.

Az új BMW 4-es Cabrio alapfelszereltségének a háromzónás automata légkondicionáló és a tároló csomag is része, miközben a kiegészítő fűtés, a Welcome Light Carpet üdvözlőfénnyel dolgozó hangulatvilágítás és az elektromosan működtethető vonóhorog az opcionális extrafelszereltség része.

Az intelligens vezetést támogató rendszerek széles palettája

 Közvetlen elődmodelljéhez képest az új BMW 4-es Cabrio az intelligens vezetést támogató rendszerek sokkal szélesebb palettájával garantálja a hosszabbra nyúló utazások minden korábbinál magasabb fokú kényelmét és a rosszabbul belátható vezetési szituációk nagyobb biztonságát. Az első és hátsó szenzorokkal dolgozó parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control), az automata fékező funkcióval dolgozó, frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning with Brake Intervention), a kormányzási segédlettel kiegészített, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning with Steering Assistance) és a sebességkorlátozásokra figyelmeztető rendszer (Speed Limit Info) egyaránt az alapfelszereltség része. Az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető Driving Assistant Professional csomag eközben olyan intelligens funkciókat tartogat, mint az aktív navigáció funkcióval (Active Navigation) kiegészített kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), amely a navigációs rendszer adatainak korai elemzésével időben figyelmeztet a szükséges sávváltásokra. Újdonság a leállósávba kormányzó automata funkció (Emergency Lane Assistant) is, amely szükség esetén biztonságosan lelassítja, majd automatikusan az autópálya leállósávjába kormányozza és megállítja az új BMW 4-es Cabrio modellt. A BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés részeként a bajor prémiumgyártó ügyfele bármikor előhívhatja a központi kijelzőre a jármű közvetlen környezetének háromdimenziós élőképét, amely az adott forgalmi szituáció megoldásában és a vezetést támogató rendszerek által felkínált lehetőségek aktiválásában is segítséget nyújthat.

A BMW Head-Up kijelző legkorszerűbb változata immár 70 százalékkal nagyobb kivetítő felületen dolgozik és a vezetéshez szükséges összes információt képes a bajor prémiumgyártó ügyfelének látómezejébe vetíteni. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető parkolóasszisztens (Parking Assistant) tolatási segédletet (Reversing Assistant) is kínál.

Új digitális szolgáltatások: BMW Maps, BMW Intelligent Personal Assistant, okostelefon-integrálhatóság és távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések

 A BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziója a digitális kijelzők személyre szabhatóságát tekintve számos lehetőséget kínál az új BMW 4-es Cabrio vezetőjének és utasainak. A technológia ráadásul a vezető és a jármű közötti interaktív kapcsolat megannyi módját felkínálja az adott vezetési szituáció függvényében: a bajor prémiummárka ügyfelei az érintés-érzékeny központi kijelzőn keresztül, az iDrive vezérlőtárcsájával, a kormány multifunkciós gombjaival és hangutasításokon keresztül egyaránt vezérelhetik az autót.

Az alapfelszereltségként kínált BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezés egy 8,8” képernyő-átmérőjű, érintés-érzékeny központi kijelző és egy 5,1” képernyő-átmérőjű digitális műszerfal párosával, multimédia- és navigációs rendszerrel, két USB-aljzattal és fedélzeti WiFi csatlakozási lehetőséggel dolgozik. A 4G- és LTE-képes, beépített SIM kártya, illetve az ugyancsak alapfelszereltségként kínált Connected Professional csomag a BMW Intelligent Personal Assistant és számos egyéb digitális szolgáltatás használatát teszi lehetővé: BMW TeleServices, Intelligens Segélyhívó (Intelligent Emergency Call), veszélyes forgalmi szituációkra is figyelmeztető, valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information), távolról vezérelhető szolgáltatások (Remote Services) és Concierge Services.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés a 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszerfal és a10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelző teljes mértékben digitális párosával kényezteti a bajor prémiumgyártó ügyfeleit. A digitális műszerfal elegendő helyet biztosít ahhoz, hogy megjelenítse a navigációs rendszer térképének aktuális részletét, visszajelzéseket adjon a vezetést támogató rendszerek aktuális állapotáról, szükség esetén pedig megjelenítse a jármű közvetlen környezetének háromdimenziós élőképét.

Azon felül, hogy az aktuális sebesség, a kiválasztott útvonal és a valós idejű forgalmi információk figyelembe vételével képes kiszámítani a célba érkezés várható idejét, a felhőalapú BMW Maps navigációs rendszer azt is lehetővé teszi, hogy a bajor prémiummárka ügyfelei saját anyanyelvükön, saját szavaikkal határozzák meg az utazás úti célját. Az alapfelszereltségként kínált, optimalizált okostelefon-integrálhatóságnak köszönhetően az új BMW 4-es Cabrio operációs rendszere az Android Auto és az Apple CarPlay okosalkalmazásokhoz is hozzáférést biztosít. A távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) eközben a távolból kínálnak típus-specifikus tartalmakat és frissítéseket, így például az autó egyes funkcióinak és a vezetést támogató rendszerek funkcióinak kibővítését.

 

 

 

Az új BMW 4-es Cabrio elérhető modellváltozatai:

BMW 420i Cabrio

Motor: soros négyhengeres benzinmotor
Hengerűrtartalom: 1 998 ccm
Maximális teljesítmény: 135 kW / 184 lóerő percenkénti 5 000 – 6 500 főtengely-fordulat között
Csúcs forgatónyomaték: 300 Nm percenkénti 1 350 – 4 000 főtengely-fordulat között
Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó
Hajtás: hátsókerék-meghajtás
Gyorsulás 0-100 km/óra: 8,2 másodperc
Végsebesség: 236 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,7 – 6,1 liter / 100 km
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 131 – 140 gramm / km
Emissziós besorolás: Euro 6d
BMW 430i Cabrio

Motor: soros négyhengeres benzinmotor
Hengerűrtartalom: 1 998 ccm
Maximális teljesítmény: 190 kW / 258 lóerő percenkénti 5 000 – 6 500 főtengely-fordulat között
Csúcs forgatónyomaték: 400 Nm percenkénti 1 550 – 4 400 főtengely-fordulat között
Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó
Hajtás: hátsókerék-meghajtás
Gyorsulás 0-100 km/óra: 6,2 másodperc
Végsebesség: 250 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 6,4 liter / 100 km
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 138 – 147 gramm / km
Emissziós besorolás: Euro 6d
BMW M440i xDrive Cabrio

Motor: soros hathengeres benzinmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)
Hengerűrtartalom: 2 998 ccm
Maximális teljesítmény: 275 kW / 374 lóerő percenkénti 5 500 – 6 500 főtengely-fordulat között
Csúcs forgatónyomaték: 500 Nm percenkénti 1 900 – 5 000 főtengely-fordulat között
Váltó: nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó
Hajtás: BMW xDrive intelligens összkerékhajtás
Gyorsulás 0-100 km/óra: 4,9 másodperc
Végsebesség: 250 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,9 – 7,4 liter / 100 km
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 159 – 169 gramm / km
Emissziós besorolás: Euro 6d
BMW 420d Cabrio

Motor: soros négyhengeres dízelmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)
Hengerűrtartalom: 1 995 ccm
Maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő percenkénti 4 000 főtengely-fordulatnál
Csúcs forgatónyomaték: 400 Nm percenkénti 1 750 – 2 500 főtengely-fordulat között
Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó
Hajtás: hátsókerék-meghajtás
Gyorsulás 0-100 km/óra: 7,6 másodperc
Végsebesség: 236 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 – 4,5 liter / 100 km
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 111 – 119 gramm / km
Emissziós besorolás: Euro 6d
BMW 430d Cabrio (tervezett piaci bevezetés: 2021 július)

Motor: soros hathengeres dízelmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)
Hengerűrtartalom: 2 993 ccm
Maximális teljesítmény: 210 kW / 286 lóerő percenkénti 4 000 főtengely-fordulatnál
Csúcs forgatónyomaték: 650 Nm percenkénti 1 500 – 2 500 főtengely-fordulat között
Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó
Hajtás: hátsókerék-meghajtás
Gyorsulás 0-100 km/óra: 5,9 másodperc
Végsebesség: 250 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,6 liter / 100 km*
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 147 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6d
BMW M440d xDrive Cabrio (tervezett piaci bevezetés: 2021 november)

Motor: soros hathengeres dízelmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)
Hengerűrtartalom: 2 993 ccm
Maximális teljesítmény: 250 kW / 340 lóerő percenkénti 4 400 főtengely-fordulatnál
Csúcs forgatónyomaték: 700 Nm percenkénti 1 750 – 2 250 főtengely-fordulat között
Váltó: nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó
Hajtás: BMW xDrive intelligens összkerékhajtás
Gyorsulás 0-100 km/óra: 5,1 másodperc
Végsebesség: 250 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,3 liter / 100 km*
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 165 gramm / km*
Emissziós besorolás: Euro 6

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER