Címkék: BMW | limuzun

2020. augusztus 14. péntek, 18:46

 

A bajor prémiumgyártó közútra viszi München külvárosában a prémium középkategória első ötajtós nagyteljesítményű prototípusát, amelyet ezt követően a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján is megméret.

 

 

 Milyen lehet egy nagyméretű és sokféleképpen variálható csomagtérrel felszerelt nagyteljesítményű sportautó? Ez az a kérdés, amelyre a BMW M GmbH hamarosan megadja a választ: néhány héttel az új BMW M3 limuzin világpremierje előtt egyre több jel utal arra, hogy a középkategóriájú BMW M modellcsalád tagjai között a vezetés élményének új dimenziója van születőben. 2020 szeptemberében az új BMW M4 Coupé mellett az új BMW M3 limuzin is bemutatkozik, és immár az sem titok, hogy jövőre a BMW M4 Cabrio is megérkezik az utakra. A szemfüles kíváncsiskodók azonban az elkövetkező napokban egy új nagyteljesítményű prototípust is elcsíphetnek München külvárosában, hiszen a BMW M GmbH egy régóta dédelgetett álom valóra váltásán dolgozik. Ez az első BMW M3 Touring.

 

 

 

 A BMW M modellekre jellemző kivételes menetteljesítmény minden korábbinál nagyobb helykínálattal és a Touring karosszériaváltozat intelligens funkcionalitásával egyesül – eddig ez csak a BMW M5 modellről volt elmondható, amelynek második generációjából 1992-ben, majd negyedik nemzedékéből 2007-ben készült nagyteljesítményű Touring kivitel. A BMW M GmbH mérnökei a BMW M3 hasonló gondolatával sem most játszanak el először: pontosan 20 évvel ezelőtt mutatkozott be a harmadik generációs BMW M3 műszaki alapjaira tervezett Touring prototípus, amellyel a mérnökök bebizonyították, hogy egy nagyteljesítményű sportautóból még különleges karosszériajegyekkel is ki lehet hozni a maximumot. A BMW M3 hatodik nemzedéke esetében azonban nem állnak meg a prototípusnál.

 Az M TwinPower Turbo technológiával dolgozó hathengeres benzinmotor készen áll, az öt ajtó és a nagyméretű, sokféleképpen variálható csomagtér pedig pontosan az, amire a modell rajongói régóta vágynak. A középkategóriájú BMW M modellcsalád negyedik tagja arra hivatott, hogy kielégítse azokat az igényeket, amelyek egy modellbe kívánják a versenypályára optimalizált teljesítményt és az extrém mértékű funkcionalitást jelentő, nagyméretű csomagteret. Soha nem készült még olyan középkategóriájú prémium kombi, amely ekkora vezetési élményt és ilyen precíz irányíthatóságot kínált volna. Ahogyan olyan telivér sportautó sem készült még soha, amelyet ilyen mértékű funkcionalitással vérteztek volna fel a mérnökök.

Az erőforrásra és a menetteljesítményre vonatkozó további adatok lenyűgözőek lesznek. A széles nyomtávok, a feltűnően nagy légbeömlők és a dupla iker kipufogóvégek eközben kétséget sem hagynak afelől, hogy a BMW M modellek legendás génjei a vezetés élményének új dimenzióját hozzák el a jelenbe - az új karosszériaváltozat ellenére is.

Az első BMW M3 Touring még a körülbelül kétéves fejlesztési folyamat elején van, hiszen rá is ugyanazok vonatkoznak, mint az összes nagyteljesítményű BMW M sportmodellre: amikor a prototípus közúti tesztjei azt mutatják, hogy a modell megérett a sorozatgyártásra, a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján megkezdődik a modell intenzív megméretése és további finomhangolása. Hogy az első BMW M3 Touring vérbeli M3-as BMW-ként érkezzen meg az utakra.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER